Blog categorie: laminaat
25 augustus, 2023

Laminaat leggen? De voordelen van breed laminaat op een rij

Laminaat leggen De voordelen van breed laminaat op een rij

Bij het kiezen van de juiste vloer voor je interieur zijn er talloze opties om te overwegen. Dit maakt de keuze niet altijd even makkelijk. Een laminaatvloer is al jaren enorm populair en komt in ieder interieur perfect tot zijn recht. Toch bestaat er niet één laminaatvloer. Fijn? Ja, want dat betekent dat je deze precies kunt afstemmen op jouw interieur. Maar, soms zie je ook door de bomen het bos niet meer. Om het je iets makkelijker te maken, nemen we breed laminaat onder de loep.  

Wat is breed laminaat?

Breed laminaat is een specifieke variant van laminaatvloeren die zich, zoals de naam al suggereert, onderscheidt door de breedte van de planken. In tegenstelling tot standaard laminaat, dat doorgaans smallere planken heeft, zijn de planken bij breed laminaat breder van formaat. Deze breedte kan variëren, maar over het algemeen zijn deze planken aanzienlijk breder zijn dan de standaard laminaatplanken.

Net als het standaard type laminaat is breed laminaat in talloze afwerkingen en dessins verkrijgbaar. Breed laminaat wordt steeds populairder en bij Ambiant begrijpen wij wel waarom. Ontdek het charme van breed laminaat zelf in onderstaande voordelen.

Creëer een optische illusie

Met een optische illusie kun je je hersenen voor de gek houden. Dit is precies wat je met breed laminaat kunt creëren. Breed laminaat creëert namelijk een gevoel van ruimte in je interieur, zonder dat hier dus extra ruimte voor nodig is. Dat leggen we uit. Door de bredere planken, en daardoor minder naden, lijkt een ruimte als het ware groter en ruimer. Uiteraard is hier sprake van gezichtsbedrog, maar het brede laminaat kan je woning dus groter doen ogen. En dat is fijn als je bijvoorbeeld een klein appartement of slaapkamer hebt.

Snel meters maken

Doe-het-zelvers opgelet! Wil je snel een nieuwe laminaatvloer in huis leggen? Dan is breed laminaat de ideale oplossing. Door de brede dessins kun je namelijk snel een groot oppervlak in huis bekleden met jouw nieuwe vloer. Je hebt simpelweg minder planken nodig om jouw vloer te installeren. Dankzij de fijne clickverbinding van Ambiant is dit klusje in één handomdraai gedaan. Met ons handige clicksysteem klik jij de planken als het ware als puzzelstukjes in elkaar.

Wil je het proces versnellen en nog minder tijd kwijt zijn aan het installeren van je vloer in huis? Combineer het breed laminaat dan met een doorlopend vloerpatroon. Dit wil zeggen dat je slechts één vloer kiest die je over de gehele verdieping plaatst. Zo hoef je dus niet te variëren tussen meerdere designs, waardoor je het volledige oppervlak snel en volledig kunt bedekken.

Hygiënische keuze

Vuil en vocht hebben de neiging om zich in de naden van een vloer te nestelen. Zeker als je dit niet voldoende schoon houdt, kan dit de levensduur van de vloer uiteindelijk beperken. Met breed laminaat kies je voor minder naden. En daarvoor geldt dus: des te minder naden, des te kleiner de kans op vuil en vocht. Zo zorg je er dus voor dat jouw vloer er strakker uitziet en eenvoudig schoon te houden is. Ideaal voor het onderhoud dus!

 

Geef jouw woning een bijzondere uitstraling

Naast de functionaliteiten van breed laminaat heeft de vloer een prachtige uitstraling. De brede planken laten de unieke patronen van het laminaat nóg mooier tot hun recht komen. Dit geeft een luxe indruk, waardoor je vloer meteen in het oog springt als je een ruimte binnenstapt. Dit maakt breed laminaat tot geliefde vloer in ieder interieur.

Laminaat in iedere denkbare tint

Bij Ambiant zijn wij dol op laminaat. Je vindt daarom een uitgebreide collectie in talloze kleuren, afmetingen, materialen en patronen. Of je nu houdt van een industriële look of juist eerder neigt naar een klassiek interieur: met laminaat kan het allemaal.

Doe inspiratie op voor breed laminaat leggen

Je zoekt naar een vloer waarbij jij je thuis voelt. Wij hebben daarvoor de gouden tip. Kijk binnen bij anderen. Misschien twijfel je nog over breed laminaat of weet je niet of het iets voor jou is. Daar kom je maar op één manier achter: kijk hoe het er bij anderen uit ziet!

 

 

 

 

Vergelijk producten (0)