Blog categorie: pvc
15 augustus, 2023

Trap bekleden met pvc

Trap bekleden met pvc

Maak van jouw trap een pronkstuk met een pvc traprenovatie. Met een traprenovatie geef jij je trap in één handomdraai een flinke make-over. Ideaal als je niet tevreden bent met de huidige status van de trap. Bij Ambiant kies je voor een unieke renovatie. Je giet namelijk een eigen sausje over jouw treden. Van landelijk tot klassiek: je past de trap volledig aan naar eigen woonwensen.

Voordelen van trap bekleden met pvc

Veel traprenovaties worden nog steeds met tapijt uitgevoerd. Logisch: tapijt is immers ontzettend stil en leent zich uitstekend voor het bekleden van de trap. Toch is er één type trapbekleding die in alle opzichten tipt aan de voordelen van tapijt. Pvc. Een pvc traprenovatie heeft de volgende pluspunten:

  • Pvc is geluiddempend en daarmee dus heerlijk stil;
  • Pvc is een veilige keuze voor kinderen door de anti-sliplaag;
  • Pvc is ontzettend stijlvol en flexibel in uiterlijk;
  • Pvc is onderhoudsarm, dus hardnekkige vlekken zijn verleden tijd.

Door de vele voordelen kun je tegenwoordig niet meer om pvc heen. Je steekt jouw trap in een nieuw jasje, waarmee je nog jaren kunt genieten van jouw trendy eyecatcher.

Creëer één geheel in huis

Stel je eens voor: je hebt een compleet nieuw interieur. Je hebt aan ieder detail gedacht en alle onderdelen zijn tot in de puntjes verzorgd. Op één (groot) detail na: de trap. Is deze niet goed afgewerkt, dan heeft dit waarschijnlijk als gevolg dat je nieuwe interieurstijl als een kaartenhuis in elkaar stort. Waarom? De trap is namelijk de spelbreker in het complete geheel. Alle details kloppen, maar de trap heeft een afgeraffelde uitstraling. Dit wil je koste wat het kost voorkomen.

Staat er een interieurverandering op de planning? Neem je je woonstijl op de schop of heb je dit onlangs gedaan? Zorg er dan voor dat je de trap meeneemt in deze make-over. Zo zorg je ervoor dat er één geheel blijft ontstaan en er geen losse eindjes zijn in je trendy woonstijl.

Veelzijdige pvc

Een trapbekleden met pvc is niet alleen ontzettend praktisch; het is enorm stijlvol. Door het flexibele karakter van pvc kun je de trap namelijk volledig naar wens inrichten. Het materiaal is verkrijgbaar in talloze uitstralingen, waarmee de mogelijkheden dus eindeloos zijn. Heb je een landelijke inrichting, dan kies je bijvoorbeeld voor een robuuste look van de pvc trapbekleding. Neig je eerder naar een moderne woonstijl, dan kan een betonlook goed werken.

Betonlook pvc trapbekleding

De trend van het moment: een betonlook uitstraling. Met pvc trapbekleding kun je een prachtige betonnen uitstraling creëren zonder dat je hier écht beton voor nodig hebt. Je kiest dus voor het stoere uiterlijk van beton met de voordelen van pvc. Zo combineer je het beste van twee werelden. Wist je dat je de structuur van beton zelfs kunt voelen met de betonlook traptreden van pvc. De allover-structuur geeft het gevoel alsof je op echt betonnen tegels loopt, waardoor je deze nauwelijks van echt kunt onderscheiden. Dat geeft een unieke en bijzondere beleving.

 

Open trap bekleden met pvc

Bij een pvc traprenovatie maken we een onderscheid tussen een open en een gesloten trap. Een gesloten trap herken je aan stootborden tussen de traptreden. Pvc bij een open trap kan soms iets specialistischer in zijn werk gaan en is niet altijd mogelijk. Neem contact op met een Ambiant verkooppunt en laat je informeren over de mogelijkheden.

Zelf trap renoveren pvc: zo pak je het aan

Ben je een echte doe-het-zelver en ga je het liefst zelf aan de slag? Dan heb je geluk! Een pvc traprenovatie is namelijk redelijk goed zelf te doen. Je brengt de pvc slabs namelijk over de bestaande traptreden aan. Belangrijk hierbij is dat je de slabs precies op maat kunt maken en op de juiste wijze weet aan te brengen. Weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Dan nemen onze specialisten dit natuurlijk graag voor je uit handen. Binnen één dag heeft jouw trap al een compleet nieuwe uitstraling, terwijl jij geniet van een vrije dag.

Twijfel je nog over de juiste trapbekleding met pvc? Doe inspiratie op bij anderen en ontdek wat het beste bij jouw woonstijl past.

 

 

 

 

 

Vergelijk producten (0)