Blog categorie: pvc
23 mei, 2023

De perfecte vloer voor een bohemian interieur

De perfecte vloer voor een bohemian interieur

Klaar met binnen de lijntjes kleuren? Dan is de bohemian woonstijl iets voor jou. In dit interieur is geen accessoire te gek en kun je verschillende stijlen eenvoudig met elkaar combineren. Twijfel je over de vloer voor jouw bohemian interieur? In deze blog lees je alles over onze favoriete vloeren voor een boho woonstijl. Wij zijn fan!

Ontdek een bohemian interieur

Bohemian is als het ware een ontdekkingsreis van talloze stijlen en culturen bij elkaar. Juist dat maakt deze woonstijl zo bijzonder en uniek. Een bohemian interieur associëren we vaak met idyllische eilanden zoals Ibiza. Op deze eilanden staat een relaxte, vrije sfeer centraal. Precies wat in een bohemian interieur de boventoon voert. Tegenwoordig wordt een bohemian woonstijl rijkelijk omarmd en bij Ambiant begrijpen wij waarom: boho heeft een sfeervolle uitstraling en brengt ultieme rust in huis.

Boho vloeren

Het fijne van een bohemian interieur is dat vrijwel niets uitgesloten is. Twijfel je over de perfecte vloer voor jouw boho woonstijl, dan kun je dus alle kanten op. Toch gaat de voorkeur vaak uit naar een houten uitstraling. Hout heeft een levendige glorie en past daarom perfect bij een bohemian woonstijl. Het geeft vaak een robuuste look: een uitstekende combinatie met een bohemian interieur. Er zijn een aantal houten planken die goed tot hun recht komen in een boho woonstijl. We zetten ze op een rij.

Visgraat in een boho interieur

We horen je denken: alweer visgraat? Ja! Een visgraat vloer heeft een natuurlijke uitstraling en sluit daarom goed aan in een bohemian interieur. Door het legpatroon van de vloer ontstaat er een speels effect, waardoor de vrije sfeer nog meer benadrukt wordt. Bij Ambiant zijn onze visgraatvloeren verkrijgbaar in zowel pvc als laminaat. Twijfel je over de kleur? Kies dan voor een lichte eiken look and feel. Dit sluit nóg beter aan in jouw bohemian interieur. 

Lichte planken

Licht creëert vrijheid. Het geeft een open en ontspannen uitstraling. En dat wil je voor jouw bohemian interieur. Een lichte vloer zorgt ervoor dat een ruimte optisch groter lijkt en er meer rust ontstaat in huis. Een extra voordeel van een lichte vloer is dat alle accessoires en meubels in huis nóg meer geaccentueerd worden. Je kunt dus losgaan in kleur en vorm in het interieur. De vloer zorgt voor een neutrale, rustige basis. Ideaal dus.

Natuurlijk heeft een lichte vloer een (ietwat) besmettelijk karakter. Toch valt dit in de praktijk vaak mee. Pvc en laminaat zijn eenvoudig schoon te houden, waardoor jouw lichte planken hun unieke karakter behouden.  

Kies voor de tegel look

Ook perfect in een bohemian interieur: de tegellook. Wist je dat pvc en laminaat tegenwoordig ook in tegels te verkrijgen zijn? Kies bijvoorbeeld voor een zandkleur van deze betonlook. Door de lichte tint in de vloer ontstaat er een speelse uitstraling, waardoor het effect van jouw bohemian interieur nog sterker naar voren komt. Het geeft een prachtig evenwicht aan jouw unieke woonstijl.  

Spelen met vloerkleden

Bij boho is niets te gek. Ieder materiaal of accessoire is op zijn of haar eigen manier uniek in een bohemian interieur. Zo zijn vloerkleden geliefde eyecatchers in een boho woonstijl én geeft het ook een prettige akoestiek in huis. Het voordeel is dat je niet één vloerkleed hoeft te kiezen. Je kunt eindeloos combineren met diverse kleden. Mixen en matchen met verschillende kleuren en vormen is tegenwoordig een absolute aanrader bij vloerkleden, zeker in een bohemian interieur. Het geeft je woning een speels effect en zorgt voor een uniek lijnenspel. Bij Ambiant kun je jouw vloerkleed gewoon op maat laten maken. Je creëert dus het kleed dat perfect aansluit bij wat jij wilt uitstralen in huis.

Laat je eigen woonstijl spreken

Iedere smaak is uniek. En dat is precies wat een bohemian interieur speciaal maakt. Er bestaat niet één bohemian woonstijl. Sterker nog: boho wil juist zeggen dat je álles met elkaar kunt combineren, zolang het past bij wie jíj bent. Maak je dus geen zorgen over welke vloer er wel of niet bij jouw interieur past. Luister naar je gevoel en jouw persoonlijke smaak. Dan komt jouw favoriete vloer vanzelf op je pad.

Bij Ambiant helpen we graag bij het vinden van de ideale vloer voor jouw bohemian interieur. Kom langs bij één van onze verkooppunten en vertel onze specialisten wat jij voor sfeer in huis wilt creëren. Wij geven je een vrijblijvend stijladvies.

Vergelijk producten (0)