Blog categorie: pvc
24 januari, 2023

Deze vloeren kies je in een minimalistisch interieur

Deze vloeren kies je in een minimalistisch interieur

Een minimalistisch interieur kenmerkt zich door het gezegde ‘less is more’. Dat wil zeggen, weinig accessoires, (functionele) ruimte, lichte kleuren en aardetinten en strakke lijnen. Met deze woonstijl creëer je rust en eenheid, maar ook comfort en luxe. Wil jij weten welke vloeren je het beste kunt toepassen in een minimalistisch interieur? Wij leggen het aan je uit.

De kenmerken van een minimalistische woonstijl

In een minimalistische woonstijl is het belangrijk om weloverwogen keuzes te maken. Het is namelijk de kunst om met weinig materialen toch een sfeervol interieur te creëren. Een interieur met een minimalistische woonstijl is direct te herkennen aan de functionele en praktische inrichting met weinig poespas en niet teveel meubels. Op deze manier ontstaat er een elegant en rustig geheel. Deze chique uitstraling wordt benadrukt door strakke lijnen en vormen en duurzame materialen. De basis voor deze interieurstijl wordt gelegd met lichte kleuren, zoals wit, crème wit en roomwit. Deze kleuren worden vaak gecombineerd met beige en grijstinten. Deze tinten zorgen ervoor dat het karakter van de woonstijl extra wordt benadrukt. Daarnaast is licht in deze woonstijl enorm belangrijk en wordt er veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, zoals bamboe hout en rotan. Grote, sprekende planten zijn echte eyecatchers in de minimalistische woonstijl.

De meest gekozen vloer

Een betonlook tegel is de perfecte vloer voor een minimalistische woonstijl. De industriële grijstinten brengen rust en eenvoud. Daarnaast geeft een betonlook tegel een prachtig contrast met de lichte en natuurlijke meubels en accessoires. In de vloeren collectie van Ambiant vind je verschillende dessins die perfect te combineren zijn met een minimalistische woonstijl. Zo kun je kiezen voor een lichte betonlook tegel die in combinatie met natuurlijke materialen en wittinten veel rust geeft of voor een donkere betonlook tegel om extra contrast te creëren tussen de meubels, de muren en de vloer. Wil jij een echte eyecatcher als vloer in jouw minimalistische woonstijl? Kies dan voor een tegel met Terrazzo dessin. Dit gespikkelde dessin geeft je interieur letterlijk meer karakter.

 

De natuur als basis

Ook houten vloeren kunnen perfect toegepast worden in een minimalistische woonstijl. Het is wel belangrijk om een neutraal en rustig dessin uit te kiezen. Ga in eerste instantie niet voor een donkere vloer, maar juist voor een lichte vloer met weinig kleurwisselingen, noesten en scheuren. Een licht eiken of beige uitstraling is de perfecte basis voor jouw interieur. Vind jij een rechte plank toch wat te braaf? Dan is een visgraat vloer of Hongaarse punt een uitstekende keuze. Deze vloeren benadrukken de elegantie van de minimalistische woonstijl, dragen bij aan een luxueuze uitstraling en geven je interieur ook extra speelsheid. Je ziet ze niet vaak terug in een minimalistische woonstijl, maar ook een donkere houten vloer komt goed tot zijn recht. Met een donkere houten vloer creëer je extra contrast en laat je je meubels en accessoires eruit springen.

De perfecte vloer voor een minimalistische woonstijl

Zoals we inmiddels weten kenmerkt een minimalistische interieurstijl zicht door lichte kleuren, natuurlijke materialen en strakke lijnen. Daar moet een vloer natuurlijk ook aan voldoen. Wij hebben de top 5 Ambiant vloeren voor een minimalistische woonstijl voor je op een rijtje gezet.

 

  1. Basic XL light grey
  2. Estino beige 
  3. Spigato Estino beige
  4. Supreme Previa beton lichtgrijs
  5. Composite light grey
Vergelijk producten (0)