Blog categorie: pvc
11 oktober, 2022

Is een pvc vloer geschikt voor vloerverwarming?

Is een pvc vloer geschikt voor vloerverwarming

Je huis verwarmen door middel van vloerverwarming is de laatste jaren steeds populairder geworden. Dit komt onder andere doordat vloerverwarming geleidelijk je huis verwarmd en een duurzame oplossing is. Het is belangrijk dat een vloer de warmte van de vloerverwarming optimaal kan doorgeven aan de ruimte. Om je vloer te combineren met vloerverwarming moet deze wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Een pvc vloer is misschien wel de beste keuze. Waarom dit zo is, leggen we hieronder aan je uit.

De warmteweerstand van een pvc vloer

Het is misschien eerst belangrijk dat we aan je uitleggen wat de term warmteweerstand of warmtedoorlaatweerstand precies inhoudt. Warmteweerstand zegt iets over de snelheid waarmee jouw pvc vloer de warmte opneemt en doorgeeft aan de ruimte. Hoe dikker de vloer, hoe moelijker de vloerverwarming vanuit de dekvloer naar het oppervlak komt. De mate van tegenhouden kun je dus eigenlijk vergelijken met de warmteweerstand. De maximale warmteweerstand van een vloer mag niet hoger zijn dan 0,15K/W per vierkante meter. Is de warmteweerstand hoger? Dan haal je niet het beste rendement uit je vloer en is er sprake van warmteverlies. Omdat onze pvc vloeren een extreem lage warmteweerstand hebben, is het rendement dat jij uit je vloerverwarming haalt maximaal. 

Een ondervloer in combinatie met vloerverwarming

Regelmatig krijgen wij de vraag of een click pvc vloer in combinatie met een ondervloer geschikt is voor vloerverwarming. Een begrijpelijke vraag die we volmondig met ‘ja’ kunnen beantwoorden. De warmtedoorlaatweerstand van click pvc is iets hoger dan die van een plak pvc vloer, en ligt gemiddeld rond de 0,05 K/W per vierkante meter. In sommige gevallen is de geïntegreerde ondervloer in Ambiant click pvc niet voldoende om de oneffenheden in de basisvloer te egaliseren. Het is dan noodzakelijk om een extra ondervloer aan te schaffen. Het is belangrijk dat je een ondervloer kiest die geschikt is voor vloerverwarming. Daarnaast mag de warmtedoorlaatweerstand van de pvc vloer samen met de warmtedoorlaatweerstand van de ondervloer niet boven de 0,15 K/W per vierkante meter uitkomen.

Pvc is de perfecte vloer voor vloerverwarming

Ben je op zoek naar de perfecte vloer voor vloerverwarming, twijfel dan niet langer. Met een pvc vloer van Ambiant kun je niet alleen je persoonlijke woonstijl extra benadrukken, maar ook het hoogste rendement uit je vloerverwarming halen. Ga je voor een traditionele rechte plank, een klassieke Hongaarse punt of een betonlook tegel van pvc? De mogelijkheden in kleur en patronen zijn eindeloos. Zo vind jij altijd een pvc vloer die bij jouw woonstijl aansluit.

Vergelijk producten (0)