Blog categorie: pvc
14 maart, 2023

Stijlvol en praktisch: vier voordelen van een pvc vloer

Stijlvol en praktisch vier voordelen van een pvc vloer

De trend van het moment: een prachtige pvc vloer. Pvc past uitstekend bij iedere woonstijl en kan eindeloos gecombineerd worden in huis. Bij Ambiant geloven wij daarom in een unieke vloer van pvc. Niet alleen door haar stijlvolle eigenschap, maar ook door de praktische kenmerken. In deze blog nemen we je mee in de wereld van pvc en vertellen we je alles over de voordelen van deze vloer.

De kracht van pvc

Een unieke kwaliteit en een stijlvolle uitstraling. Met pvc haal je jouw persoonlijke trendy sfeer in huis. Volg je de modetrends op de voet, dan is deze vloer niet te missen in jouw interieur. Het is een vloer met bijzonder veel voordelen. Nieuwsgierig? We delen ze graag met je.

1.    Perfect voor intensief gebruik

Misschien heb je spelende kinderen rondlopen in huis of is het vaak chaos op de vloer. Pvc is de perfecte vloer voor ieder gezin. Je reinigt de vloer in mum van tijd. De vloer is onderhoudsarm en is daarom eenvoudig schoon te houden. En: met dank aan de extra beschermde laag van Ambiant zorg je dat jouw pvc vloer nog jaren meegaat. Ook met spelende kinderen.

2.    Zo stil is pvc

Pvc is de ideale oplossing voor een geluiddempende vloer. Een pvc vloer heeft namelijk een geluidsabsorberende werking, waardoor je buur- en onderbuur te vriend houdt. Bij een plak pvc vloer van Ambiant is de vloer verlijmd aan de basisvloer, waardoor er geen geluid naar onder geleid wordt. Kies je voor click pvc, dan zorgen we bij Ambiant voor een extra kurklaag aan de onderkant, om de demping van het geluid te bevorderen.

3.    Duurzaam voor milieu én gezondheid

Bij Ambiant hechten we veel waarde aan mens en milieu. We geloven in een duurzame oplossing in huis. Onze pvc vloeren zijn daarom 100 procent ftalaatvrij en voorzien van veilige weekmakers. Je weet dus zeker dat je niet in aanraking komt met vervuilende grondstoffen met een pvc vloer. Erg prettig, want je haalt met pvc dus – letterlijk – een gezonde vloer in huis. Pvc kent bovendien een lange levensduur, waardoor deze voor aanzienlijke tijd mee gaat. Fijn voor het milieu, maar ook voor jou: je kunt zo voor lange tijd genieten van jouw trendy vloer.

4.    Een warm huis met pvc

Pvc kun je perfect combineren met vloerverwarming in huis. Bijna ieder type pvc zorgt voor een uitstekende warmtegeleiding, waardoor je woning snel opwarmt. De warmte wordt zo optimaal benut en gaat niet verloren. Daarnaast is pvc bestendig tegen temperatuurschommelingen, waardoor de vloer altijd haar prachtige kwaliteit behoudt. Een prettige vloer als je fan bent van een warm huis dus.

Extra tip: pvc is vochtbestendig

Op zoek naar de ideale vloer voor de badkamer of keuken? Dan kunnen we je deze tip niet besparen. Het zal je niet verbazen dat pvc hiervoor uiterst geschikt is. Het materiaal is vochtbestendig, waardoor de vloer zich perfect leent voor vochtige ruimtes. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als er water op de vloer terecht komt.

Het veelzijdige karakter van pvc

De laatste jaren is pvc enorm in populariteit toegenomen. Niet alleen door de vele voordelen die het materiaal met zich meebrengt, maar ook door haar stijlvolle uitstraling. Pvc is op talloze manieren te combineren en is daarom de perfecte oplossing voor ieder interieur. Bij Ambiant volgen we altijd de laatste trends in onze pvc collectie. Voor iedere woning en stijl is er een passende pvc vloer te vinden, die je op je eigen wijze kunt combineren.

Ontdek het aanbod bij Ambiant

Een frisse, unieke look in huis creëren? Met de veelzijdige collectie van Ambiant pas je jouw pvc vloer exact aan naar jouw smaak. De mogelijkheden zijn eindeloos en zijn op talrijke manieren in huis te combineren. Bij Ambiant geloven we in het inspireren van anderen. Daarom raden we je aan om een kijkje te nemen in prachtige woonkamers en meer te ontdekken over de mogelijkheden.

De specialisten weten raad

Bij Ambiant zijn we dol op vloeren. Onze specialisten kunnen je alles vertellen over de typen pvc vloeren en zijn op de hoogte van de laatste trends in vloerenland. Ben je op zoek naar een stijladvies of heb je vragen over de mogelijkheden? Aarzel niet en neem meteen contact op met onze specialisten bij jou in de buurt.  

Vergelijk producten (0)