Blog categorie: pvc
1 september, 2023

De romantische woonstijl: zo mooi is ‘ie (en deze vloer past erbij)

De romantische woonstijl zo mooi is ie en deze vloer past erbij

De romantische woonstijl is er één om bij weg te dromen. Zoek je naar een betoverend interieur vol charme en elegantie, dan is dit er één voor jou. Met haar zachte kleuren, weelderige stoffen en vintage accenten omarmt deze stijl je met open armen. Ontdek alles over deze prachtige woonstijl én kom erachter welke vloer perfect aansluit bij een romantisch interieur.

Wat is een romantisch interieur?

Een romantische woonstijl staat bekend om haar dromerige sfeer dat je een warm en rustig gevoel geeft. Oftewel: stap jij een ruimte binnen met een romantisch interieur, dan ervaar je meteen een fijn, liefdevol welkom. Betekent dat dat een romantisch interieur vooral om hartjes, rozenblaadjes en roze en rode kleuren draait? Absoluut niet. Juist door de combinatie van zachte kleuren en rustige (niet opvallende) structuren en materialen ontstaat er een gemoedelijke, intieme sfeer waar jij je meteen op je gemak voelt.

Lichte tinten zijn geliefd

De basis in een romantische woonstijl is voornamelijk licht. Dit zorgt in eerste instantie voor de rustige basis. Felle knalkleuren of donkere, harde tinten kun je maar beter achterwege laten. Probeer vooral te variëren met pasteltinten, zoals zachtroze, lichtblauw, lavendel, crème en wit. Ook lichte aardetinten komen goed tot hun recht in deze woonstijl. Deze totale mix van kleuren brengt een gevoel van zachtheid en harmonie in de ruimte. De mogelijkheden voor kleurcombinaties zijn eindeloos, zolang de uiteindelijke sfeer maar zacht aanvoelt.

Fijne materialen en meubels

Naast dat de kleuren zachtheid uitstralen, komt dit gevoel in de materialen en meubels opnieuw terug. In een romantisch interieur worden rijke en luxueuze stoffen gebruikt, zoals fluweel, zijde, kant en satijn. Zachte, aaibare kussens en dekens voegen hierbij comfort en gezelligheid toe. Deze materialen benadrukken het romantische, liefdevolle gevoel. Vooral fluweel is een prachtige stof die bekend staat om haar zachte textuur. Kies bijvoorbeeld voor prachtige fluwelen eetkamerstoelen in een lichte pasteltint om de materiaal- en kleurkeuze te combineren.

Daarnaast is hout een fijn materiaal om mee te werken in een romantisch interieur. Vooral warme houtsoorten, zoals eiken en kersen, dragen bij aan de natuurlijke, harmonieuze uitstraling waarbij je je helemaal thuis voelt.

Vind de perfecte vloer voor je romantische woonstijl

In ieder interieur vormt de vloer de basis van het geheel. Tijd om de vloer eens extra romantisch te maken. De vraag is dus welke vloeren goed aansluiten bij een romantische woonstijl. Gelukkig zijn wij bij Ambiant dol op vloeren en weten we jouw warme interieur nét wat extra aan te dikken met een van onze bijpassende vloeren uit onze collectie. We zetten de mogelijkheden op een rij.

Vloer met een houten look and feel

Zeg je romantische woonstijl, dan zeg je warme houtsoorten. Een houten vloer is daarom een absolute musthave in dit interieur. Denk bijvoorbeeld aan een lichte, eiken vloer of kies voor een warmere houttint. De houten vloer creëert meteen een gevoel van huiselijkheid. En laat dat nu precies hetgeen zijn dat je wilt bereiken in een romantische woonstijl.

Romantische visgraatvloer

Menig interieurliefhebber is dol op visgraat. Bij Ambiant begrijpen we wel waarom. Al van oudsher brengt deze vloer een luxe imago met zich mee. Het visgraatpatroon, waarbij de planken loodrecht op elkaar worden gelegd, geeft meteen een charme aan jouw woonstijl. Bij Ambiant vind je prachtige visgraatvloeren van laminaat of pvc. Niet van echt hout te onderscheiden én goedkoper dan een echte houten visgraatvloer.

Zacht tapijt met comfort

Als er één vloer is die direct een gevoel van warmte en huiselijkheid creëert, is het tapijt wel. Bij Ambiant bewijzen we dat tapijt niet oubollig hoeft te zijn. Wij hebben namelijk de meest trendy, eigentijdse designs om jouw woning een uniek en romantisch tintje te geven. Wil je liever niet je hele woning met tapijt bekleden, maar zoek je wel naar meer warmte? Kies dan voor een vloerkleed of vloerkleed op maat om jouw pvc of laminaat extra af te kleden. Ideaal om jouw woonstijl nét iets romantischer te maken.

Vloer voor jouw romantische woonstijl?

De vloer is onmisbaar in jouw romantische woonstijl. Helpen bovenstaande tips je niet voldoende om de juiste vloer uit te zoeken? Duik dan gewoon eens in de inspiratie! Kijk binnen bij anderen met een romantisch interieur en ontdek zelf welke vloer hier het beste bij past. Een extra hulpje nodig? Kom langs bij een van de verkooppunten van Ambiant en vraag onze specialisten om hulp.

 

Vergelijk producten (0)