Blog categorie: onderhoud
22 augustus, 2023

Hoge plinten bevestigen? Zo doe je dat!

Hoge plinten bevestigen Zo doe je dat

Waar een raam niet zonder gordijnen kan, kan een vloer niet zonder plinten. Plinten zorgen voor de afwerking van een interieur en zijn onlosmakelijk verbonden met de vloer. Hieronder ontdek je hoe je stap voor stap hoge plinten kunt monteren. Met onze handige tips en tricks geef jij je interieur een extra luxe uitstraling.

Hoge plinten zijn trendy

Plinten zijn meer dan een simpele afwerking van de vloer. Naast de praktische, functionele kenmerken brengen plinten een prachtige uitstraling met zich mee. Tegenwoordig wordt er daarom steeds vaker in het uiterlijk en de hoogte van plinten gevarieerd. Vooral hoge plinten zijn populair. Ook bij Ambiant zijn we fan van dit type plint. Hoge plinten geven namelijk een extra touch aan het interieur. Andere voordelen van hoge plinten zijn:

  • Hoge plinten zijn tijdloos;
  • Hoge plinten geven je woning een klassieke, luxe uitstraling;
  • Hoge plinten bieden extra bescherming van de muur;
  • Hoge plinten zorgen voor een unieke overgang van de vloer naar de muur.

Kies jouw stijlkeuze

De keuze voor hoge plinten is vooral afhankelijk van jouw woonstijl en persoonlijke wensen. Over het algemeen hebben hoge en lage plinten dezelfde functie. Twijfel je tussen hoge of lage plinten, dan hoef je dus geen rekening te houden met de functionele eisen van de plint. Overweeg daarom vooral of hoge plinten passen in jouw interieur en of jouw (vloeren)hart hier sneller van gaat kloppen.

Hoge plinten monteren: een stappenplan

De werkwijze voor het plaatsen van hoge en lage plinten is vrijwel hetzelfde. Voor beide plinten geldt dat het monteren niet ingewikkeld hoeft te zijn. Ben je een doe-het-zelver, dan is dit een klus die redelijk eenvoudig zelf uit te voeren is. Hieronder vind je een uitgebreid stappenplan om jouw hoge plinten snel én professioneel te bevestigen.

Stap 1: Bereken hoeveel materiaal je nodig hebt

Je gaat aan de slag met de hoge plinten. Allereerst is het belangrijk om vast te stellen hoeveel lengte aan plint je nodig hebt. Meet daarom de lengte van de muren op en zorg ervoor dat je voldoende plintmateriaal in huis haalt om deze afmetingen minimaal te kunnen dekken.

Wees hierbij niet zuinig met het materiaal. Door het meet- en zaagwerk heb je altijd meer lengte nodig dan je in eerste instantie hebt opgemeten. Voorkom dat je achteraf plint te weinig hebt en reken daarom ongeveer tien procent bovenop de benodigde lengte van het materiaal.

Stap 2: Zaag het materiaal op maat

Tijd om de plinten op maat te maken. Teken de juiste afmeting met een potlood af en gebruik een verstekzaag om deze naar de juiste lengte af te zagen. Plaats je een plint in een hoek? Zaag de plint dan in een hoek van 90 graden zodat deze feilloos op de andere plint aansluit. Dit geeft een strak en verzorgd eindresultaat.

Stap 3: Hoge plinten monteren met montagekit

Nu de hoge plinten op maat gemaakt zijn, kun je deze bevestigen aan de muur. Gebruik hiervoor onze Co-pro plintenkit. Deze kit is geschikt voor het verlijmen van plinten en panelen op wanden, vloeren en plafonds en staat bekend om haar snelle hechting. Binnen één minuut is namelijk al 80 procent van de beginhechting bereikt. Je kiest daarmee dus voor een uitzonderlijke, strakke uitstraling.

 

Stap 4: Plaats de plint op de muur

Na het aanbrengen van de plintenkit hoef je de plint enkel op de muur aan te brengen. Druk de plint stevig aan, zodat deze uitstekend kan hechten. Bij Ambiant raden we aan om de plinten ongeveer 24 uur te laten drogen.

Tip: niet iedere muur is volledig recht. De kans is daarom groot dat er een klein kiertje blijft bestaan tussen de muur en de plint. Tijdens de afwerking kun je dit extra afkitten.

Vind jouw favoriete hoge plint

Ben je fan geworden van hoge plinten? Bij Ambiant hebben wij een ruim assortiment aan hoge plinten in talloze kleuren en afmetingen. Zo kun je jouw hoge plinten perfect afstemmen op jouw nieuwe vloer óf de kleur van de muur.

Hulp bij hoge plinten bevestigen?

Niet iedereen heeft het inzicht om zelf de hoge plinten te bevestigen. Onze specialisten helpen je graag om jouw hoge plinten te monteren. Zo geniet jij heerlijk van een kopje koffie, terwijl wij je woning omtoveren tot een prachtig interieur.

 

 

 

 

Vergelijk producten (0)