Blog categorie: pvc
1 augustus, 2023

Trap renoveren: hier moet je aan denken

Trap renoveren hier moet je aan denken

Verandert je interieur in huis, dan verandert de trap gewoon met je mee! Dit doe je met een traprenovatie. Binnen één dag kun jij de trap van een nieuwe, trendy look voorzien. Maar hoe begin je met een traprenovatie? En wat zijn zaken die waar je echt aan moet denken? Met onze tips begin jij vandaag nog met jouw traprenovatie.

Beoordeel de status van de trap

Je wilt jouw trap van een opknapbeurt voorzien. Misschien ziet de trap er niet meer naar wens uit of past de trap niet meer binnen je huidige interieur. Een traprenovatie via een make-over kan in de meeste vallen snel voor een gewenst resultaat zorgen. Hierbij is het wel belangrijk om de status van de trap goed te beoordelen. Is de ondergrond van de trap in slechte staat of is de trap niet veilig genoeg? Overweeg dan om een geheel nieuwe trap te plaatsen.

Kies de nieuwe stijl van de trap

Is de ondergrond van jouw trap nog in goede staat? Dan is het slim om voor een traprenovatie te kiezen. Met een traprenovatie kun je de trap eenvoudig van nieuwe trapbekleding voorzien, die past bij jouw interieurstijl. Hierbij is geen goed of fout: jouw stijl biedt de leidraad voor de keuze jouw traprenovatie. Kies bijvoorbeeld voor een robuuste trap van beton of ga juist voor een romantische houtlook. Bij Ambiant kun je alle kanten op.

 

Veiligheid boven alles

Natuurlijk willen we allemaal dat de stijl van de trap door een ringetje te halen is. Maar naast het uiterlijk van de trap staat veiligheid met stipt op nummer één. Zeker in een gezinssituatie met kleine kinderen wil je dat de trap van alle veiligheidsmaatregelen voorzien is. Een ongelukje zit immers al in een klein hoekje. Ga je de trap renoveren, dan is het belangrijk om na te denken hoe je de trap zo veilig mogelijk kunt maken.

Een belangrijke maatregel bij het renoveren van de trap is bijvoorbeeld om deze van anti-slipbekleding te voorzien. Zo voorkom je dat de trap te glad wordt. Daarnaast is een open trap niet de meest veilige optie met kleine kinderen. Overweeg in dit geval om de open trap met trendy stootborden dicht te maken.

Zelf de trap renoveren of uitbesteden?

Heb je de keuze gemaakt voor de stijl en veiligheidsmaatregelen van de trap, dan staat de volgende keuze alweer voor de deur. Ga je de trap zelf renoveren of kies je ervoor om dit uit te besteden? Voor de doe-het-zelvers onder ons is dit een klus die gelukkig goed te doen is. Wel is een traprenovatie specialistisch werk, zeker als je niets aan de verbeelding wilt overlaten. Daarom kunnen bij Ambiant de traprenovatie voor je uit handen nemen. Onze specialisten zorgen ervoor dat jouw trap binnen één dag een nieuwe en stijlvolle uitstraling heeft. Zo kun je meteen genieten van je nieuwe trap, zonder dat je hier zelf enige zorg aan hebt. Dat geeft rust.

Doe-het-liever-zelf

Toch graag zelf aan de slag? Dat kan natuurlijk ook. Een goede voorbereiding is hierbij het halve werk. Zorg ervoor dat je eerst de oude trapbekleding verwijdert en de lijmresten weghaalt. Een effen en egale trap is de basis voor een succesvolle traprenovatie. Vervolgens kun je aan de slag. Meet alle treden op, zaag de slabs en monteer deze op de traptreden. Heb je een bocht in de trap? Gebruik dan een trapspin om de vorm en afmeting van de trede op te meden.

Ieder materiaal is anders. De keuze voor een trap van tapijt, pvc of vinyl bepaalt welke werkwijze jij moet hanteren. Laat je daarom altijd adviseren door onze lokale specialisten voordat je met de traprenovatie aan de slag gaat. Zo kunnen wij een optimale levensduur van jouw nieuwe trap garanderen.

Creëer jouw unieke eyecatcher

Begin vandaag nog aan jouw traprenovatie en creëer een trap die meteen in het oog valt. Jouw persoonlijke pronkstuk realiseer je met Ambiant. Of je nu fan bent van een traprenovatie in een betonlook of juist met een houten uitstraling: bij ons vind je het allemaal. Neem een kijkje in onze collectie voor een traprenovatie en ontdek waar jouw (vloeren)hart sneller van gaat kloppen. Kom je er niet uit of heb je vragen over de mogelijkheden? Laat je dan adviseren door onze specialisten.

 

 

 

 

Vergelijk producten (0)