Blog categorie: duurzaamheid
8 oktober, 2021

Ontdek de natuurlijke schoonheid van Ambiant vloeren

Ontdek de natuurlijke schoonheid van Ambiant vloeren

Is jouw vloer aan vervanging toe of verandert je woonstijl? Met een Ambiant vloer kun je de wereld een beetje mooier maken. Bij alles wat we doen staat duurzaamheid en jouw gezondheid centraal. Zo gaan we bij het produceren van onze vloeren verantwoord om met mens en milieu en kijken we eerst naar de mogelijkheden dichtbij huis. Zo zijn we morgen een beetje duurzamer dan vandaag. De duurzame aanpak van Ambiant is doorgevoerd in al onze collecties. Door te kiezen voor een Ambiant vloer kun je de impact op het milieu beperken. Benieuwd wat onze vloeren zo duurzaam maakt? Wij hebben het hieronder voor je op een rijtje gezet.

ga terug naar de collectie

Vinyl

Een vloer die naast praktisch en comfortabel óók duurzaam is, heeft zo zijn voordelen. Je spaart het milieu en ondersteunt daarmee onze toekomstige generatie. Een vloer zonder schadelijke stoffen is bovendien veilig voor kinderen en huisdieren om op te spelen. Ambiant vinyl is geheel ftalaatvrij. Ftalaten zijn weekmakers die aan een kunststof product worden toegevoegd om deze soepel te maken. Het gevaar schuilt in het vrijkomen van de weekmakers, die schadelijk zijn voor onze gezondheid. Wij zijn net als jij geen fan van deze weekmakers en produceren daarom onze vinyl vloeren, geheel ftalaatvrij, met veilige weekmakers. Daarnaast is vinyl heel dun en heeft het een zeer lage warmteweerstand. Daardoor komen onze vinylkwaliteiten extra tot hun recht in combinatie met vloerverwarming. Heerlijk warm én minder energieverbruik. Wil je nog een stapje extra zetten voor een duurzame vloer? Bekijk dan onze Supreme vinyl collectie. Een deel van deze unieke collectie is gemaakt van gerecyclede petflessen.

Meer informatie over de strenge kwaliteitseisen van vinyl? Klik dan hier.

Pvc

Een vloer is om op te leven. Natuurlijk wil je dat deze naast praktisch en comfortabel ook veilig is. Zodat ook kinderen en huisdieren er ongestoord op kunnen spelen. Vraag je je af of pvc een gezonde vloer is? Daar kunnen we volmondig ja op zeggen! Onze pvc vloeren zijn, net als vinyl, ftalaatvrij en voorzien van veilige weekmakers. Veilige weekmakers zijn, in tegenstelling tot ftalaten, volledig afbreekbaar en onschadelijk voor het milieu en je gezondheid. Een nieuw product heeft altijd een bepaalde geur. Deze geur wordt veroorzaakt door vluchtige stoffen die uit het product vrijkomen, dit noemen we ook wel emissies. Ambiant pvc beschikt over verschillende kwaliteitskeurmerken, die bijvoorbeeld worden afgegeven aan vloeren die emissiearm zijn. Met een lage emissiewaarde ben je verzekerd van een minimale impact op de luchtkwaliteit in je woning. Onze vloeren zijn daarmee het beste voor de gezondheid en leefomgeving.

Wil je meer weten over de kwaliteits- en gezondheidseisen van onze pvc vloeren? Klik dan hier.

Laminaat

Bij de productie van onze laminaat vloeren proberen wij zoveel mogelijk gebruik te maken van overschotten uit de houtindustrie en bosbouw. Door gebruik te maken van dit resthout sparen we de natuur en geven we hout dat normaal gesproken wordt weggegooid een tweede kans. Zo voorkomen we dat er in de atmosfeer extra koolstofdioxide vrijkomt. Daarnaast voldoet onze complete laminaat collectie aan de strengen normen die in de Europese Unie van toepassing zijn. Dit heeft zowel betrekking op de luchtkwaliteit in je woonruimte en de herkomst van grondstoffen als op de veiligheid en gezondheid van medewerkers. Als kers op de taart komt de volledige Ambiant laminaat collectie uit Europa en hoeft het dus minder kilometers af te leggen naar de eindbestemming.

Tapijt

Wil jij liever geen harde vloer zoals laminaat of pvc? Ook als je tapijt kiest kun je er bij Ambiant op vertrouwen dat je een milieubewuste keuze maakt. Zo hebben we kwaliteiten in onze collectie die gemaakt zijn van gerecyclede visnetten en garenafval. Dit noemen we ook wel econyl garen. Ook onze fabrikanten hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Zo voldoet een groot deel van de collecties aan het Eurofins Gold keurmerk. Dit keurmerk garandeert dat de leverancier weinig emissies uitstoot en het tapijt bijdraagt aan een gezond binnenmilieu. Wist je trouwens dat tapijt de warmte isoleert waardoor je de thermostaat iets lager kan zetten? Zo kun je wel een energiebesparing van 10% realiseren. Tot slot kopen we de tapijten dichtbij huis in, dit zorgt nog eens voor een extra lage CO2 uitstoot. Al met al een bewuste keuze!

Vergelijk producten (0)