Blog categorie: pvc
8 september, 2023

Visgraat XL? Dit is het verschil tussen Spigato Viranto en normaal visgraat

Visgraat XL Dit is het verschil tussen Spigato Viranto en normaal visgraat

Visgraat is al jaren enorm populair. Menig interieurliefhebber raakt niet uitgepraat over dit prachtige en excentrieke vloerpatroon. Toch heeft dit juist als keerzijde dat de vloer steeds vaker in woonstijlen terugkomt en de interieurs domineert. Hoewel wij bij Ambiant als geen ander begrijpen dat visgraat enorm geliefd is, roept het vloerenlandschap ook om meer onderscheidenheid om te voorkomen dat niet alle woonkamers op elkaar gaan lijken. Gelukkig is daar het Spigato Viranto vloerpatroon. Een van de favorieten bij Ambiant.

Wat is de Spigato Viranto?

De Spigato Viranto is een zusje van de ‘standaard’ visgraat vloer en wordt ook wel de XL-visgraatvloer genoemd. Dit komt door het extra grote formaat van de dessins. Dit zorgt als het ware voor een extra opvallend en groot visgraatpatroon. De Spigato Viranto kenmerkt zich door het formaat van 76,5 x 15,3 cm en zorgt daarmee voor een bijzondere eyecatcher in huis. Net als de traditionele visgraatvloer worden de planken bij de Spigato Viranto in een hoek van 90 graden gelegd, maar door de bijzondere en grote dessins brengt de vloer net iets extra’s met zich mee. Zo gaat jouw woonkamer dus nóg meer spreken.

De kleuren van de Spigato Viranto   

Onze Spigato Viranto visgraatvloer is op dit moment verkrijgbaar in twee trendy kleuren: warm beige en warm natural. Beide kleuren hebben een warme ondertoon, maar verschillen in de tint van de vloer. De Spigato Viranto in warm natural is namelijk net iets donkerder dan de warm beige tint. Wil je vooral een lichte sfeer creëren in huis, dan sluit de warm beige tint waarschijnlijk beter aan. Zoek je vooral naar een donkere, authentieke hout look, kies dan voor de warm natural kleurtint.

 

Het effect van een brede vloer

Brede planken hebben het vermogen om een ruimte groter te laten ogen. Dit trucje wordt daarom regelmatig ingezet in relatief kleine ruimtes om meer breedte te creëren. Zie het als een optische illusie: de brede planken benadrukken de breedte van de ruimte, waardoor deze al snel groter zal ogen. Met de brede pvc visgraatvloer Spigato Viranto bereik je ditzelfde principe. Daarnaast zorgt het brede visgraat dessin ervoor dat het luxe imago van de vloer nóg meer naar voren komt, doordat het vloerpatroon extra aandacht krijgt. Zo laat je het charme in het interieur nog meer spreken.

Leg de kwaliteit door op je trap

Naast een vloerrenovatie raden wij bij Ambiant ook altijd aan om na te denken over een traprenovatie. Met een nieuwe vloer breng je namelijk meteen een hoge kwaliteit in huis; zonde als deze door de uitstraling van een oude trap verloren gaat. Is jouw trap niet meer wat het ooit geweest is? Dan is het slim om de vloer én trap in één keer aan te pakken. Zo trek je de kwaliteit van jouw nieuwe pvc vloer namelijk volledig door in de uitstraling van de trap.  

Bij Ambiant kun je jouw eigen trap volledig naar wens ontwerpen: van de tredekleur tot de kleur van het trapprofiel. Met onze trapconfigurator ervaar je meteen hoe jouw trap eruit komt te zien, zodat je een goed beeld krijgt van de nieuwe uitstraling. Zo kun je deze perfect laten aansluiten bij jouw nieuwe vloer.

 

 

Gebruik de AI-tool van Ambiant

Twijfel je nog over de brede visgraatvloer Spigato Viranto? Dankzij de AI-tool van Ambiant kun je eenvoudig de vloeren uit onze collectie projecteren in je eigen woonruimte. Op deze wijze kun je in levende lijven ervaren hoe de vloer er in jouw interieur eruit komt te zien, zonder dat je de vloer daadwerkelijk in huis hoeft te hebben. Hoe het werkt? Upload een foto van de ruimte in huis en selecteer de Spigato Viranto vloer uit onze collectie. Met één druk op de knop bekijk je hoe de vloer er in jouw woonruimte uitziet, zodat je meteen een weloverwogen keuze kunt maken.

Vergelijk jouw vloer

Hoewel we bij Ambiant fan zijn van de trendy Spigato Viranto, blijven we dol op alle ‘normale’ visgraatvloeren. Door het Spigato Viranto patroon met de traditionele visgraatvloer te vergelijken ontdek je al snel van welk patroon jouw vloerenhart sneller gaat kloppen. Daarnaast denken onze specialisten natuurlijk graag met je mee. Kom je er niet helemaal uit of visgraat XL iets voor jou is? Samen vinden wij de vloer waarbij jij meteen het ‘thuisgevoel’ ervaart.

 

Vergelijk producten (0)