Hoe onderhoud ik mijn pvc vloer?

Om de uitstraling van je Ambiant pvc vloer te behouden is het belangrijk om de vloer goed te onderhouden. Zorg daarom allereerst voor een goede schoonloop mat, dit voorkomt zand op de vloer, en plaats bescherming onder stoelen en tafels. Zorg ervoor dat je regelmatig dweilt en zuigt om je vloer zo mooi mogelijk te houden. Zo voorkom je krassen in het pvc die moeilijk te verwijderen zijn. Reinig je vloer daarnaast regelmatig met Co-pro pvc reiniger mat. Dit schoonmaakmiddel houdt de vloer schoon en mat. Andere belangrijke zaken om rekening mee te houden zijn:

 

  • Het werkt averechts om de pvc vloer met was, zeep of polish te behandelen. Dit trekt juist meer vuil aan omdat deze producten een vetachtige laag achterlaten in het pvc.
  • Gebruikt tijdens het dweilen niet te veel water, allesreiniger of andere schoonmaakmiddelen. Dit kan leiden tot het creëren van vlekken die niet meer weggaan.
  • Pas op met de stoomreiniger. Gebruik deze nooit. Een stoomreiniger kan en namelijk voor zorgen dat de lijm loslaat van de pvc vloer en kromtrekt.
  • Het gebruik van een schuurmiddel op je pvc vloer kan er voorzorgen dat de toplaag van het pvc wordt aangetast. Wij raden je daarom af om schuurmiddel te gebruiken.
Vergelijk producten (0)