Blog categorie: pvc
29 augustus, 2023

Kun je een pvc vloer naadloos leggen?

Kun je een pvc vloer naadloos leggen

Naadloze vloeren zijn de laatste jaren sterk in populariteit gestegen door hun strakke, moderne uitstraling. Het naadloze uiterlijk van de vloer geeft je woning extra charme en creëert een uniform oppervlak. Maar kun je een pvc-vloer eigenlijk wel naadloos leggen? Hieronder lees je er alles over.  

Ontdek de naadloze vloer

Een naadloze vloer wil zeggen dat er geen zichtbare naden of voegen te zien zijn in het oppervlak. Je kunt dus geen overgang zien tussen de verschillende delen van het materiaal, denk aan losse dessins, planken of tegels van de vloer. In tegenstelling tot traditionele vloeren, waarbij de naden tussen de vloerdelen duidelijk zichtbaar zijn, is een naadloze vloer een doorlopende, egale oppervlakte.

Vloeren die in vloeibare vorm aangebracht zijn, zijn feitelijk altijd naadloos. In dit geval bestaat de vloer namelijk niet uit losse onderdelen (dessins), maar ontstaat er na uitharding een egale, naadloze laag. Voorbeelden van deze vloeren zijn gietvloeren, betonvloeren en epoxyvloeren.

Dit zijn de voordelen van een naadloze vloer

Naast dat een trendy, naadloze vloer zorgt voor een strak en modern oppervlak zonder onderbrekingen in het patroon, kent de vloer nog andere voordelen:

 

  • Onderhoudsgemak: het ontbreken van naden maakt het schoonmaken gemakkelijker, omdat er geen vuil of vocht tussen de naden kan ophopen.
  • Hygiëne: omdat er geen naden zijn waar bacteriën zich kunnen verbergen, zijn naadloze vloeren een hygiënische oplossing.
  • Ruimtelijk effect: een naadloze vloer kan een gevoel van ruimtelijkheid creëren, vooral in kleinere ruimtes, omdat het een uniform oppervlak biedt zonder visuele onderbrekingen.
  • Duurzaamheid: naadloze vloeren zijn over het algemeen duurzaam en slijtvast, wat de levensduur van de vloer verlengt.

PVC naadloos leggen: kan dit?

Hoewel pvc een naadloze uitstraling kan hebben, is het onmogelijk om pvc-vloeren volledig naadloos te leggen. Dit komt omdat een pvc-vloer bestaat uit losse dessins (planken of tegels) die aan elkaar worden gelijmd of geklikt. Hierdoor zal er altijd een minuscule naad blijven bestaan tussen deze delen.  

Toch komt het woord ‘naadloos’ in de context van pvc-vloeren niet uit de lucht vallen. Ondanks dat pvc-vloeren niet letterlijk naadloos kunnen zijn, kunnen ze dankzij een professionele installatie wel een naadloze uitstraling hebben. Dit komt doordat de vloerdelen nauw op elkaar aansluiten, waardoor er als het ware een egaal oppervlak ontstaat.

PVC met betonlook: goed alternatief

Zoek je naar een vloer met een naadloze uitstraling, maar wil je geen echte beton- of gietvloer in je woning plaatsen? Dan is pvc met betonlook een waardige vervanger. Een betonlook pvc vloer heeft een natuurgetrouwe uitstraling en heeft, in tegenstelling tot echt beton, veel fijne voordelen. Zo voelt pvc zachter aan, oogt de vloer warmer en geeft het meer sfeer in een bepaalde ruimte dan echt beton.

Kortom: genoeg redenen om voor pvc te kiezen. Zeker door de naadloze, fraaie uitstraling van pvc zijn echt beton en pvc met betonlook tegenwoordig nauwelijks van elkaar te onderscheiden.

Naadloze pvc vloer in de badkamer

Droom je van een naadloze vloer in de badkamer? Ook dan kun je eenvoudig voor pvc met betonlook kiezen. Wel raden we in dit geval aan om het pvc niet onder de douche te plaatsen. Het vocht nestelt zich namelijk graag in de naden van het pvc, wat de kwaliteit van het pvc niet ten goede komt.  

 

Een vloer zonder plint leggen

Om de naadloze uitstraling nog meer te evenaren, kun je ervoor kiezen om jouw pvc vloer zonder plint te leggen. Dit zorgt er namelijk voor dat jouw vloer naadloos overloopt in de wand, waardoor er nog meer uniformiteit ontstaat. Echter is het niet bij iedere pvc vloer mogelijk om deze zonder plint te plaatsen. Dit is namelijk afhankelijk van het type pvc: click of plak pvc. Click pvc kan namelijk niet te strak tegen de muur geplaatst worden om voldoende bewegingsvrijheid te bewerkstelligen. Daarom raden we je in dit geval wél aan om plinten te gebruiken.

Plak pvc heeft daarentegen een minimale dikte, waardoor er maar een beperkte ruimte tussen de vloer en de muur nodig is. Hierdoor is het in dit geval wél mogelijk om de vloer zonder plinten te plaatsen.

Plaats jouw favoriete naadloze pvc vloer

Het creëren van een perfect naadloze vloer is een uitdaging en vereist vakmanschap en expertise bij de installatie. Professionele installateurs en hoogwaardige materialen zijn essentieel om optimaal te genieten van alle voordelen die een naadloze vloer te bieden heeft. Bij Ambiant adviseren we je daarom graag en helpen we je met het plaatsen van jouw nieuwe vloer. 

 

 

 

 

Vergelijk producten (0)