Blog categorie: pvc
20 juni, 2022

Krassen op pvc minimaliseren, zo doe je dat

Krassen op pvc minimaliseren zo doe je dat

Je geniet al een tijdje van je gloednieuwe Ambiant pvc vloer en er lijkt geen vuiltje aan de lucht. Maar dan valt de zon naar binnen. Ineens zie je lichte krassen op je pvc vloer waarvan je niet wist dat ze er zaten. Je hartslag begint spontaan te verhogen en je stuurt gestrest een berichtje naar je partner om dit vervelende nieuws te delen. Gelukkig staat Ambiant ook voor je klaar bij deze problemen en hoef je je niet meteen zorgen te maken over jouw mooie pvc vloer. In deze blog lees je hoe je krassen op je pvc vloer kunt voorkomen en grotendeels kunt wegwerken. Zo kun jij zonder ergernis jaren van je pvc vloer genieten.

Zo ontstaan krassen op jouw vloer

Ondanks de ultrasterke toplaag van Ambiant pvc zijn er genoeg redenen te bedenken waardoor er een kras op jouw vloer kan ontstaan. Enkele voorbeelden daarvan zijn:

  • Schuivende stoelen en andere meubels;
  • Vuil onder je schoenen;
  • Spelende kinderen;
  • Huisdieren;
  •  Vallende voorwerpen.

Zelfs als je denkt dat je met alles rekening hebt gehouden, kan het zijn dat je een klein detail vergeet waardoor een kras ontstaat. Gelukkig zijn er genoeg beschermende middelen om een kras op jouw pvc vloer te voorkomen.  

 

Hoe kun je krassen voorkomen?

Je hebt er lang op moeten wachten, maar dan worden je nieuwe meubels eindelijk geleverd. Je staat te popelen om ze in elkaar te zetten. Na dit tijdrovende klusje begin je meteen met schuiven en inrichten zodat jij jouw nieuwe meubels zo snel mogelijk kunt gebruiken. Begrijpelijk, maar nu vergeten we toch een belangrijk detail. Om krassen op jouw (nieuwe) pvc vloer te voorkomen is het belangrijk om je meubels tijdig te voorzien van viltjes. Zo voorkom je dat schuivende meubels de toplaag van jouw pvc vloer aantasten. En je kunt nog meer doen. De afgelopen jaren is een entreemat naar de achtergrond verschoven. Dit heeft met name te maken met de uitstraling, maar een entreemat is de eerste stap naar een krasvrije vloer. Zand en vuil die je vanaf buiten meeneemt blijven grotendeels achter in de mat waardoor het niet kan schuren over jouw pvc vloer.

Krassen verwijderen op pvc 

Een ongelukje zit in een klein hoekje. Binnen een mum van tijd kan er een lichte kras in je vloer ontstaan. Je kunt een lichte kras eenvoudig herstellen met de special Co-pro pvc polish. Heb jij een diepere kras in je vloer door een creatieve uitspatting van je kleine? Geen paniek, ook daar hebben we een oplossing voor. Met scratchfix kun je de kras nagenoeg uit je vloer verwijderen. Is je plank echt niet te herstellen? Dan kun je bij een plak pvc vloer eenvoudig een strook vervangen door met een speciale föhn de lijm en het paneel op te warmen, waardoor de lijm vloeibaar wordt en je een paneel kunt verwijderen. Dit zou je zelf kunnen doen, maar er zijn wel risico’s aan verbonden. Daarom raden wij je aan om dit altijd door een specialist uit te laten voeren.

 

Vergelijk producten (0)