Blog categorie: laminaat
25 april, 2022

Laminaat leggen: zo krijg je het mooiste resultaat

Laminaat leggen zo krijg je het mooiste resultaat

Ben jij op zoek naar een nieuwe vloer, dan is laminaat een uitstekende keuze. In de Ambiant laminaat collectie vind je voor iedere woonstijl een passend patroon. Van een klassieke visgraat tot een industriële beton tegel, we hebben het allemaal. Laminaat heeft ook nog eens ontzettend veel voordelen. Zo is het niet alleen eenvoudig in onderhoud maar ook gemakkelijk te plaatsen. Heb jij voornemens om je nieuwe laminaat vloer zelf te leggen? Wij leggen in vier stappen aan je uit hoe jij het mooiste resultaat behaald.

Kies de juiste ondervloer

Voordat je start met het leggen van jouw laminaat vloer is het belangrijk om de staat van jouw basisvloer te bekijken. Zo is het belangrijk dat je basisvloer egaal is. Met een ondervloer kun je kleine oneffenheden in de bassivloer opvangen, zodat er geen schade aan het laminaat ontstaat door hoogteverschillen. Het kiezen van de juiste ondervloer hangt af van jouw specifieke situatie. De basisvloer van een nieuwbouwwoning, appartement of oud huis kan wezenlijk verschillen. Zo is er in een nieuwbouwwoning vaak vloerverwarming aanwezig, heeft een oud huis wellicht een houten basisvloer en moet je in een appartement voldoen aan bepaalde normeringen voor geluidsreductie. Al deze factoren zijn van invloed op de keuze voor de beste ondervloer in jouw woning.

Laat de vloer altijd acclimatiseren

Nadat je laminaat en de juiste ondervloer hebt uitgekozen kan het echte werk beginnen. We kunnen ons voorstellen dat je na de levering van jouw nieuwe vloer direct aan de slag wilt gaan, toch moet je nog even geduld hebben. Laminaat, en waterbestendig laminaat, moet namelijk minimaal 48 uur acclimatiseren in de ruimte waarin het gelegd wordt. Omdat laminaat een natuurproduct is kunnen omgevingsinvloeden zoals vocht en warmte ervoor zorgen dat jouw laminaat vloer gaat uitzetten of krimpen. Door de vloer 48 uur de tijd te geven om te wennen aan de ruimte voorkom je dat het eindresultaat niet is zoals je had verwacht.

Start met het leggen van jouw vloer

Eindelijk, de wachttijd zit erop en je kunt beginnen met het leggen van jouw unieke laminaat vloer. Het gekozen patroon bepaalt hoe je begint met het leggen van jouw vloer. Zo kun je bij een rechte plank in de hoek beginnen, maar is het bij een visgraat patroon belangrijk om in het midden van de ruimte te beginnen. Al onze laminaat vloeren zijn voorzien van een eenvoudig clicksysteem, waardoor het leggen van de vloer bijna net zo eenvoudig is als de aankoop. Vaak heb je aan een potlood, laminaatsnijder en stanleymes al voldoende om tot het gewenste resultaat te komen. Wil jij je kostbare tijd liever aan andere dingen besteden? Dat kan! De specialisten bij een Ambiant verkooppunt in jouw buurt ontzorgen je graag en nemen het werk volledig voor je uit handen.

Kies de afwerking die bij jouw past

Nu de vloer gelegd is, is het tijd voor de finishing touch. De vloer is al een weerspiegeling van jouw unieke woonstijl, maar met de afwerking kun je dit nog persoonlijker maken. Zo kun je kiezen voor een decorplint in de kleur van de vloer, een lange plint of juist een zwarte of witte hoge plint in verschillende hoogtes. Met een hoge plint geef je extra klasse aan jouw vloer en met een decorplint creëer je juist meer eenheid. Uiteraard is het mogelijk om de plint online mee te bestellen, maar wij zijn van mening dat het belangrijk is om dit eerst zelf te ervaren. Wij raden je dan ook om de verschillende opties bij een Ambiant verkooppunt in jouw buurt te bekijken of ontdek alle vloertoebehoren online . 

Vergelijk producten (0)