Blog categorie: pvc
3 september, 2021

Verschillen tussen click en plak pvc – welke is geschikt?

Verschillen tussen click en plak pvc  welke is geschikt

Wat is een dryback PVC vloer?

Dryback pvc wordt ook wel plak pvc genoemd, omdat de dunne stroken direct worden verlijmd op de dekvloer. Je begrijpt vast dat het belangrijk is dat de dekvloer egaal is. Om dit te realiseren wordt de dekvloer vóór het plaatsen van plak pvc altijd eerst geëgaliseerd. Het grootste voordeel van deze dunne pvc stroken is dat ze uitstekend combineren met vloerverwarming. De warmte van de vloerverwarming ondervindt nauwelijks weerstand door de bovenliggende dunne pvc vloer, waardoor je extra rendement uit je vloerverwarming haalt. Daarnaast is plak pvc geluiddempend, omdat de pvc stroken direct verlijmd worden aan de dekvloer.

Wat is een dryback PVC vloer
Wat is een dryback PVC vloer

De voordelen van een plak pvc vloer?

  • Wordt verlijmd aan de dekvloer, daardoor heb je geen ondervloer nodig.
  • Is door zijn goede warmtedoorlaatbaarheid perfect voor vloerverwarming.
  • Je hebt nagenoeg geen last van loopgeluid in de ruimte.
  • Je hoeft geen plinten te gebruiken, omdat de vloer strak tegen de muur gelegd kan worden.

Wat moet je weten over een click pvc vloer

Bij click pvc klemmen de stroken zich door middel van een clickverbinding aan elkaar vast. Een click pvc vloer is eenvoudig zelf te leggen en vergelijkbaar met de legwijze van een laminaatvloer. Als de dekvloer voldoende egaal is, hoef je geen ondervloer meer te plaatsen. Alle click pvc stroken egaliseren oneffenheden tot 5 mm per 2 meter. De planken met clickverbinding zijn namelijk al voorzien van een egaliserende onderlaag van 1 millimeter. Pvc laminaat met clickverbinding is gemakkelijk zelf te leggen, uit elkaar te halen en mee te verhuizen.


Wat moet je weten over een click pvc vloer

Bij click pvc klemmen de stroken zich door middel van een clickverbinding aan elkaar vast. Een click pvc vloer is eenvoudig zelf te leggen en vergelijkbaar met de legwijze van een laminaatvloer. Als de dekvloer voldoende egaal is, hoef je geen ondervloer meer te plaatsen. Alle click pvc stroken egaliseren oneffenheden tot 5 mm per 2 meter. De planken met clickverbinding zijn namelijk al voorzien van een egaliserende onderlaag van 1 millimeter. Een pvc vloer met clickverbinding is gemakkelijk zelf te leggen, uit elkaar te halen en mee te verhuizen.

 

Alle voordelen van een click pvc vloer op een rijtje

  • Kan over kleine oneffenheden worden gelegd. Dit zorgt ervoor dat egaliseren niet nodig is.
  • Door de geluidsreducerende onderlaag hebben jouw onderburen geen last van jouw contactgeluid. Dit is dus perfect voor appartementen!
  • Hoeft niet aan de dekvloer verlijmd te worden en is eenvoudig te leggen.
  • Kun je gemakkelijk verwisselen of meeverhuizen naar een volgende woning.

Voor welke pvc vloer ga jij?

Welke uitvoering kies jij? Dat ligt aan de ruimte waarin je het pvc wilt leggen en aan jouw woonsituatie. Daarnaast spelen je budget, je keuze voor vloerverwarming en de staat van de dekvloer ook een belangrijke rol. Zoals uitgelegd functioneert plak pvc beter met vloerverwarming dan click pvc, maar de dekvloer moet dan wel eerst geëgaliseerd worden. Dat brengt meestal een meerprijs met zich mee. Aan de andere kant kan click pvc over kleine oneffenheden worden gelegd, waardoor je de dekvloer niet hoeft te egaliseren. De planken van click pvc zijn door de klikverbinding wel dikker dan plak pvc stroken. Houd daar rekening mee bij het berekenen van kozijnen en deuren.

In de Ambiant pvc collectie heb je een ruime keuze uit diverse dessins en structuren. Zo vind je gegarandeerd een trendy pvc vloer die bij jouw woonstijl past. Ontdek bijvoorbeeld onze gloednieuwe vtwonen by Ambiant. Heb je een vloer gevonden en wil je direct bekijken of deze bij je interieur past? Maak gebruik van onze gratis roomplanner.

Meer inspiratie? Ontdek al onze vloeren bij één van onze ruim 1000 verkooppunten en volg ons op Facebook en Instagram.

Vergelijk producten (0)