Blog categorie: pvc
4 april, 2023

De oppervlakte structuur van een vloer: welke zijn er?

De oppervlakte structuur van een vloer welke zijn er

Van de juiste kleur tot het gewenste materiaal: de keuzes voor een nieuwe vloer zijn eindeloos. Bij Ambiant wordt het kiezen van jouw favoriete vloer er niet makkelijker op. Naast de kleur, prijs en het materiaal heb je in onze collecties ook de keuze uit de oppervlakte structuur van de vloer. In deze blog vertellen we wat dit inhoudt en welke structuren je bij Ambiant kunt vinden.   

De oppervlakte structuur van een vloer

Iedere vloer is afgewerkt met een speciale structuur. De afwerking van de vloer zegt veel over het uiterlijk van de vloer en bepaalt hoe realistisch deze eruit komt te zien. Misschien wil je wel een echte houten look and feel creëren in huis en ben je op zoek naar een vloer die deze houten ervaring evenaart. Hier komt de structuur van de vloer om de hoek kijken. De oppervlakte structuur geeft een indicatie van de uitstraling van het materiaal en is daarom belangrijk om mee te nemen in je keuze voor jouw nieuwe, trendy vloer.

De mogelijkheden bij Ambiant

Kies je bij Ambiant voor een pvc of een laminaat vloer, dan heb je de keuze uit twee oppervlakte structuren: natuurgetrouwe structuur of allover structuur. Iedere vloer bij Ambiant staat bekend om haar stijlvolle karakter, maar er is een verschil in de structuur van het oppervlak. We vertellen je meer over de verschillende, unieke structuren bij Ambiant.

Natuurgetrouwe structuur

De natuurgetrouwe structuur, ook wel bekend als embossed in register (EIR), staat bekend om haar realistische uitstraling. Met een vloer met de natuurgetrouwe structuur bij Ambiant haal je letterlijk de natuur in huis. Het laminaat en pvc doen niet onder aan een echte houten vloer en zorgen voor een complete ervaring. Naast dat je de structuur van het hout op een stijlvolle manier terugziet, is deze structuur namelijk ook voelbaar in het design van de plank. Zo heb je dus écht het gevoel dat je op een houten vloer loopt.

Allover structuur

Fan van een betonnen look in huis, maar wil of kun je geen tegels plaatsen? Dan is de allover structuur een perfect alternatief. Pvc of laminaat met de allover structuur past perfect in een strak en trendy interieur. De allover structuur geeft je woning een prachtige betonlook en is op talloze manieren te combineren. Wij zijn er dol op! Betonlook pvc of laminaat is trendy en is niet meer weg te denken in vloerenland.

Kies jouw favoriete uitstraling

De keuze voor de oppervlakte structuur van de vloer hoeft niet moeilijk te zijn. De keuze voor de structuur rolt namelijk eenvoudig uit de uitstraling die je wilt creëren. Ga maar eens bij jezelf na: ben je op zoek naar een stoer interieur? Grote kans dat daar een betonlook, en dus de allover structuur, bij past. Houd je juist van een landelijke uitstraling, dan neig je waarschijnlijk eerder naar een houten look and feel. Oftewel: een natuurgetrouwe structuur van jouw pvc of laminaat.

De keuze is aan jou. Maar wees gerust. Of je nu voor een allover structuur gaat of natuurgetrouw meer in je straatje past: aan de kwaliteit ligt het in ieder geval niet bij Ambiant.

Jouw unieke sfeer in huis

Iedere stijl is anders. Dat maakt het vloerenlandschap juist zo leuk. Iedere vloer is uniek en bijzonder op haar eigen manier. Bij Ambiant hebben we een grote passie voor vloeren. En die passie delen wij graag met jou. In onze collectie vind je daarom een breed assortiment aan trendy vloeren. Zo is er altijd voor ieder wat wils en vind jij een prachtige basis voor ieder interieur. Dit is het moment om jouw unieke stijl te laten horen en terug te brengen in een prachtige vloer.

Structuur om thuis te voelen

Bij Ambiant vind jij de vloer waarbij je je thuis voelt. En dat is een speciale ervaring. Het vergt misschien wat wikken en wegen, twijfelen over het juiste materiaal. Maar heb jij je favoriete vloer gevonden, dan is dat een gevoel van thuiskomen. Voor elke woonstijl is een passende vloer. Daar geloven we in bij Ambiant.

Weet je niet welke vloer aansluit bij jouw persoonlijke stijl of wil je de verschillende structuren eens in het echt bekijken? Kom dan langs bij één van onze specialisten. Zo ontdek je alles over onze trendy vloeren en maak je kennis met onze passie: kwalitatieve vloeren.

Vergelijk producten (0)