Blog categorie: pvc
30 mei, 2023

Deze vloeren passen bij een Japandi interieur

Deze vloeren passen bij een Japandi interieur

Tegenwoordig kun je niet meer om het Japandi interieur heen. Grote kans dat je deze woonstijl al eens voorbij hebt zien komen, maar nog niet bekend was met de naam. Menig interieurliefhebbers spreken vol lof over deze prachtige stijl, maar wat houdt Japandi eigenlijk in? In deze blog lees je er alles over.

Wat is een Japandi woonstijl?

In het woord Japandi valt je waarschijnlijk meteen iets op: Japan. Een Japandi interieur is een combinatie van een Japans minimalisme en een Scandinavisch design. Zoals minimalisme al suggereert, staan rust en eenvoud centraal in deze woonstijl. Een natuurlijke harmonie van accessoires, meubels en kleuren voeren de boventoon. Ook strakke lijnen zijn typerend voor een Japandi interieur. Door de strakke lijnen ontstaat er een zuivere uitstraling, waardoor je interieur écht gaat spreken. Daar houden we van.

Neutrale kleuren in je vloer

Een Japandi woonstijl kenmerkt zich door licht en neutraal kleurgebruik, zoals wit, beige of grijstinten. De lichte kleuren creëren als het ware een optisch effect, waardoor de ruimte nog groter lijkt. Dit is een absolute pré als je aan de slag gaat met een trendy Japandi interieur. Licht is je beste vriend en zorgt voor rust en balans in je woning.

De ideale manier om in één keer een lichte oogopslag te creëren in huis, is het leggen van de vloer. De vloer vormt als het ware de basis van je interieur en is een belangrijke sfeerbepaler voor je interieur. Een lichte vloer zorgt voor een rustig geheel en legt de focus op de meubels in het interieur. Precies waar je bij een Japandi interieur wilt dat de aandacht naar toe gaat.

Een populaire vloer bij Japandi

Een van de favoriete vloeren in een Japandi woonstijl is een betonlook tegel. Een betonlook creëert een rustige basis in huis en geeft een strakke uitstraling voor jouw interieur. Kies bij voorkeur voor een lichte betonlook-tegel om de lichte tinten in het interieur te benadrukken. Bij Ambiant vind je prachtige tegels van pvc of laminaat in een prachtige betonlook. Zo kies je dus voor de unieke uitstraling van beton, maar krijg je hier de voordelen van pvc of laminaat bij. Een ideale combinatie dus.

Rechte lijnen spreken

Rechte lijnen zijn begeerd in de Japandi woonstijl. Een vloer met rechte lijnen sluit hier dus perfect op aan. Een houten vloer met een recht legpatroon is daarom ook zeker een succes in een Japandi interieur. Het natuurlijke materiaal van het hout gaat uitstekend samen met de Japandi woonstijl en zorgt voor een warme uitstraling. Probeer de houten vloer wel licht te houden om een rustig karakter te creëren.

 

Vergeet de speelsheid niet

Ondanks dat de Japandi woonstijl bekend staat om haar strakke lijnen en eenvoud, betekent dit niet dat er geen speelse details terug mogen komen. Sterker nog: een onderdeel van het Japandi interieur is juist om de schoonheid te zien in imperfectie. Accessoires met organische, afwijkende vormen geven extra charme aan het interieur en zijn erg wenselijk om het interieur een unieke stijl te geven.

Wil je meer speelsheid geven aan de vloer? Kies dan bijvoorbeeld voor een visgraat patroon met een lichte tint. Zo houd je de rust van de vloer, maar geef je het Japandi interieur net iets meer sjeu. Bij Ambiant vind je prachtige visgraat vloeren van pvc of laminaat.

Balans is key

Details en accessoires komen in een Japandi interieur minimaal terug. Maar: sla ook niet door in het extreme. Balans is key en dit geldt ook voor een Japandi interieur. Je kunt best verschillende details toevoegen in jouw interieur, zonder dat de ruimte meteen erg rommelig oogt. Luister dus ook vooral naar jouw persoonlijke smaak: deze is speciaal! Iedere persoonlijke woonstijl is anders en dat maakt ieder interieur juist zo bijzonder. Daarom geven we bij Ambiant altijd het advies om op jouw gevoel af te gaan. Want die is uniek.

Hulp nodig bij jouw Japandi interieur?

Wij zijn fan van moderne vloeren. Weet je niet waar je moet beginnen met jouw Japandi interieur of twijfel je nog over de juiste vloer? Onze lokale vloerenspecialisten denken graag met je mee. Voor iedere woonstijl is er namelijk een prachtige vloer te vinden. Samen vinden we een vloer waarbij jij je thuis voelt en je ultiem kunt ontspannen.  

Vergelijk producten (0)