Blog categorie: vloerentrends
14 maart, 2022

Dit zijn de vloerentrends en populaire kleuren van 2022

Dit zijn de vloerentrends en populaire kleuren van 2022

Nieuwsgierig naar de vloerentrends en de populaire kleuren van 2022? Je mag weer opvallen met je interieur! Maak grote gebaren en statements om jouw woonstijl uit te drukken. Dit jaar gaan we nieuwe woontrends zien, maar laten we ook ‘oude’ trends achter ons. De stylisten van Ambiant hebben de trends op het gebied van kleur en vloeren voor je op een rijtje gezet. Benieuwd? Lees snel verder.

ga terug naar de collectie

Simple & slow

2021 was een hectisch jaar. Er werd veel flexibiliteit van ons verwacht en alles was net even anders dan we gewend zijn, dit was ook terug te zien in onze interieurs. We gingen in 2021 van stilstaan naar hollen, maar het is nu weer tijd om terug te gaan en alles uit het leven te halen. Waar we het afgelopen jaar verschillende ballen in de lucht moesten houden, gaan we nu weer terug naar eenvoud. Al zoeken we voornamelijk warmte en gezelligheid. Deze onderdelen vormen samen de nieuwe interieurtrend simple & slow. Op vloerengebied komen de houtdecoren in warme, donkere tinten weer terug, gecombineerd met houten meubels en accessoires. Dit noemen we ook wel ton-sur-ton.

Een natuurlijke basis

In de afgelopen twee jaar hebben we meer thuis gezeten dan ooit tevoren. Dat maakt dat we ook anders zijn gaan kijken naar ons interieur en onze woonstijl. Steeds meer mensen kiezen ervoor om de grote stad te verlaten voor de vrijheid op het platteland. Onze zoektocht gaat letterlijk naar de natuur, dit zien we ook terug in de nieuwste interieurtrends. Zo maken we steeds meer gebruik van natuurlijke kleuren, linnen en wordt de basis voor het interieur gelegd met een betonlook tegel. De pvc vloeren van Ambiant en de Ambiant laminaat collectie hebben een natuurgetrouwe uitstraling. Daardoor zijn ze bijna niet van een echte betonnen tegel te onderscheiden en komen ze perfect tot hun recht in onze drukke huishoudens.

Authentiek in een nieuw jasje

Niemand is perfect en dat hoeft ons interieur ook niet te zijn. Dit jaar geven we meubels met een krasje, deukje of beschadiging een tweede kans. Ook verweerde meubels die wel een likje verf kunnen gebruiken sluiten perfect aan bij deze unieke woonstijl. De basis voor deze interieurstijl wordt gelegd met een gietvloer. Een echte gietvloer is niet voor iedereen weggelegd. Je ondergrond moet ervoor geschikt zijn, het is erg prijzig en bovenal arbeidsintensief. Doordat de vloer kan gaan werken, ontstaan er in de loop van de tijd scheurtjes in de vloer. Wij hebben de oplossing! Bij Ambiant vind je vinyl met een gietvloer look. Deze vloer is nauwelijks van een echte gietvloer te onderscheiden, maar is wel van alle gemakken die een vinyl vloer biedt voorzien.

Grote gebaren en statements

In 2021 was de visgraatvloer razend populair, maar in 2022 kun je pas helemaal los. Unieke patroonvloeren met een Hongaarse punt of Versailles patroon zijn een statement in werkelijk ieder interieur. De Hongaarse punt is het zusje van het visgraat patroon, maar is nog wat minder bekend. Dit patroon is net wat rustiger dan het visgraat patroon, waardoor de vloer ook in kleinere ruimtes uitstekend tot zijn recht komt. Je vindt dit bijzondere patroon niet alleen in de Ambiant collectie, maar ook in de vtwonen vloeren collectie. Met diverse beige- en bruintinten kun je de Hongaarse punt gemakkelijk combineren met jouw unieke woonstijl. Het eigenzinnige Versailles patroon uit de vtwonen pvc collectie gaat nog een stapje verder. Iedereen die jouw huis binnen komt lopen zal verbluft zijn van het resultaat.

Vergelijk producten (0)