Blog categorie: tapijt
9 mei, 2022

Vlekken in je tapijt? Zo verwijder je zelfs de meest hardnekkige vlekken

Vlekken in je tapijt Zo verwijder je zelfs de meest hardnekkige vlekken

We houden allemaal wel van gezelligheid. Een borrel met vrienden op vrijdagavond, een gezellig diner met je gezin of je (klein)kinderen die op visite komen, een ongeluk met etensresten of een glas drinken zit in een klein hoekje. Een vervelend vlek ontstaat in een mum van tijd. Hoe krijgen we die vervelende vlekken nu weer uit ons tapijt? Wij delen graag onze tips met jou, zodat je jarenlang van je trendy tapijt kunt genieten.

ga terug naar de collectie

Tips voor het verwijderen van vlekken

Je kunt het niet helemaal voorkomen, vaak zal er toch een vlek in je tapijt, vloerkleed op maat of vloerkleed ontstaan. Geen zorgen, met de juiste middelen en werkwijze kun je een vlek gemakkelijk uit je tapijt verwijderen. De eerste stap is het zo goed mogelijk schoon deppen van de vlek. Doe dit met lauw water en een schone doek. Maak je doek nat en dep de vlek van buiten naar binnen schoon en wring je doek regelmatig uit. Komt er geen vuil meer van de vlek? Pak dan een schone doek, maak deze nat en leg hem uitgewrongen op de vlek. Wacht tot de doek droog aanvoelt om hem van de vlek te halen. Is je vlek niet helemaal verdwenen? Dan kun je nog gebruik maken van onderstaande tips.

  1. Gebruik de unieke Co-pro tapijtreiniger. Spuit de vlek in met deze reiniger en dep de vlek vervolgens droog met een schone doek. Herhaal dit totdat de vlek is verdwenen;
  2. Iedereen heeft het wel in huis, bakpoeder. Met bakpoeder kun je natte vlekken gedeeltelijk verwijderen. Strooi wat bakpoeder over de vlek en laat het bakpoeder de vloeistof opzuigen. Verwijder dit vervolgens met een natte doek en laat het opdrogen;
  3. Gebruik kleurloze scheerschuim en spuit een laagje over de vlek. Wrijf de scheerschuim goed in, ook tussen de polen, en laat het vervolgens maximaal 20 minuten intrekken. Verwijder het scheerschuim vervolgens van het tapijt door het droog te deppen met een schone handdoek.

Een grondige schoonmaakbeurt

Om je tapijt echt spik en span te krijgen, raden we je aan om het tapijt enkele keren per jaar grondig onder handen te nemen. Een stoomreiniger is dan een ideaal hulpmiddel. Met een stoomreiniger dood je niet alleen de meest kleine bacteriën tot diep in de vezels, maar nare geurtjes en vlekken verdwijnen ook als sneeuw voor de zon. Heb je zelf geen stoomreiniger? Dan kun je deze bij de meest voorkomende bouwmarkten huren of dit laten uitvoeren door een professional.

Vergelijk producten (0)