De keuze in patronen is de afgelopen jaren sterk toegenomen in het vloerenlandschap. Van een klassiek visgraat patroon tot een robuuste betonlook tegel en van een traditionele rechte plank tot een bijzonder Versailles patroon. Voor iedere woonwens is er een passende vloer. Wil jij echt een statement maken in je interieur? Wij leggen je uit hoe je dit kunt doen met een look-a-like beton tegel. Zo heb je wel de bijzondere en levensechte uitstraling van een betonnen vloer, maar niet de ongemakken.


Een betonlook tegel, wat is het?
Hoewel de naam anders doet lijken, is een betonlook tegel niet van echt beton gemaakt. Een betonlook tegel wordt ook wel gezien als het onderhoudsvriendelijke broertje van een echte betonnen vloer. Zo heeft een betonlook tegel het kenmerkende uiterlijk, het realistische decor en de levensechte kleuren van een echte betonnen vloer. Vroeger werd een echte betonnen vloer vaak als de ideale keuze gezien, maar niets is minder waar. Een echte betonnen vloer voelt niet alleen koud aan, maar is zonder coating ook nog eens erg gevoelig voor vlekken en krassen. Een betonlook tegel van pvc of laminaat heeft dezelfde robuuste en stoere uitstraling als een betonnen vloer, maar biedt daarnaast ook nog eens veel extra voordelen die een echte betonnen vloer niet kan evenaren. Een win-win-situatie dus.
De voordelen van een betonlook tegel
Eén van de grootste voordelen van een betonlook tegel van pvc of laminaat is dat deze, in tegenstelling tot een echte betonnen vloer, je heerlijk warme voeten geeft. Daarnaast is een betonlook vloer van pvc of laminaat uitermate geschikt voor vloerverwarming. Dat zorgt er niet alleen voor dat er een aangename warmte in jouw woonruimte wordt verspreid, maar helpt je ook nog eens energie te besparen. Door de dunne planken hebben pvc en laminaat betonlook vloeren een lage warmtedoorlaatweerstand waardoor de warmte vanuit de vloer eenvoudig kan doordringen tot het oppervlak en jouw woonruimte verwarmt. Zo kun jij aanzienlijk besparen in je energiekosten. Daarnaast zijn betonlook tegels van laminaat of pvc voorzien van een standaard ‘coating’ die ervoor zorgt dat vlekken niet kunnen doordringen in het oppervlak en er minder snel krassen in je toplaag ontstaan.




Betonlook tegel van pvc of laminaat
De overeenkomsten tussen een laminaat vloer en click pvc vloer zullen voor veel mensen wel duidelijk zijn. Zo is het materiaal verschillend, maar de legwijze nagenoeg gelijk waardoor deze typen betonlook tegels door een beetje doe-het-zelver eenvoudig zelf te leggen zijn. Het verschil tussen een click pvc vloer en een plak pvc vloer is misschien niet voor iedereen duidelijk en heeft wellicht nog wat extra uitleg nodig. De uitstraling en de kenmerken van een click pvc vloer en plak pvc vloer komen overeen, maar de manier van installeren is wezenlijk anders. Bij een plak pvc vloer worden de dunne stroken direct aan de basisvloer verlijmd, waardoor het van groot belang is dat deze volledig egaal is. Dat maakt het installeren van een plak pvc vloer vakmanschap. Het installeren van een click pvc vloer is zoals gezegd een stuk gemakkelijker. Wil je meer weten over de verschillen? Lees dan onze blog ‘Verschillen tussen click en plak pvc’
Een betonlook tegel in jouw interieur
De eerste vraag die jij jezelf moet stellen om te bepalen of een betonlook tegel geschikt is voor jouw interieur is: is een stoere, industriële en robuuste touch in je interieur iets voor jou? Als jij deze vraag volmondig met ja kunt beantwoorden, heb jij met een betonlook tegel de perfecte basis gevonden voor jouw thuis. Een industriële vloer is perfect te combineren met verschillende woonstijlen. Dankzij de tijdloze uitstraling is een betonlook vloer een gouden combinatie in een industrieel interieur met zwarte stalen deuren en robuuste meubels. Ook in een authentieke woonboerderij voegt een betonlook tegen direct een warme sfeer toe. Zo voeg jij met een industriële tegel een klassiek tintje toe aan jouw landelijke woonstijl. Wist je dat je een betonlook vloer perfect kunt combineren met een ander patroon zoals een visgraat, Hongaarse punt of rechte plank. Op deze manier ontstaat er een uniek contrast tussen verschillende ruimtes.