Blog categorie: pvc
27 juni, 2023

Dit is een boho chic interieur en zo combineer je het

Dit is een boho chic interieur en zo combineer je het

De teugels laten vieren, maar tóch met een vleugje glamour. Maak kennis met het trendy boho chic interieur. De woonstijlen vliegen je tegenwoordig om de oren en soms is het moeilijk om deze van elkaar te onderscheiden. Hieronder vertellen we je alles over een boho chic interieur én hoe je dit in huis met een vloer kunt combineren.

Wat is een boho chic interieur?

Een boho chic interieur is de afkorting van een bohemian chic interieur. Dit verklapt al meteen waar de interieurstijl vandaan komt: een bohemian interieur. Beide interieurstijlen hebben veel van elkaar weg en lijken dan ook enorm op elkaar. Er is alleen één essentieel verschil: bohemian chic is meer chique en elegant dan een bohemian interieur. Waar in een bohemian interieur écht niets te gek is, heeft een boho chic interieur vaak een rustige ondertoon en is het ietwat meer gestructureerd. Ook is het kleurenpallet vaak iets neutraler dan bij een bohemian interieur.

Wat de woonstijlen vooral gemeen hebben? De bijzondere combinatie van persoonlijke items, natuurlijk materiaal en wereldse invloeden, waardoor je je even op prachtige idyllische eilanden zoals Ibiza waant.

Het kleurenpallet van bohemian chic

Ga je aan de slag met een boho chic interieur in huis, dan is het belangrijk om de basis vooral neutraal te houden. Spiek hiervoor eens bij een Scandinavisch interieur. Het is slim om vooral de grote onderdelen in het interieur een basic kleur te geven. Wit is het sleutelwoord in een bohemian chic interieur. Vanuit hier kun je spelen met andere kleuren, zoals beige, bruin, kaki, taupe of ecru. Zorg bijvoorbeeld dat de meubels, de vloer en de muren voornamelijk uit lichte tinten bestaan en kies vooral bij de details van het interieur voor opvallende kleuren. Zo creëer je een chique uitstraling door de lichte tinten, maar kun je toch meer expressie uiten met de opvallende kleuren.

De vloer in een bohemian chic interieur

Met de vloer kun je in één keer een statement maken voor jouw boho chic interieur. De vloer bekleedt namelijk een aanzienlijk oppervlak in huis. Kies je voor de juiste vloer, dan kun je flinke stappen maken voor jouw boho chic interieur. Maar wat kenmerkt een vloer in een bohemian chic interieur? Wij raden vooral aan om te kiezen voor natuurlijke materialen voor jouw bohemian chique interieur. Een vloer met een authentieke hout-look sluit hier bijvoorbeeld uitstekend bij aan.

Bij Ambiant vind je prachtige pvc, laminaat of vinyl vloeren met een houten uitstraling. Deze vloeren zijn tegenwoordig nauwelijks van een échte houten vloer te onderscheiden. We raden aan om vooral voor lichte tinten van de vloer te kiezen. Op deze manier creëer je een rustige basis voor jouw boho chic woonstijl en kun je losgaan met andere kleuren.

Lichte eiken visgraat vloer

Visgraat is hét patroon om een chique uitstraling in huis te creëren. In dit legpatroon worden de planken in een hoek van 90 graden op elkaar geplaatst, waardoor er letterlijk het patroon van de graad van een vis ontstaat. Al voor eeuwen lang wordt dit patroon toegepast in luxe herenhuizen of woningen met een bepaalde status. Niet heel gek dat visgraat tegenwoordig weer ontzettend populair is.

Visgraat combineert in een bohemian chic interieur het beste van twee werelden: een houten look én een chique uitstraling. Kies je ook nog eens voor een lichte tint van jouw visgraat vloer, dan heb jij het totaalpakket te pakken. Kijk bijvoorbeeld eens naar onze unieke eiken visgraat vloer van vinyl. Stijlvol, een neutrale basis én toch zo speels. Wij houden ervan!

 

 

Speel met vloerkleden

Hoewel je de basis bij bohemian chic zo neutraal als mogelijk houdt, kun je de details juist gebruiken om de boel wat op te peppen. Een vloerkleed op maatof vloerkleed van Ambiant is ideaal om een speels effect te creëren. Wissel bijvoorbeeld af in diverse vormen of kies voor een opvallende kleur van het vloerkleed. Niets is te gek!

Doe inspiratie op

Dé gouden tip om te beginnen met jouw bohemian interieur? Doe inspiratie op bij anderen! Op deze manier leer je welke materialen en kleuren je goed met elkaar kunt combineren én kom je er snel achter wat jij wel en juist niet mooi vindt. Blader door de prachtige collectie van Ambiant en ervaar welke trendy vloer jouw hart sneller laat kloppen.

Vergelijk producten (0)