Blog categorie: pvc
18 april, 2023

Creëer meer gezelligheid in jouw moderne interieur met deze tips

Creer meer gezelligheid in jouw moderne interieur met deze tips

Gezelligheid staat met stipt op nummer één voor de ideale sfeer in de woonkamer. Het is een plek waar je veel tijd doorbrengt en vrienden en familie over de vloer krijgt. Fijn als dit een plekje wordt waar jij je goed voelt. Bij een modern interieur denk je al snel aan een strakke afwerking. Toch is daar vaak weinig gezelligs aan. Met deze tips geef je jouw moderne interieur de gezelligheid die het nodig heeft.

Dit is een modern interieur

Een modern interieur. Wat valt daaronder? Een moderne stijl kenmerkt zich vaak door strakke lijnen en een minimalistisch design. Dit geeft een luxe uitstraling, maar mist vaak het comfort. Zonde, want in een woonkamer wil je ook kunnen hangen en ontspannen na een drukke dag. Hoe je het beste van twee werelden combineert? Dat vertellen we je graag.

De huiselijkheid van tapijt

Een vloer dat niet alleen warmte uitstraalt, maar ook meebrengt: tapijt geeft jouw interieur, letterlijk, een zachte uitstraling. Het gevoel dat je op wolken loopt, altijd warme voeten en een huiselijke sfeer: dat haal je in huis met een vloer van tapijt. Niet gek dus dat we bij Ambiant dol zijn op tapijt. Sterker nog: tapijt is terug van weggeweest. In een huiselijke woonkamer is deze vloer daarom niet te missen.

Ga voor een warm kleurenpallet

Kleuren zijn belangrijke sfeerbepalers in huis. Om je moderne interieur in één keer gezellig te maken, kunnen kleuren al voor veel verandering zorgen. Over het algemeen zorgen warme kleuren voor een fijne sfeer in jouw woonkamer. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om je muren een likje verf te geven, maar bij Ambiant geloven we in de kracht van iets anders: trendy vloeren. De vloer is de basis van ieder interieur en kan de sfeer in een interieur eenvoudig omtoveren.

Wil je meer gezelligheid aanbrengen in je woonkamer, kies dan voor een nieuwe vloer met warme tinten. Denk bijvoorbeeld aan een donkere vloer om unieke diepte te creëren. 

Een uniek vloerkleed

In een modern interieur is de kans groot dat je kiest voor een strakke vloer, zoals laminaat, vinyl of een pvc vloer. Toch hoeft dit niet ten koste te gaan van de huiselijkheid. Je combineert jouw typisch moderne pvc of laminaat namelijk eenvoudig met een prachtig vloerkleed. Een vloerkleed geeft het interieur extra warmte en maakt van jouw huis écht een thuis.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Kies bijvoorbeeld voor een ronde vorm van het kleed om de huiselijkheid te stimuleren of werk met meerdere strakke lijnen om het moderne karakter te behouden. Bij Ambiant kies je het vloerkleed dat perfect aansluit bij jouw persoonlijke woonstijl.

Combineer stijlen in huis

Onze gouden tip: heb lef! Wees niet bang om meerdere woonstijlen met elkaar te combineren. Vaak gaan deze, tegen alle verwachtingen in, verrassend goed samen. Bij Ambiant houden we daarom van combineren. Zo voorkom je dat één stijl de overhand krijgt. Anders dan je misschien verwacht gaat een modern interieur goed samen met fijne huiselijkheid.

Kies bijvoorbeeld voor meubels met een modern tintje, maar houd de uitstraling van de vloer natuurlijk. Je kunt in je woonkamer laminaat leggen met een houten look and feel, zonder het moderne interieur uit het oog te verliezen.

Een persoonlijke stijl is jouw thuis

De ene stijl is de ander niet. Huiselijkheid is subjectief en kan voor de één een andere betekenis hebben dan voor de ander. Misschien voel jij je erg comfortabel in een strak interieur en straalt dit voor jou voldoende gezelligheid uit. Vergeet daarom niet dat jouw stijl uniek is en dit jouw woning tot een thuis maakt. De beste keuze voor de gezelligheid in huis maak jij uiteindelijk zelf. Vertrouw dus op je eigen persoonlijke smaak. Deze is speciaal.

Laat je inspireren door anderen

Geen idee hoe je jouw moderne interieur wat warmte kunt geven? Doe inspiratie op bij anderen! Je bent vast niet de eerste die tegen dit probleem aanloopt. Door binnen te kijken in andere interieurs, ontdek je mogelijkheden waar je misschien niet eerder aan gedacht had. En dat zorgt vaak voor boordevol ideeën!

Onze specialisten staan ook graag voor je klaar. Wij geven je graag stijlvol advies over een moderne vloer of denken mee in prachtige kleuren voor jouw interieur.

Vergelijk producten (0)