Blog categorie: pvc
23 mei, 2022

Visgraat laminaat of pvc, dit zijn de voors en tegens

Visgraat laminaat of pvc dit zijn de voors en tegens

Een visgraat vloer is nog altijd razend populair. Je ziet dit niet alleen terug in verschillende woonprogramma’s, maar ook bij veel interieurbloggers en in woonbladen vind je dit bijzondere patroon dagelijks terug. En dat is niet voor niets. Een visgraat vloer voegt direct klasse, luxe en sfeer aan een ruimte toe. Inmiddels kun je kiezen voor een visgraat vloer in laminaat of pvc. Beide type vloeren hebben hun eigen voors en tegens. Bij Ambiant sla je gegarandeerd een mooi visgraatje aan de haak!

Visgraat laminaat vs visgraat pvc

Het grootste verschil tussen een visgraat vloer van laminaat of pvc zit in het materiaal waarvan de vloer is gemaakt. Een visgraat laminaat vloer is opgebouwd uit verschillende lagen geperst hout met een HDF toplaag en een visgraat pvc vloer is daarentegen gemaakt van een soort kunststof die we ook wel polyvinylchloride noemen. Een ander groot verschil tussen visgraat laminaat en visgraat pvc is het waterbestendige karakter. Een visgraat pvc vloer van Ambiant is 100% waterbestendig, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over water dat op de vloer terecht komt. Het onderhouden van een visgraat pvc vloer is dan ook er gemakkelijk.

Welk type vloer past bij jou?

Een visgraat pvc vloer is verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen, namelijk click en plak. Het grootste verschil tussen deze twee uitvoeringen is de dikte en de manier waarop de planken gelegd worden. Een plak pvc vloer is extreem dun en wordt direct aan de ondergrond verlijmd. Het is wel belangrijk dat deze vooraf geëgaliseerd is. Door het dunne karakter in combinatie met het verlijmen van de vloer aan de ondergrond is een plak pvc vloer de meest geschikte keuze in combinatie met vloerverwarming. De warmte hoeft namelijk maar een kleine weg af te leggen naar jouw woonruimte. Klik pvc is dikker dan plak pvc en heeft dezelfde legwijze als laminaat. De planken zijn namelijk voorzien van een clickverbinding, waardoor de planken eenvoudig in elkaar clicken. Het verschil tussen click pvc en laminaat zit hem in de onderkant van de planken. Click pvc is namelijk voorzien van een geïntegreerde ondervloer waar je bij een laminaat visgraat vloer los een ondervloer moet aanschaffen.

Verschillende kwaliteiten

Al onze visgraat vloeren zijn van zeer hoge kwaliteit en volledig afgestemd op jouw woonwensen. Onze collectie biedt vele mogelijkheden in kleuren en decoren. Zo kies je met de Spigato Estino bijvoorbeeld voor een rustig visgraat patroon zonder veel noesten en scheuren in de planken en heeft de Spigato Vivero juist wat meer kleurvariantie in de planken waarin kleine noestjes zichtbaar zijn. Met een uitgebreid kleurenpalet van diverse beige- bruin- en grijstinten, vind jij gegarandeerd een visgraat vloer die bij jouw woonstijl aansluit. Wil je al onze visgraat vloeren ontdekken? Bekijk dan de volledige visgraat collectie.

De keuze is aan jou

Nu we je wat meer hebben uitgelegd over de verschillen tussen visgraat pvc en laminaat, is het tijd om een keuze te gaan maken. Jouw persoonlijke smaak speelt een belangrijke rol bij de uiteindelijk keuze. Je zou kunnen stellen dat er geen goed of fout is, maar dat de verschillende factoren in je woning (vloerverwarming, type plinten en drempels) bepalend zijn voor de uiteindelijke keuze van jouw vloer.

Vergelijk producten (0)