Blog categorie: pvc
11 juli, 2023

Deze vloeren passen perfect in een maritiem interieur

Deze vloeren passen perfect in een maritiem interieur

Een woning die zon, zee en strand ademt. Dat creëer je met een maritiem interieur. Rust, kalmte en vrijheid: en dat in één interieur. Bij Ambiant zijn we fan. Benieuwd welke vloeren er passen in een maritiem interieur? Hieronder lees je alles over deze trendy woonstijl (en met welke vloer je dit combineert).

Haal het strand in huis

Zoeken we de betekenis van maritiem op, dan stuit je op het volgende: alles wat met de zee te maken heeft. En laat dit nu precies hetgeen zijn wat de lading van een maritiem interieur dekt. In een maritieme woonstijl staan de zee en het strand centraal. Een woning waar je nog net de golven niet kunt horen. Met een maritiem interieur haal je letterlijk een vakantiegevoel in huis. De ideale omstandigheden om thuis tot rust te komen.

Kleurenpallet in een maritiem interieur

Het creëren van een maritiem interieur hoeft niet moeilijk te zijn. Of beter gezegd: het is zelfs erg eenvoudig. Het kleurenpallet van een maritiem interieur bestaat namelijk uit twee kleurtinten: wit en blauw. De kleuren van de zee. Samen zorgen deze kleuren voor een fijne balans in een maritieme woonstijl. Blauw zorgt voor een fijne harmonie, waar wit de rust juist bewaart. Daarnaast zijn de wit en blauwtinten goed te combineren. Met kleuren als beige en andere pastelkleuren zorg je dus voor een fijn kleurenpallet.

Neem de vloer als basis

Daar is ‘ie weer: het belang van een vloer. Streef je er naar om een specifieke woonstijl te creëren in huis, dan is het belangrijk om aandacht te besteden aan de vloer. De vloer bepaalt namelijk voor een groot deel welke sfeer een bepaalde ruimte met zich meebrengt. Wil je een maritiem interieur creëren, dan is het over het algemeen geen aanrader om een donkere vloer te plaatsen.  Maar wat dan wel? We nemen de vloeren met je door.  

Autheniek houten vloer

Een maritiem interieur spreekt de taal van de zee. Ofwel: de natuur. In deze woonstijl komt een natuurgetrouwe vloer dus perfect tot haar recht, waardoor er meteen een natuurlijke basis in huis ontstaat. En welke vloer past daar nu beter bij dan een mooie, houten vloer? Hout is een natuurproduct en komt veelvoudig terug op het strand en rondom zee. Niet heel gek dat een houten vloer de perfecte basis biedt voor een maritiem interieur. Bij Ambiant hebben we prachtige pvc en laminaatvloeren met een unieke houten look and feel.

Pvc in een maritiem interieur

Pvc is tegenwoordig nauwelijks van echt hout te onderscheiden. Juist dit maakt het materiaal tot een perfecte vloer in een maritiem interieur. Met een pvc vloer van Ambiant zorg je voor een prachtige, natuurgetrouwe uitstraling waarin karakter centraal staat. Kies bij voorkeur voor een lichte, houten kleur van het pvc. Zo stimuleer je een lichte sfeer in huis, waardoor de ruimte meteen groot en rustig oogt.

Naast dat pvc erg trendy is door haar mooie ambiance, heeft de vloer nog andere voordelen. Pvc is eenvoudig schoon te houden en heeft weinig onderhoud nodig. Ideaal voor een écht strandhuis dus. Daarnaast is pvc geluiddempend en is de vloer dus heerlijk stil.

 

 

Laminaat voor een natuurlijke uitstraling

Laminaat is dé trend van het moment. Al jaren domineert deze vloer het vloerenlandschap. Net als pvc is laminaat tegenwoordig enorm natuurgetrouw. Leg er een echte houten vloer naast en je zal nauwelijks verschillen kunnen onderscheiden. Sterker nog: in het laminaat van Ambiant kun je zelfs de authentieke nerven van het hout voelen. Ook voor de doe-het-zelvers is laminaat een pretje: de planken zijn namelijk eenvoudig te leggen.

Ook voor laminaat raden we aan om te kiezen voor een lichte tint. Op deze manier komt het maritiem interieur nog beter naar voren en zullen de blauwtinten uitstekend tot hun recht komen.

Kies voor lichte muren

Een andere absolute must voor een maritiem interieur is een witte muur. Door de basis – zoals de vloeren en muren – zo licht mogelijk te houden, zorg je voor een prachtige rust in huis. Op deze manier springen de blauwe tinten er nog beter uit, waardoor jij jouw maritieme woonstijl op een unieke manier benadrukt.

Ben je benieuwd naar het kleuradvies voor jouw maritiem interieur? Onze specialisten denken graag met je mee. Samen maken we jouw woning tot een fijn plekje, waar jij je optimaal thuis voelt.

Vergelijk producten (0)