Blog categorie: pvc
11 april, 2023

Deze vloeren verminderen geluidsoverlast

Deze vloeren verminderen geluidsoverlast

Geluidsoverlast verminderen? Slim. Zo houd je je buren te vriend en voorkom je dat er irritaties ontstaan. Niets is zo vervelend als het gestamp of een krakende vloer van je bovenbuur. De oplossing is vaak eenvoudiger dan gedacht. Met een goede vloer houd je namelijk veel geluid tegen. We vertellen je alles over de mogelijkheden voor (trendy!) geluiddempende vloeren.

De 10 dB-regel

Een geluiddempende vloer is niet alleen fijn voor je buren. Sterker nog: geluidsreductie is zelfs wettelijk vastgelegd. Op advies van de Nationale Stichting Geluidshinder moet een vloer voor bovenwoningen en appartementen voor een geluidsreductie van minimaal 10 dB zorgen. Dit houdt in dat de vloer én ondervloer samen aan de norm van 10 dB moeten voldoen.

Kies voor een stille vloer

Woon je in een appartement of is je woning erg gehorig? Dan is het dus slim om rekening te houden met de geluiddemping van de vloer. Zo voorkom je geluidsoverlast en neem je de 10 dB-norm in acht. Maar welke vloeren zorgen voor een goede geluiddemping? We zetten de opties voor je op een rij.

Tapijt als nummer één geluiddemper

De ideale vloer voor geluiddemping is natuurlijk tapijt. Tapijt zorgt voor een zachte ondergrond in huis en is daarmee van zichzelf al een stille vloer. Het is daarmee dus dé oplossing voor gehorige woningen. Door haar geluiddempende karakter is tapijt daarom ook een gewenst materiaal om de trap mee te bekleden. Ook fijn: vloerbedekking zorgt voor een hoog comfort in huis en is warm én zacht aan de voeten.

Pvc is trendy én stil

Pvc is de trend van het moment. Deze stijlvolle vloer is tegenwoordig niet meer in woonkamers te missen. Maar de unieke uitstraling van pvc is niet het enige wat de vloer zo populair maakt. Pvc is namelijk een uitstekende geluiddemper. Het lopen op deze vloer is daarom een feestje, zowel voor plak als click-pvc.

Bij de plak pvc vloer wordt de vloer verlijmd aan de basisvloer, waardoor er een goede geluidsdemping gecreëerd wordt. Kies je voor click pvc, dan wordt er een extra kurklaag aan de onderzijde toegevoegd. Zo naderen we de geluiddemping van plak pvc. Dat maakt pvc tot dé vloer voor ieder gezin en woning.

Ontdek het stille vinyl

Vinyl is als het ware de grote broer van pvc. Het wordt ook wel de pvc vloer op 4 meter breed genoemd en is dus vooral handig voor het bekleden grote ruimtes. Daarnaast is er nog een belangrijk verschil tussen pvc en vinyl: vinyl is namelijk iets zachter. Vinyl is daarom perfect voor het absorberen van geluid en voelt ook nog eens zacht aan je voeten. Ben je op zoek naar een geluiddempende vloer die ook nog eens eenvoudig te leggen is? Vinyl is de ideale oplossing! Even uitrollen en verlijmen en je hebt een uitstekend geluiddempende vloer in huis. Mét een hoog comfort.

Kies een geluiddempende vloer bij jouw interieur

Fijn zo’n geluiddempende vloer, maar je wilt natuurlijk ook dat deze vloer aansluit bij jouw persoonlijke woonstijl. Gelukkig is het aanbod bij Ambiant divers en vind je in onze collectie talrijke trendy vloeren die zorgen voor een goede geluidsdemping. Zo kun je de gewenste sfeer in huis creëren die past bij jouw wensen. Je hoeft jouw stijl dus niet op de vloeren aan te passen, maar je past de vloer gewoon aan op jouw woonstijl! Bij Ambiant hebben we een unieke vloer voor ieder interieur.

Prachtig vloerkleed als geluidsdemping

Wil je op dit moment geen nieuwe vloer plaatsen? Ook zonder nieuwe vloer kun je zorgen voor geluiddemping in huis. Bij Ambiant kun je een vloerkleed op maat bestellen. Naast dat een vloerkleed een stijlvolle sfeermaker is in huis, zorgt het voor een goede akoestiek in de ruimte en absorbeert het hard geluid. Kies er bijvoorbeeld voor om meerdere vloerkleden met elkaar te combineren en zorg voor een speels effect in jouw interieur.

Vraag het na bij onze specialisten

Heb je jouw favoriete vloer op het oog en twijfel je over de geluiddemping? Of wil je de mogelijkheden eens doornemen? Onze specialisten zijn dol op vloeren en helpen je graag bij het beantwoorden van je vragen. Kom langs bij onze verkooppunten en zorg voor jouw stille woning samen met de vloeren van Ambiant.

Vergelijk producten (0)