Blog categorie: pvc
7 maart, 2023

Met deze tips kies jij jouw visgraat vloer

Met deze tips kies jij jouw visgraat vloer

Trendy en toch tijdloos: een visgraatvloer is dé vloer voor ieder interieur. Visgraat kent eindeloos veel varianten. Dit ruime aanbod is perfect voor iedere unieke woonstijl, maar maakt het soms knap lastig om te kiezen. Welke visgraatvloer is de perfecte optie voor jouw woning? In deze blog helpen we je om het aanbod te beperken en de juiste keuze in huis te maken.

Maak kennis met visgraat

Met visgraat creëer je een stijlvolle sfeer in huis. Bij een visgraatvloer staan de planken loodrecht op elkaar, waardoor – letterlijk – het patroon van een graat van een vis ontstaat. Precies waar de vloer haar naam aan te danken heeft. Visgraat geeft een moderne en luxe uitstraling in jouw woning. Niet gek dus dat de vloer enorm populair is. Maar hoe maak je een keuze uit de eindeloze mogelijkheden? We geven je vier tips. Bij Ambiant vind jij jouw persoonlijke trendy vloer.

Tip 1: Laat de ruimte spreken

Misschien wel de belangrijkste vraag: waar komt de vloer te liggen? De ruimte waarin je een vloer wilt plaatsen, zegt vaak al voldoende over de gestelde eisen. Iedere kamer is anders en vraagt om een andere toepassing. Misschien wil je in de woonkamer een haute couture interieur creëren, terwijl de badkamer vraagt om een praktische oplossing. Bedenk dus eerst waar de vloer komt te liggen. Dan volgen de eisen vanzelf.

Tip 2: Het materiaal van de vloer

Uit de ruimte voor de vloer rolt vaak al snel het gewenste materiaal. Bij Ambiant kun je een visgraat vloer onder andere in pvc, laminaat of vinyl bestellen. Iedere ruimte in huis heeft unieke eisen en wensen. Het materiaal van de vloer sluit hier vaak logisch op aan. Plaats je een visgraatvloer in de badkamer of keuken, dan wil je dat deze vloer vochtbestendig is. Een pvc visgraat vloer is dan een geschikte optie. Voor welk materiaal je ook gaat: bij Ambiant haal je altijd een vloer met kwaliteit én stijl in huis. 

Tip 3: Zorg voor één geheel in het interieur

Visgraat is er in talloze kleuren, patronen en afmetingen. Voldoende opties dus om de vloer exact op je interieur af te stemmen. Een interieur vraagt om één geheel. Je wilt daarom dat je vloer en meubels in perfecte harmonie zijn. Bij Ambiant denken we graag met je mee in een kleuradvies. Zo raden we aan om zwarte tinten in je interieur te accentueren met een lichte vloer. Op deze manier zorg je ervoor dat het contrast extra naar voren komt en creëer je een prachtig, luxe uitstraling in huis. Laat je interieur spreken en pas hier jouw vloer op aan.

Liever advies van een specialist? We denken graag mee in mooie kleurcombinaties.

Tip 4: Het budget

Er zijn diverse prijskaartjes verbonden aan een visgraatvloer. Ieder materiaal is anders, en zo ook de prijs. Houd daarom de kosten van jouw favoriete visgraatvloer in het oog. 

Maak je keuze voor visgraat

Ben jij fan geworden van een speciale visgraat vloer? Leuk! Iedere stijl is uniek. Bij Ambiant volgen we de laatste trends en hebben we altijd prachtige vloeren in onze collecties. Voor ieder woonstijl is er een passende vloer te vinden met een uitstekende kwaliteit. Van landelijk tot klassiek: speel in op jouw eigen interieur en smaak. Neem een kijkje in ons assortiment en leg jouw wensen en eisen er eens naast. Grote kans dat jij snel de vloer vindt waarbij je je meteen thuis voelt!

Laat je inspireren door anderen

Het vinden van de juiste visgraat vloer is geen eenvoudige opgave. Kom je er ook met bovenstaande tips niet uit? Dan raden we je aan om eens binnen te kijken bij anderen. Bij Ambiant zijn we dol op inspiratiefoto’s. Ontdek de mogelijkheden en vind jouw perfecte visgraat vloer. We helpen je graag in jouw inspiratiezoektocht.

Onze vloerspecialisten staan natuurlijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Ben je op zoek naar kleuradvies of twijfel je over het materiaal voor de visgraat vloer? Neem contact met ons op of bezoek de specialist bij jou in de buurt. Samen vinden we jouw unieke woonstijl.

Vergelijk producten (0)