Blog categorie: pvc
21 maart, 2023

Dit zijn de vloerentrends van 2023

Dit zijn de vloerentrends van 2023

Een nieuw jaar betekent nieuwe kansen. En niets is minder waar voor het vloerenlandschap: de nieuwste trends staan weer om de hoek. Daar smullen wij bij Ambiant natuurlijk enorm van. Ben je van plan om een nieuwe vloer te leggen in je woning, dan wil je natuurlijk dat deze past bij de laatste interieurtrends. In deze blog vertellen we je alles over de vloertrends van 2023. 

Het jaar van duurzaamheid

Duurzaamheid staat tegenwoordig hoog op de agenda. Niet heel gek dat je dit ook in de vloertrends van 2023 terug ziet. Steeds meer mensen worden zich bewust van mens en milieu en dragen graag hun steentje bij aan een gezonde leefomgeving voor de toekomstige generatie. Toch fijn als je dan kunt kiezen voor een duurzame vloer in huis. Met Ambiant maak je zowel je huis als de wereld een stukje mooier. Duurzaamheid staat bij onze trendy vloeren namelijk centraal.

Wil je in 2023 een duurzame vloer in huis leggen, dan is dit een kijkje in ons assortiment zeker waard. Duurzaamheid is namelijk door al onze stijlvolle collecties verweven.

Tijdloze visgraatvloer

Al meerdere jaren op rij is de visgraat vloer enorm populair. Ook in 2023 is dit patroon niet te missen. En dat snappen wij als geen ander: visgraat is tijdloos en geeft enorm veel stijl aan een interieur. Dit trendy patroon geeft een prachtige sfeer in huis en brengt een luxe uitstraling met zich mee. Bovendien is visgraat met diverse materialen te combineren. Of je nu fan bent van laminaat of pvc: met visgraat kun je alle kanten op.

Pvc is altijd een goed idee

Pvc vloeren zien we steeds vaker terugkomen. Ook in 2023 zal pvc nog meer huiskamers veroveren. Waarom? Een pvc vloer is niet van ‘echt’ te onderscheiden en is daarom een uitstekende vervanger voor diverse materialen, zoals echt hout of een tegelvloer. Ook fijn: pvc kun je goed combineren met vloerverwarming. Het materiaal is een van de beste warmtegeleiders, waardoor je de verwarming redelijk laag kunt houden. Fijn voor de energiekosten én dus ook jouw portemonnee. Iets waar we in 2023 ook erg blij mee zijn.

Kies je voor een pvc vloer, dan heb je bij Ambiant de keuze uit click pvc en plak pvc. Scroll eens door onze collecties en ontdek het prachtige aanbod.

Kies voor een natuurlijke uitstraling

Bij een interieur in 2023 voert een natuurlijke look de boventoon. Daar houden we van bij Ambiant! Maar hoe creëer je nu zo’n natuurlijke uitstraling? Je kunt er uiteraard voor kiezen om zoveel mogelijk planten in huis te halen, maar de oplossing ligt aan je voeten. Letterlijk, want met een vloer kun je in één handomdraai een natuurlijke sfeer in huis creëren. Denk bijvoorbeeld aan een prachtige houten vloer voor een unieke basis in jouw interieur.

Wil je geen echte houten vloer in huis, maar wel de natuurlijke uitstraling? Tegenwoordig zijn laminaat en pvc nauwelijks van echt hout te onderscheiden. Een goed alternatief dus voor de echte houten planken.

Warme kleuren zijn populair

Kijken we naar de kleuren van 2023, dan zien we vooral veel warme tinten, ook in het vloerenlandschap. Zo zijn donkere kleuren populair om warmte te creëren. Wil je een warme vloer aanleggen in je woning, dan denken onze specialisten graag mee over een kleuradvies voor jouw interieur. Op deze manier zorg je ervoor dat jouw vloer prachtig samen valt met je meubels en er een mooi contrast aan kleur ontstaat.

Volg jouw unieke stijl

Trends zijn leuk en kunnen je veel inspiratie geven. Toch geloven we bij Ambiant ook in ieders unieke stijl. Iedere woning is anders en dat maakt de keuze van een vloer juist zo bijzonder. Met de keuze van een vloer geef je jouw woonstijl een stem en creëer je een huis waar jij je thuis voelt. Duik dus in de laatste trends, maar verlies nooit je eigen stijl uit het oog. Dit is wat jouw woning uniek maakt.

Bekijk de ruime collectie van Ambiant

Ben jij op zoek naar een nieuwe vloer in 2023? Dan ben je bij Ambiant aan het juiste adres. Onze collectie is altijd op de hoogte van de laatste trends. Het aanbod is divers. Maak daarom gebruik van de interieurs van anderen en doe inspiratie op! Zo weet je zeker dat jij de vloer kiest die past bij jouw persoonlijke smaak.  

Vergelijk producten (0)