Blog categorie: laminaat
24 oktober, 2022

Extra breed laminaat, hoe leg je dat?

Extra breed laminaat hoe leg je dat

Binnen de Ambiant laminaat collectie hebben we verschillende laminaat kwaliteiten met een extra brede plank. Zo hebben de kwaliteiten Ingelstad XB en Impresa een breedte van maar liefst 32 centimeter en . Dat zorgt er niet alleen voor dat de extra brede laminaat vloer snel gelegd kan worden, maar geeft ook nog eens een uniek effect. En onze extra brede laminaat vloeren zijn ook nog eens een perfecte afspiegeling van de natuur. Met diverse trendy patronen en bruintinten weet je zeker dat er altijd een extra breed laminaat voor jouw woonstijl is. Met een garantie van maar liefst 25 jaar gaat je vloer ook nog eens jaren mee.

Een unieke uitstraling met extra breed laminaat

Door te kiezen voor extra breed laminaat creëer je een robuuste uitstraling in iedere ruimte en zorg je er binnen een handomdraai voor dat jouw interieur een compleet nieuwe uitstraling krijgt. Naast het unieke doorlopende patroon, zorgt extra breed laminaat voor een ongeëvenaard ruimtelijk effect. Jouw woonruimte lijkt door het plaatsen van extra breed laminaat direct optisch langer en breder. Of je nu houdt van een robuuste vloer met een donkere, eiken uitstraling of van een rustige, lichte vloer, met extra breed laminaat heb je een ruime keuze uit trendy patronen en kleuren.

Extra breed laminaat, altijd een goede keuze

Ben jij op zoek naar een unieke vloer voor jouw interieur? Dan kun je met extra breed laminaat van Ambiant echt een statement maken. Onze extra brede laminaat collectie is voorzien van een extreem realistische uitstraling, heeft een matte afwerking en is bij uitstek geschikt in combinatie met vloerverwarming. ook het onderhouden van extra breed laminaat is zo gepiept. Stofzuigen en dweilen met een uitgewrongen dweil is al voldoende om de natuurlijke uitstraling van de vloer te behouden. Wil jij je helemaal geen zorgen hoeven maken over water op jouw extra brede laminaat vloer? Dan kun je kiezen voor de kwaliteiten Impresa Aqua. Deze unieke vloer is voorzien van een speciale coating waardoor de vloer 100% waterbestendig is.

Extra breed laminaat leggen, zo doe je dat                                   

Bij het leggen van extra breed laminaat is het belangrijk om de basisvloer stofvrij te maken en te voorzien van een passende ondervloer. Vraag een Ambiant specialist in jouw buurt welke ondervloer geschikt is voor jouw woning of ontdek het zelf op www.ambiant.nl. Een ondervloer zorgt ervoor dat de clickverbinding van jouw laminaat vloer niet beschadigd en dat de vloer heerlijk stil is. Zo hebben je buren geen last van jouw loopgeluid. Vervolgens kun je beginnen met het leggen van jouw droomvloer. Onze volledige laminaat collectie is voorzien van een unieke clickverbinding, waardoor je iedere ruimte in een mum van tijd voorzien van een nieuwe uitstraling.

Hulpmiddelen voor het leggen van (extra breed) laminaat

Voordat je begint met het leggen van een extra brede laminaat vloer, is het belangrijk om de vloer minimaal 48 uur te laten acclimatiseren in de ruimte waar de vloer gelegd gaat worden. Dit is belangrijk om de vloer letterlijk te laten ‘wennen’ aan de temperatuur en luchtvochtigheid in de ruimte. Zo zorg je ervoor dat de vloer minimaal gaat werken. Er zijn een aantal hulpmiddelen die je nodig hebt het leggen van extra breed laminaat. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet:

  • Potlood
  • Ambiant leginstructies
  • Bezem
  • Winkelhaak
  • Stanleymes
  • Meetlint
  • Laminaatsnijder
  • Rubberen hamer (eventueel)

Heb je alle hulpmiddelen verzameld? Dan kun je beginnen met het leggen van jouw extra brede laminaat.

Vergelijk producten (0)