Blog categorie: laminaat
28 februari, 2023

De voor- en nadelen van extra breed laminaat

De voor en nadelen van extra breed laminaat

Laminaat. Je hebt het in héél veel soorten en maten. Smal, breed, visgraat: alles naar jouw wens én jouw smaak. De afgelopen jaren heeft ook het extra brede laminaat in populariteit gewonnen. Logisch, want deze vloer laat jouw woning nog ruimer aanvoelen dan hij al is. Is dat het enige voordeel? Zeker niet! Wij vertellen je graag alles over de voordelen van extra breed laminaat. Ja, ook de nadelen van een extra breed laminaat gaan wij behandelen. Alles voor de juiste keuze. Zo zorgen wij voor een stijlvolle vloer in jouw woning.

Extra breed laminaat, wat is dat?

Extra breed laminaat is een type vloer die wordt gebruikt om de uitstraling van een hardhouten vloer te evenaren. Doorgaans denkt men bij laminaat aan een traditionele parketvloer met veel naden en kieren. Doordat het laminaat extra breed (minstens 32 centimeter) is uitgewerkt, zorg je voor een uniform uiterlijk met ook nog eens minder naden.

Met hoogwaardige materialen en een print - die eruit ziet én voelt als hout - zorg je met deze extra brede planken voor een luxueuze uitstraling. Deze vloer is een aantrekkelijke, trendy oplossing voor iedereen die op zoek is naar een betaalbare en duurzame woonlaag. Mét natuurlijke uitstraling.

De meest populaire laminaatvloeren van Ambiant

Ga je voor extra breed laminaat, dan kies je voor Ambiant. Dat weten wij, dat weet jij en dat weten onze honderden verkooppunten. Om je vanuit eerste hand te helpen in het maken van de juiste keuze voor jouw vloer, geven we je graag een overzicht van de meest populaire laminaatvloeren op dit moment. Natuurlijk, wij snappen dat je geen woninginrichting wilt als de rest van Nederland, maar wij weten zeker dat jij met onze varianten kunt differentiëren met jouw type vloer.
 

Wat zijn de voordelen van extra breed laminaat?

Extra breed laminaat van Ambiant biedt een legio aan voordelen. Of je nou in tussenwoning, vrijstaande woning of een chalet woont. Wij hebben speciaal voor jou de vier grootste voordelen van dit vloertype geselecteerd:

  • Met unieke, trendy patronen en prints zorgt jouw laminaat voor een stijlvolle look en past het altijd in jouw woonstijl. Een strook met veel noesten en nerven kunnen - bijvoorbeeld - zorgen voor een dynamische en levendige omgeving, terwijl een ingetogen, rustige plank juist zorgt voor een relaxte omgeving. De planken geven een natuurlijke uitstraling en laten jouw ruimte altijd groter en ruimer aanvoelen. Of je nou voor een bruintint, grijstint of een lichte kleur gaat.
  • Deze vloer heeft een hoogstaand, duurzaam karakter. Tweeledig. Het extra brede laminaat van Ambiant geeft met zijn look-and-feel een perfecte afspiegeling van de natuur en heeft bovendien de kracht van de natuur in zich. Het materiaal is waterbestendig, slijtvast en zeer sterk. Wij bieden jou de garantie dat jouw vloer levenslang meegaat. Ook in ruimtes die frequent worden gebruikt, zoals slaap- en woonkamers.
  • Extra breed laminaat is relatief eenvoudig - zelf - te leggen. Enerzijds door de geperfectioneerde clickverbinding, anderzijds doordat je door de brede planken minder tijd nodig hebt voor het leggen. Daarbij is het ook nog eens gemakkelijk schoon te houden of te maken. Tijdsbesparend en daarvoor ideaal voor drukke huishoudens.
  • Laminaat vloeren zijn in verhouding met tegels, pvc vloeren en hardhouten vloeren goed betaalbaar. Je hebt dus in principe een gelijke, trendy uitstraling en dat tegen lagere kosten.

Wil jij alle voordelen zelf eens ervaren? Onze specialisten vertellen én adviseren je graag. Specifiek, voor jouw woonsituatie.

De nadelen van extra breed laminaat

Ieder voordeel heeft zijn nadeel. Althans, dat is wat een oud-voetbalicoon ons altijd voorhield. Ook in dit geval gaat die regel op. Extra breed laminaat heeft nou eenmaal ontzettend veel voordelen, echter zitten hier nog wel een paar kleine keerzijden aan. Ernstig? Nee. Het benoemen waard? Ja, wij willen dat je zo lang als mogelijk kunt genieten van jouw vloer. Daarvoor bieden wij de juiste oplossingen.
 

  • Laminaat zorgt in het algemeen voor een hogere geluidsproductie bij het lopen dan bijvoorbeeld een pvc vloer. Een pvc vloer is geluiddempend, terwijl je met een laminaat enkel geluid verzwakkende maatregelen kunt treffen. Een goede, dempende ondervloer zorgt al voor heel wat minder decibellen. Onze specialisten denken hierin graag met je mee.
  • In tegenstelling tot heel veel andere vloeropties, zijn het aantal stijlkeuzes in extra breed laminaat op de markt nog beperkt. Als voorloper in de markt, breiden wij bij Ambiant het assortiment continue uit en zorgen wij altijd voor een ruime hoeveelheid aan keuzes en kleuren.
  • Zorg voor de juiste kwaliteit van extra breed laminaat. Vanuit Ambiant staan wij voor een hoogwaardige kwaliteit en voor duurzame materialen, echter vindt niet elke aanbieder dit even belangrijk. Controleer de specificaties goed, zodat jij nooit om hoeft te kijken naar de kwaliteit of mankementen van jouw laminaatvloer. ​​​​​
Vergelijk producten (0)