Blog categorie: pvc
29 augustus, 2022

De voordelen van een lichte vloer

De voordelen van een lichte vloer

Lichte vloeren worden populairder. In menig interieurblog, op Instagram en Pinterest vliegen stijlvolle afbeeldingen met lichte vloeren je dan ook om de oren. Leuk om naar te kijken en inspiratie op te doen, maar hoe leg jij nu zelf de perfecte basis voor jouw unieke woonstijl? Het valt ons op dat er steeds vaker wordt gekozen voor een lichte vloer, wat zijn nu de voordelen van zo’n lichte vloer? Je leest het hieronder.

Een lichte vloer voor iedere woonstijl

Een lichte vloer is eigenlijk altijd een goede keuze. De vloer draagt voor een groot deel bij aan de uiteindelijk styling van je interieur. Weet je zeker dat je een nieuwe vloer wilt aanschaffen, maar weet je nog niet welke interieurstijl je wilt toepassen? Dan is een lichte vloer de perfecte keuze. Lichte vloeren zijn namelijk gemakkelijk te combineren met diverse woonstijlen. Wanneer je een lichte vloer een industrieel karakter wilt geven, kun je gemakkelijk een stoer effect creëren door robuuste meubels en donkere accessoires toe te voegen. Een leuke bijkomstigheid is dat jouw lichte vloer er dan zelfs uitspringt. Is je doel om een kleurrijk of juist rustig Scandinavisch interieur te creëren? Maak je geen zorgen! Een lichte vloer zorgt altijd voor een prachtig geheel.

Creëer extra ruimte en licht

Een van de grootste voordelen van een lichte vloer is dat deze je ruimte optisch groter laat lijken. Dit wordt echt als grootste pluspunt gezien van een lichte vloer. Ook in huizen met weinig daglicht wordt het ruimtelijke effect versterkt door de lichte uitstraling van je vloer. Een lichte vloer weerkaatst het natuurlijk licht wat er voor zorgt dat je ruimte extra benadrukt wordt. En zeg nou zelf, wie wil er geen extra licht in zijn woning? Dit maakt een lichte vloer ook uitermate geschikt voor een slaapkamer, kantoor of hal.

Welke lichte vloeren zijn er

Lichte vloeren zijn er in ontelbaar veel verschillende uitvoeringen. Bij Ambiant vind je daarom niet alleen lichte laminaat vloeren, maar ook tapijt, vinyl en pvc. Zo hebben we verschillende laminaat vloeren met een whitewash look, lichte eiken pvc vloeren in zowel een rechte plank als in patronen en vind je diverse vinyl en tapijt kwaliteiten met een lichte uitstraling. Om het je gemakkelijk te maken hebben wij alle lichten vloeren voor je op een rijtje gezet. Je kunt ze vinden via deze link.

Zijn er ook nadelen van een lichte vloer?

Om meteen antwoord te geven op deze vraag, een lichte vloer is misschien wat ‘besmettelijk’. Dat betekent dat je sneller vuil en stof ziet liggen dan op een donkere vloer. Maar geen zorgen, de laminaat, vinyl en pvc vloeren van Ambiant zijn voorzien van een natuurgetrouwe look met voelbare nerven en noesten. Door deze realistische structuur valt stof en vuil nauwelijks op. Daarnaast is een deel van onze tapijt collectie geproduceerd van Solution Dyed (SD) garen. Deze garen zijn door en door geverfd en zijn daardoor gemakkelijker schoon te maken.

Vergelijk producten (0)