Blog categorie: pvc
9 mei, 2023

De verschillende legpatronen van een pvc vloer

De verschillende legpatronen van een pvc vloer

De mogelijkheden voor een pvc vloer zijn eindeloos. Dacht je na de materiaal- en kleurkeuze klaar te zijn, komt de volgende keuze om de hoek kijken: het legpatroon van de vloer. De manier waarop pvc gelegd wordt zegt namelijk veel over de uitstraling van de vloer. Door te spelen met het legpatroon van de vloer geef je de ruimte een extra ervaring mee. En daar houden wij van bij Ambiant.

Het veelzijdige karakter van pvc

Je kunt pvc ook wel zien als een kameleon. Het materiaal past zich namelijk perfect aan naar de woonstijl die jij wilt creëren. Er bestaat simpelweg niet zoiets als één pvc vloer: pvc is veelomvattend. Door het veelzijdige karakter van pvc kun je de vloer op talloze manieren toepassen in huis en in vele soorten en maten aanschaffen. Naast dat het vooral erg leuk is dat je pvc exact kunt aansluiten bij jouw woonstijl, zie je soms door de bomen het bos niet meer door de vele mogelijkheden. Bij Ambiant helpen we je een handje door de legpatronen op een rij te zetten.

Het hippe visgraatpatroon

Een bekend legpatroon van pvc is de visgraatvloer. Visgraat is tegenwoordig misschien wel één van de meest populaire legpatronen in huis. Een visgraatvloer symboliseert de graat van een vis, waarbij de planken in een hoek van 90 graden tegen elkaar worden geplaatst. Van een Scandinavische woonstijl tot een klassiek interieur: visgraat komt in diverse interieurs perfect tot haar recht. Hoewel het een van de oudste legpatronen is van een vloer, is visgraat vandaag de dag nog steeds erg geliefd. Veel interieurliefhebbers zijn al voor het charme van dit legpatroon gevallen. Het geeft een luxe, tijdloze uitstraling in huis en is de finishing touch in jouw woning.

Ontdek de Hongaarse punt

De Hongaarse punt is een ander legpatroon dan visgraat. Op het eerste gezicht zou de Hongaarse punt familie kunnen zijn van de visgraat vloer. Toch is er wel degelijk een verschil tussen beide patronen. Bij de Hongaarse punt worden de planken namelijk in een hoek van 45 tot 60 graden gelegd. Dit resulteert in een strakke afwerking en geeft een chiquere uitstraling dan een visgraatvloer. Overweeg daarom goed welke woonstijl jij wilt creëren en bedenk dan of het visgraatpatroon of de Hongaarse punt hier beter bij past. Welke keuze je ook maakt, bij Ambiant geloven we in jouw unieke, trendy woonstijl.

De standaard rechten planken

Er is niets mis met het leggen van rechte planken. Sterker nog: een afwijkend legpatroon kan er ook voor zorgen dat de aandacht van het bijzondere karakter van jouw pvc vloer weggetrokken wordt. Less is more, en dat geldt vaak ook voor een interieur. Een recht legpatroon creëert rust en kalmte en zorgt voor een simpele basis van je woonstijl. Zo voorkom je dat je woning te speels wordt en misschien zelfs schreeuwerig overkomt.

Tegels zijn hip

Wist je dat je pvc ook in tegels kunt leggen? Dit legpatroon creëert een hippe, moderne tegel-look in je interieur. Het tegel-legpatroon is een uitstekende optie voor de badkamer. Pvc is waterdicht en heeft een lange levensduur, waardoor het goed tot zijn recht komt in ruimtes zoals de badkamer en keuken. De betonlook tegels zijn meestal vierkant of rechthoekig en zorgen daarmee voor een strakke afwerking in huis. Daarnaast is pvc, in tegenstelling tot echte tegels, een uitstekende warmtegeleider en zul je dus niet snel koude voeten hebben in huis.

Welk patroon past er in jouw woning?

Ieder legpatroon is mooi. Welke vloer bij je past, hangt daarom af van jouw persoonlijke woonstijl. Ook handig: maak gebruik van de AI-tool van Ambiant. Je maakt een foto van de ruimte in je woning en upload deze in de tool. Selecteer vervolgens jouw favoriete vloer uit ons assortiment en bekijk virtueel hoe deze vloer er in jouw ruimte uit ziet. Zo kun je het resultaat meteen bekijken en voorkom je dat je achteraf niet tevreden bent met het resultaat.

Ontdek de verschillende legpatronen

Van inspireren kun je leren. Bij Ambiant raden we daarom aan om de legpatronen in de praktijk te bekijken. Hoe je dit doet? Via anderen! Blader door inspiratieplaatjes die online te vinden zijn en ontdek hoe de visgraat, de Hongaarse punt, de rechte plank of een tegelvorm in verschillende interieurs gelegd worden. En wie weet wordt jouw hart wel gestolen door één van de vloeren van Ambiant.

Advies nodig? Dan helpen onze specialisten je natuurlijk graag verder.

Vergelijk producten (0)