Blog categorie: pvc
2 mei, 2023

Tips voor een interieur met een donkere vloer

Tips voor een interieur met een donkere vloer

Fan van een donkere vloer? Wij ook! Donkere vloeren zijn een feestje om naar te kijken en hebben een tijdloze uitstraling. Toch kan het soms best een opgave zijn om donkere tinten te combineren in een interieur. In deze blog zetten we tips voor een trendy interieur met een donkere vloer op een rij. En geloof ons: daar word je verliefd op.

Tip 1: denk na over de kleur van je muur

Kies je voor een donkere vloer in je woning, dan is het slim om deze te combineren met een lichte kleur op de muur. Op deze manier zorg je voor een mooi, diep contrast in je woning. Zo oogt een kamer dus nog groter en is dit een ideale manier om meer ruimte te creëren in huis.

Is een donkere vloer met een donkere muur dan echt een no go? Zeker niet. Je kunt een donkere vloer ook combineren met een donkere tinten op de muur. Sterker nog: dit kan erg chique en mysterieus overkomen. Kies dan bijvoorbeeld wel voor lichte kleuren in je meubels. Op deze manier creëer je alsnog een unieke harmonie en voorkom je dat alle onderdelen van het interieur donker zullen zijn.

Tip 2: speel met licht

Voor een donkere vloer in huis is het fijn als er voldoende lichtinval in je woning is. Op deze manier voorkom je dat de ruimte erg klein aanvoelt. Heb je weinig raampartijen? Dan kan het slim zijn om met kunstmatig licht te werken, bijvoorbeeld met wandlampen. Zo trek je de aandacht omhoog en ontstaat er alsnog een ruimtelijk gevoel.

Tip 3: combineer met warme kleuren

Donkere kleuren kunnen zowel een warme als een koele indruk geven. Dit heeft te maken met de ondertoon van de vloer. Heeft jouw donkere vloer een koele ondertoon, combineer de vloer dan met warme kleuren in het interieur. Denk bijvoorbeeld aan meubels of muren met warme tinten, zoals oker of beige. Als je kiest voor een vloer met een warme ondertoon, dan heeft je woning al snel een huiselijke uitstraling. Warme, donkere kleuren zorgen voor een knus gevoel en geven daarom meteen een fijne sfeer in huis.

Tip 4: gebruik vloerkleden

Altijd warme voeten én een huiselijk gevoel creëren? Kies dan voor een vloerkleed op maat. Met een vloerkleed ontstaat er een speels effect. Zo kun je bijvoorbeeld een prachtige donkere vloer leggen in je interieur, maar wel gebruik maken van een licht vloerkleed. Dit zorgt voor een prachtig contrast en kan je interieur nét even wat extra afmaken.  

Ook leuk: met een vloerkleed kun je eindeloos afwisselen in vorm en kleur. Je creëert dus eenvoudig de sfeer naar wens.

Collectie donkere vloeren bij Ambiant

Bij Ambiant hebben onze stylisten een prachtige collectie aan donkere vloeren samengesteld. Of je nu houdt van laminaat, vinyl of een pvc vloer: iedere vloer is in prachtige donkere tinten te krijgen. Zo zijn wij fan van de prachtige eiken houten vloer van laminaat, maar gaat ons vloeren hart ook sneller kloppen van een donkere betonlook tegel. Voor iedere woonstijl is er een trendy, donkere vloer te vinden in onze collectie. Onze stylisten vormen altijd de laatste woontrends en houden de ontwikkelingen in vloerenlandschap uitstekend in de gaten.

Doe ideeën op voor een donker interieur

De beste manier om inspiratie op te doen voor een donker interieur? Kijk eens binnen bij andere woningen. Zo kun je een kijkje nemen bij onze Binnenkijkers, maar pak ook eens je sociale media erbij. Het internet staat vol gouden tips en prachtige inspiratieplaatjes. Of je nu houdt van een industriële stijl of een Scandinavische inrichting: je kunt jouw zoekopdrachten aanpassen op jouw ideale woonstijl.

Vind jouw donkere vloer bij Ambiant

Klaar om jouw interieur in huis om te toveren en neig je naar een donkere vloer? Neem een kijkje in het assortiment van Ambiant en ontdek de mogelijkheden voor een donkere vloer in huis. Onze specialisten geven ook altijd de tip om te luisteren naar je gevoel. Een vloer moet jou een huiselijk gevoel geven en het is dus van belang dat jij je hier fijn bij voelt. Twijfel je over verschillende vloeren of hoe je dit het best kunt combineren met jouw interieur? Onze specialisten helpen je graag verder met een persoonlijk advies.

Vergelijk producten (0)