Blog categorie: pvc
21 februari, 2023

De gebruiksklassen van Ambiant vloeren

De gebruiksklassen van Ambiant vloeren

Ben jij op zoek naar een nieuwe vloer voor jouw woning? Dan kun je makkelijk verdwalen in de wonderlijke wereld van vloeren. Zo vliegen niet alleen de kleuren en unieke patronen je om de oren, maar ook de specificaties die vloeren met zich meebrengen. We kunnen ons voorstellen dat er niet bij alle specificaties direct een alarmbelletje gaat rinkelen. Eén van die belangrijk specificaties is de gebruiksklassen van je vloer. Je ziet dit op alle vloeren terugkomen, maar wat betekent dit nu eigenlijk? Wij leggen het aan je uit, zodat het voor eens en altijd duidelijk is.

Een Ambiant vloer voldoet aan de hoogste kwaliteit

Met Ambiant kies je niet alleen voor een unieke vloer met een matte uitstraling, maar ook voor kwaliteit. Alle Ambiant vloeren voldoen namelijk aan de hoogste kwaliteitseisen die Europa heeft opgesteld voor vloeren. Zo kunnen wij garanderen dat jouw vloer jaren meegaat, en dat zie je dan ook terug in onze garantievoorwaarden. Onze vloeren zijn extreem sterk en kunnen wel tegen een stootje. Dat biedt jou vele voordelen. Zo heb je geen paniek als er een vaas uit de vensterbank valt, je kinderen met auto’s en poppenwagens over de vloer razen of je huisdier een gek uurtje heeft. Iedere vloer heeft zijn eigen gebruiksklasse die aangeeft hoe intensief de vloer gebruikt kan worden. Een vloer met een wat lagere gebruiksklasse kan iets minder intensief gebruikt worden, maar is daardoor enorm geschikt voor bijvoorbeeld de slaapkamer. Daarentegen is een vloer met een hoge gebruiksklasse juist geschikt voor alle ruimtes in je woning, ook op plekken waar de vloer veel gebruikt wordt.

 

Vloeren voor huishoudelijk gebruik

De gebruiksklassen van een vloer zijn eigenlijk op te delen in twee verschillende categorieën: commercieel gebruik en woongebruik. Waar commercieel gebruik vooral relevant is voor winkels, kantoren en grote projecten is woongebruik meer van toepassing op een vloer voor alledaagse huishoudens. Woongebruik wordt geclassificeerd in klasse 21, 22, 22+ en 23 en commercieel gebruik in klasse 31 t/m 34. Toch is het niet volledig van elkaar gescheiden en heeft de classificering voor woongebruik en commercieel gebruik een kleine overlap. Ben jij benieuwd welke vloer je nu moet kiezen voor welke ruimte in je woning? Dan kun je gebruik maken van onderstaande tabel. Hier leggen we aan je uit wat de classificering van jouw vloer inhoudt en in welke ruimte(s) de vloer gelegd kan worden. Om het je nog iets makkelijker te maken hebben we dit vertaald naar een handig filter op onze website. Je vindt dit terug op onze collectiepagina onder ‘geschikt voor (ruimte)’.

Vloeren voor industrieel gebruik

Gebruisklassen waar je minder mee te maken zult krijgen, maar waar een deel van onze vloeren collectie zeker aan voldoen zijn de gebruiksklassen voor industrieel gebruik. Dit wordt aangeduid met de nummers 41 t/m 43. De vloeren met deze gebruiksklassen zijn zelfs geschikt voor scholen, ziekenhuizen en vliegvelden. Ben jij op zoek naar een vloer voor een project als deze? Laat je dan adviseren door één van onze specialisten bij een Ambiant verkooppunt in jouw buurt.

 

Symbool

Gebruiksklasse

Geschikt voo

Licht woongebruik

Slaapkamer.

Normaal woongebruik

Woonkamer, eetkamer, slaapkamer, keuken.

Normaal tot zwaar woongebruik

Woonkamer, eetkamer, slaapkamer, keuken.

Zwaar woongebruik

Woonkamer, eetkamer, slaapkamer, keuken, hal.

Licht commercieel gebruik

Woonkamer, eetkamer, slaapkamer, keuken, hal, winkels en kantoren.

Normaal commercieel gebruik

Woonkamer, eetkamer, slaapkamer, keuken, hal, winkels en kantoren, huisdieren.

Zwaar commercieel gebruik

Woonkamer, eetkamer, slaapkamer, keuken, hal, winkels en kantoren, huisdieren.

Intensief commercieel gebruik

Woonkamer, eetkamer, slaapkamer, keuken, hal, winkels en kantoren, huisdieren.

 

Vergelijk producten (0)