Blog categorie: pvc
5 december, 2022

Laminaat of pvc, dit zijn de populaire keuzes

Laminaat of pvc dit zijn de populaire keuzes

Sinds een aantal jaren besteden we steeds meer aandacht aan ons interieur. Wellicht deels gedwongen, door de coronacrisis, maar ook zeker door een verschuiving van onze interesses. Je kunt je Instagram- of Facebookpagina tegenwoordig niet meer openen of je wordt overspoeld door interieurstijlen van een ander. Inspiratie ligt voor het oprapen, waardoor het steeds gemakkelijker wordt om er ook zelf mee aan de slag te gaan en van jouw huis een sfeervol thuis te maken. De vloer in jouw huis wordt gezien als de basis van je woonstijl. Wij hebben de kenmerken van de populairste laminaat en pvc vloeren voor je op een rijtje gezet.

Het verschil tussen laminaat en pvc

De populariteit van pvc en laminaat is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Dit komt met name door het duurzame, onderhoudsvriendelijke en stijlvolle karakter van de vloeren. Een laminaat vloer wordt geproduceerd uit geperste houtvezels die samen verschillende lagen vormen. Daardoor moet je bij veel laminaat vloeren oppassen met water, omdat water zich tussen de houtlagen kan wringen waardoor het hout gaat uitzetten. Een pvc vloer is daarentegen gemaakt van kunststof met als grote voordeel dat dit type vloer 100% waterbestendig is. We zien je denken, kunststof? Geen zorgen! Onze pvc vloeren zijn gemaakt van veilige weekmakers en zijn daardoor 100% ftalaatvrij. Dat maakt onze pvc vloeren vriendelijk voor mens, dier en milieu. Wist je dat Ambiant ook waterbestendige laminaat vloeren in collectie heeft? Je herkent ze aan het woord ‘Aqua’ in de productnaam.

De populairste pvc vloeren

Waar een pvc vloer vroeger vaak geassocieerd werd met een vinyl vloer, is dat tegenwoordig niet meer het geval. Pvc vloeren zijn door het levensechte karakter met een matte uitstraling, nerven, noesten en een voelbare structuur nauwelijks meer te onderscheiden van een echte houten vloer. Heb of wil je graag vloerverwarming in je woning? Ook dan is een pvc vloer uitermate geschikt. Waar je vroeger slechts een beperkte keuze had uit verschillende beton tegels, is de keuze in pvc decoren eindeloos. Van een tijdloos visgraat patroon tot een trendy betonlook tegel, bij Ambiant vind je altijd een vloer die jouw persoonlijke woonstijl het beste weerspiegelt. Lichte vloeren zijn de trend van dit moment. Wij hebben de populairste keuzes hieronder voor je opgesomd.

​​​​

De laminaatvloeren die je niet mag missen

Laminaat is nog steeds één van de meest gekozen vloeren in het interieurlandschap, en dat snappen wij wel. Een laminaat vloer is niet alleen verrassend betaalbaar, maar ook geschikt voor vloerverwarming en eenvoudig zelf te leggen. Omdat laminaat van echte houtvezels is geproduceerd heeft een laminaat vloer ook een extreem realistische en matte uitstraling. Naast het feit dat een Ambiant laminaat vloer beschikbaar is in de meest trendy patronen heb je ook de keuze uit een ruim kleurenpalet met warme houttinten en trendy grijze betonlook tegels. Zo kun jij met een laminaat vloer nooit de verkeerde keuze maken. Benieuwd naar de meest verkochte laminaat vloeren in ons assortiment? Je vindt ze hieronder.

 

Vergelijk producten (0)