Blog categorie: pvc
18 juli, 2023

Spetteren in de badkamer: deze vloer is ideaal

Spetteren in de badkamer deze vloer is ideaal

In één klap jouw badkamer van een frisse look voorzien? Met een nieuwe vloer geef jij de badkamer een prachtige make-over. Toch kan het best even puzzelen zijn welke vloer je kunt plaatsen. Niet iedere vloer kan namelijk even goed tegen rondvliegende spetters. Gelukkig hebben wij bij Ambiant de perfecte vloer voor jouw badkamer. Hieronder lees je er alles over.

De ideale vloer in de badkamer

Een spetter van een vloer: we hebben het over pvc. Ben je op zoek naar een perfecte vloer voor in de badkamer, dan mag deze alleskunner absoluut niet in het rijtje ontbreken. Pvc is namelijk een favoriet als het gaat om waterdichte vloeren. Wil jij zorgeloos kunnen badderen en niet na hoeven denken over mogelijk vocht? Kies dan voor een prachtige pvc vloer van Ambiant. Waarom we zo fan zijn van dit materiaal? Dat leggen we uit.

Veelzijdigheid van pvc

Bij Ambiant zijn we dol op pvc. En dat heeft niet alleen te maken met het waterbestendige karakter. Pvc is namelijk uitstekend toepasbaar in talloze interieurs. Door de veelzijdigheid van pvc komt de vloer perfect tot haar recht in diverse woonstijlen, waardoor je eindeloos kunt combineren. Simpel gezegd: met pvc creëer je jouw droominterieur in de badkamer. Van landelijk tot klassiek, pvc heeft het allemaal in huis.

Pvc tegels of planken

Pvc is zowel in plank- als in tegelvorm verkrijgbaar. Zeg maar hallo tegen de betonlook! Met de pvc-tegels van Ambiant kun je namelijk een prachtige betonnen uitstraling creëren in de badkamer, zonder dat je hier koude tegels voor hoeft te plaatsen. Door de authentieke uitstraling van pvc kun je de vloer zelfs bijna niet van echt beton onderscheiden. Kies bijvoorbeeld voor onze Sarino dryback pvc-vloer. Een uitstekend alternatief voor een betonnen vloer in de badkamer. Daar worden wij blij van.

Landelijke uitstraling in de badkamer

Een badkamer gaat vaak niet zo goed samen met een houten vloer. Vocht kan er namelijk voor zorgen dat het hout gaat werken. En laat de badkamer nu nét de vochtigste ruimte in huis zijn. Zonde, want het kan enorm wenselijk zijn om een houten uitstraling in de badkamer te creëren. Gelukkig hoef je dat bij pvc geen drie keer te zeggen. Deze vloer zorgt namelijk voor een prachtige houten uitstraling, zonder dat hier echte houten planken voor nodig zijn. Pvc is tegenwoordig nauwelijks van echt hout te onderscheiden en is dus dé ideale vervanger als het gaat om authentiek hout.

Perfecte warmtegeleider

Zeg je koude voeten in de badkamer maar gedag met een pvc-vloer. Pvc is namelijk een goede warmtegeleider en is daarom een ideale match met vloerverwarming. Zeker plak-pvc warmt snel op en zorgt voor een goede isolatie, waardoor je minder hard hoeft te stoken. Dat zorgt voor een fijn en duurzaam klimaat in jouw badkamer.

Nog een pluspunt: pvc vloer al snel veel warmer aan dan authentiek beton. Wel zo comfortabel als je net de warme douche uit stapt.

Onderhoudsarm

Je hebt waarschijnlijk weinig zin om iedere week jouw badkamervloer te boenen. Nog een reden waarom pvc een uitstekende optie is voor in de badkamer. De vloer is namelijk onderhoudsarm en is al snel met een beetje water schoon te krijgen. Je bent dus minimale tijd kwijt aan het onderhouden van de vloer, zonder dat de vloer haar prachtige uitstraling verliest.

Pvc over huidige tegels

Ligt er al een tegelvloer in de badkamer en twijfel je of je hierover een pvc-vloer kunt plaatsen? Dit kan! Wel is het belangrijk dat deze tegelvloer egaal is. Hier bedoelen we mee dat de vloer niet ongelijk is. Vaak is een tegelvloer ongelijk door de voegen die tussen de tegels zitten. We raden daarom aan om bijvoorbeeld gebruik te maken van een ondervloer. Heb je vloerverwarming liggen in de badkamer, dan is het van belang dat je de juiste ondervloer kiest. Laat je daarom adviseren door onze specialisten.

Begin met jouw make-over

Overtuigd van het ideale karakter van pvc? Snappen wij helemaal. Pvc is de perfecte vloer voor in de badkamer. Bij Ambiant hebben wij een prachtige collectie aan pvc-vloeren. Neem meteen een kijkje in ons assortiment en ontdek waar jouw (vloeren)hart harder van gaat kloppen. Bij vragen kun je natuurlijk altijd contact op nemen.

Vergelijk producten (0)