Blog categorie: pvc
14 juli, 2023

Wauw! Dit zijn de voordelen van een doorlopend vloerpatroon

Wauw Dit zijn de voordelen van een doorlopend vloerpatroon

Keuzes. Begin je aan jouw zoektocht naar een nieuwe vloer, dan zijn er heel wat beslissingen te maken. Ideaal, want dit geeft je eindeloos veel mogelijkheden om jouw perfecte vloer te vinden. Toch kunnen al die mogelijkheden er soms ook voor zorgen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Bij Ambiant helpen we je graag om jouw keuzes iets makkelijker te maken. Daarom leggen we je in deze blog uit wat de voordelen zijn van een doorlopend vloerpatroon.

Wat is een doorlopend vloerpatroon?

Voordat we in de voordelen van een doorlopend vloerpatroon duiken, is het eerst belangrijk om te weten wat we hier nu eigenlijk mee bedoelen. Gelukkig is dit geen hogere wiskunde, want een doorlopend vloerpatroon betekent niets anders dan de letterlijke vertaling: hetzelfde vloerpatroon dat aan één stuk doorloopt. Bij een doorlopend vloerpatroon wissel je dus niet tussen verschillende patronen in huis, maar trek je in alle ruimtes hetzelfde patroon (en dus dezelfde vloer) door.

Twijfel je of een doorlopend vloerpatroon iets voor jou is? Lees dan onderstaande voordelen eens door.

Creëer een natuurlijke uitstraling

Met een doorlopend vloerpatroon geef je jouw vloer een extra natuurlijke uitstraling. Kies je voor een prachtige laminaat- of pvc-vloer met een houten look and feel, dan geeft een doorlopend vloerpatroon nóg authenticiteit. Waarom? Het lijkt namelijk alsof de vloer oneindig doorloopt. Dit zorgt er vervolgens weer voor dat het natuurlijke karakter van de vloer nog meer benadrukt wordt.

Bij verschillende vloerpatronen ontstaat het tegenovergestelde effect. Hierbij wordt het patroon continu onderbroken, wat de ‘echtheid’ van de vloer verlaagt. Ook kan de mix van verschillende patronen een chaotische uitstraling hebben. Houd je wel van een speelse uitstraling? Dan is niets natuurlijk te gek.

Ontdek het optisch effect

Je hebt vast wel eens gehoord van een optische illusie. Bij een optische illusie is er sprake van gezichtsbedrog; het oog ziet als het ware iets anders dan jouw hersenen ervan maken. Precies dit ontstaat er met een doorlopend vloerpatroon. Je kunt een ruimte namelijk groter doen lijken. Dit noemen we het ‘optisch effect’ van een doorlopend vloerpatroon.

Met een doorlopend vloerpatroon kun je een ruimte breder of langer laten ogen. Hoe? Doordat het patroon doorloopt in een andere ruimte, benadruk je als het ware de breedte of lengte van de woning. Met als resultaat: een woning die meteen ruimtelijker oogt.

Follow the sun

De gouden tip voor de legrichting van het vloerpatroon? Volg het licht! Als je de vloerdelen de kant van de grootste lichtbron op laat wijzen, zal dit licht helpen bij het benadrukken van de lengte of breedte van de vloer. Kijk bij het leggen van de vloer dus altijd goed waar het meeste licht in de ruimte vandaan komt en focus het vloerpatroon hierop. Dit zal de ruimtelijke sfeer ten goede komen. En stimuleert dus weer het optische effect.

Snel jouw nieuwe vloer gelegd

Naast de uiterlijke voordelen is een doorlopend vloerpatroon natuurlijk simpelweg erg praktisch. Het zorgt namelijk voor een hoge legsnelheid. Je kunt in één keer grote meters maken, waardoor je snel het oppervlak van jouw vloer kunt bedekken. Zo kun je dus snel van jouw nieuwe trendy vloer van Ambiant genieten.

Laat je inspireren

In vloerenlandschap is er geen goed of fout. Laat daarom jouw persoonlijke interieurstijl spreken. Wil jij rust en eenheid creëren in huis? Dan is een doorlopend legpatroon waarschijnlijk de juiste optie. Voor meer speelsheid kunnen afwisselende patronen juist goed werken. Twijfel je? Laat je inspireren door anderen! Op sociale media vind je talloze ideeën voor prachtige vloeren in huis. Zo ontdek je al snel waar jouw voorkeur naar uit gaat. Maak daar vooral gebruik van!

Vind jouw persoonlijke vloer

Wel of geen doorlopend vloerpatroon: bij Ambiant vind je prachtige vloeren van pvc, laminaat, vinyl en tapijt. Voor iedere woonstijl hebben wij een prachtige vloer in onze collectie. Ben je er nog steeds niet uit of een doorlopend vloerpatroon iets voor jou is? Onze lokale Ambiant-specialisten kunnen jou uitstekend adviseren in het maken van die keuze. Samen zorgen we ervoor dat de ruimte in jouw woning optimaal uitkomt met het juiste legpatroon. Vind een verkooppunt in de buurt en kom langs voor een persoonlijk advies.

Vergelijk producten (0)