Blog categorie: pvc
28 maart, 2023

Een pvc vloer leggen: zelf aan de slag of laten doen?

Een pvc vloer leggen zelf aan de slag of laten doen

Je oog is gevallen op een stijlvolle pvc vloer van Ambiant. Nu komt de volgende vraag: ga je de pvc vloer zelf leggen of besteed je dit uit aan een professional? Een professional inschakelen neemt vaak een flinke hap uit je budget. Zonde als je dit eigenlijk zelf had kunnen doen. Maar lijkt het zelf leggen van de vloer niet aantrekkelijker dan het is? In deze blog leggen we je uit welke afwegingen je kunt maken.

Verschil tussen click en plak pvc

Het belangrijkste zit ‘m in het verschil tussen click en plak pvc. Deze twee soorten onderscheiden zich door hun installatie en dit zegt meteen veel over de moeilijkheidsgraad van het leggen van de vloer. De naam van click pvc verklapt het al: de vloer werkt met een clickverbinding. Plak pvc gaat anders in zijn werk. De plak pvc stroken plak je als het ware op de basisvloer. Op het eerste oog lijkt dit misschien eenvoudig, maar in de praktijk blijkt dit vaak knap lastig te zijn.  

Zo leg je plak pvc

Tegenwoordig is pvc niet meer weg te denken uit de wereld van vloeren. Ook bij Ambiant zijn we fan van pvc. Kies je voor plak pvc, dan plak je de stroken direct op de basisvloer. Maar daar zit wel één randvoorwaarde aan: het is belangrijk dat de ondervloer geëgaliseerd is. Omdat pvc letterlijk op de basisvloer geplakt wordt, voel je eventuele oneffenheden meteen. Sterker nog: je ziet deze hobbels ook door de dunne vloer heen. Om dit te voorkomen zorg je er dus voor dat de basisvloer perfect glad gemaakt wordt.

Zelf egaliseren?

Het egaliseren van de vloer vergt vaak veel specialisme. Een pvc vloer is erg dun, waardoor iedere bobbel weggewerkt moet zijn. We raden je daarom aan om het egaliseren van de vloer aan een specialist van Ambiant over te laten. Zo weet je zeker dat er geen oneffenheden te zien zijn en kun je optimaal genieten van jouw nieuwe, trendy pvc vloer. En kies je dan toch voor een specialist, dan raden wij aan om het plakken van de vloer ook meteen uit handen te geven. Des te groter de kans op een stijlvol resultaat.

Click pvc voor de doe-het-zelver

Steek je zelf graag de handen uit de mouwen? Kies dan voor click pvc. Deze variant is de meest geschikte optie voor de doe-het-zelver en kan je daarmee veel installatiekosten besparen. Wel is het belangrijk om ook bij click-pvc diverse zaken in het achterhoofd te houden. Zo moet de basisvloer bij click pvc ook redelijk egaal zijn. Kleine oneffenheden maken minder uit dan bij plak pvc, maar er moet een goede basis zijn. Twijfel je over je ondervloer? Vraag gerust om het advies van de specialisten van Ambiant bij jou in de buurt!

Een tipje van de sluier: laat je nieuwe vloer minimaal 48 uur acclimatiseren in de nieuwe ruimte. Op deze manier zal jouw trendy vloer perfect tot zijn recht komen.

Plak pvc perfect voor vloerverwarming

Als je je vloer wilt combineren met vloerverwarming, is plak pvc de beste oplossing. Plak pvc heeft een uitstekende warmtegeleiding, waardoor je altijd met warme voetjes op de bank zit. Zo gaat er weinig warmte verloren en houd je dus grip op je portemonnee. Een fijne, duurzame optie dus, zeker in een tijd waarin je graag bespaart op energiekosten.

Creëer een unieke stijl in huis


Bij Ambiant heb je de keuze uit een ruim assortiment met prachtige pvc vloeren. Met onze vloeren geef je gehoor aan jouw unieke stijl. Onze stylisten volgen altijd de laatste trends en passen deze toe in onze collectie. Je vindt daarom altijd een eigentijdse vloer die perfect aansluit bij jouw persoonlijke voorkeur.

Laat je adviseren door onze specialisten


Twijfel je of je de juiste vaardigheden in huis hebt om jouw pvc vloer te leggen? Logisch! Trek gerust aan de bel bij onze specialisten. We adviseren je graag over de installatie van jouw stijlvolle pvc vloer en zorgen er samen voor dat jij snel kunt genieten van je nieuwe vloer. Op zoek naar stijladvies of wil je onze vloeren eens van dichtbij bekijken? Kom dan langs bij één van onze specialisten. Daarnaast kun je natuurlijk altijd een kijkje nemen bij andere woonkamers op onze website. Van inspireren kun je leren.

Vergelijk producten (0)