Blog categorie: pvc
16 mei, 2023

Deze vloeren zijn perfect voor de bovenverdieping

Deze vloeren zijn perfect voor de bovenverdieping

Een oase van rust en ontspanning. Daar zoeken we naar voor de bovenverdieping. Je wilt vooral een hoge mate van comfort creëren in de slaapkamers en de kalmte laten spreken. Vraag je je af welke vloer daarbij past? Hieronder lees je alles over de perfecte vloeren voor de bovenverdieping.

De wensen voor de bovenverdieping

Voor de bovenverdieping heb je vaak andere wensen dan voor de benedenverdieping. Niet gek, aangezien de bovenverdieping (meestal) een andere functie heeft. Het is de plek waar je slaapkamers zich bevinden en waar je vooral tot rust wilt komen na een drukke dag. Fijn als de vloer op de bovenverdieping deze rust accentueert. Daarnaast speelt kwaliteit een belangrijke rol. Het is dus prettig als de vloer op de bovenverdieping geluiddempend is en je ’s avonds je medebewoners niet wakker hoeft te maken. De vraag is aan welke vloeren je dan kunt denken.

Ontdek de veelzijdigheid van pvc

Op steeds meer bovenverdiepingen zien we pvc als vloerbekleding terugkomen. Waarom? Een pvc vloer is veelzijdig en is de perfecte basis voor ieder interieur. Het materiaal is in vele uitvoeringen te verkrijgen en vormt zich daarom uitstekend naar iedere woonstijl. Pvc behoort bij veel interieurliefhebbers tot hun favoriete vloeren en dat snappen wij helemaal. Maar waarom is pvc dan zo geschikt voor de bovenverdieping? Naast de prachtige uitstraling van pvc is het materiaal geluiddempend en dient het als goede warmtegeleider in huis. Zo stap je dus altijd met warme voeten in en uit bed.

Pluspunt: pvc is eenvoudig schoon te houden en heeft dus weinig onderhoud nodig. Zo stimuleer je een gezond klimaat voor jouw nachtrust.

Pvc voor de badkamer

Voor de badkamer ben je vooral op zoek naar een waterbestendige ondergrond. Niet iedere vloer is namelijk geschikt voor een vochtige ruimte. De pvc vloeren van Ambiant zijn vochtbestendig en zijn daarom uitstekend toepasbaar in de badkamer. Naast de praktische wensen in de badkamer staat een luxe uitstraling in de badkamer hoog in het vaandel. Creëer bijvoorbeeld een prachtige tegellook met pvc of kies voor een houten uitstraling met authentieke pvc planken. Welke sfeer je wilt creëren, pvc vormt zich perfect naar ieder gewenst interieur. Zo maak je dus je eigen plekje wellness in huis.

Tapijt in de slaapkamer

Tapijt is nog steeds een van de favoriete vloeren voor een hoog comfort in de slaapkamer. Dit type vloerbedekking zorgt voor een fijne geborgenheid en creëert een huiselijke, ontspannen sfeer in de slaapkamer. Lekker warm aan de voeten en ook nog eens geluiddempend. Wist je dat tapijt beter werkt tegen huisstof dan harde vloeren? Zo zorg je voor een optimaal slaapklimaat en houd je de slaapkamers schoon. Zeker bij een stofallergie is tapijt dus een goede oplossing.

Laminaat voor een houten look

De laminaat vloeren van Ambiant zijn nauwelijks van echt hout te onderscheiden. Wil je een trendy sfeer creëren in de slaapkamer, dan zorgt laminaat voor een unieke houten look and feel. De planken zijn makkelijk schoon te houden en passen perfect in een tijdloos interieur. Ook handig voor de doe-het-zelvers: laminaat is eenvoudig zelf te leggen én mee te nemen naar een nieuwe woning. Zo kun je dus nog lang genieten van jouw laminaatvloer.

Creëer een prachtig interieur

Ondanks dat er in de slaapkamer vooral geslapen wordt, vinden veel mensen het belangrijk dat de slaapkamer een opvallend interieur heeft. Logisch, want het is ook een ruimte waar je iedere dag gebruik van maakt. De vloer is een belangrijk onderdeel in ieder interieur. Je kunt het zien als de basis van je woonstijl en geeft meteen een belangrijke indruk af. Fijn dus als de vloer in de slaapkamer dezelfde taal spreekt als de rest van het interieur. Denk daarom goed na over welke sfeer je wilt creëren en pas hier de vloer op aan. 

Doe inspiratie op voor de bovenverdieping

Dé perfecte vloer vinden voor jouw bovenverdieping? Laat je dan inspireren door anderen. Je ontdekt zo al snel wat je wel of niet mooi vindt en waar jouw voorkeur naar uit gaat. Toch eens sparren met een specialist over jouw bovenverdieping? Kom dan langs bij een verkooppunt voor Ambiant en laat je adviseren over de juiste vloer voor jouw bovenverdieping. Samen brengen we jouw unieke woonstijl tot leven.

Vergelijk producten (0)