Blog categorie: pvc
15 augustus, 2022

Wat is SRC?

Wat is SRC

Wanneer je je gaat oriënteren op een nieuwe vloer, vliegen de onbekende termen en afkortingen je om te horen. Zo wordt er ook vaak gesproken over SRC, maar wat is dit nu precies? SRC staat voor Silent Rigid Click pvc vloeren. Deze pvc vloeren hebben drie onderscheidende kenmerken: ze zorgen voor een goede geluidsdemping, zijn enorm sterk en heel gemakkelijk zelf te leggen. Na het lezen van deze blog weet jij alles over SRC pvc.

De kenmerken van Silent Rigid Click pvc vloeren

De Silent Rigid Click technologie staat garant voor een ultra stabiele tussenlaag. De kern van de plank is harder en sterker dan bij een verlijmde pvc vloer, doordat deze luchtvrij is en voorzien van kalksteen. Door de extreme hardheid van het materiaal kan een Silent Rigid Click pvc vloer over een bestaande vlakke vloer worden gelegd en is het beter bestand tegen temperatuurschommelingen en luchtvochtigheid. Dit maakt Silent Rigid Click pvc vloeren ook een uitstekende keuze in combinatie met vloerverwarming. Alle pvc vloeren van Ambiant zijn trouwens milieuvriendelijk geproduceerd, zijn ftalaatvrij en hebben een lage emissiewaarde.

SRC pvc vloeren met geïntegreerde ondervloer

Een belangrijk verschil tussen click pvc en andere vloeren met dezelfde legwijze, zoals laminaat, is de geïntegreerde ondervloer. Silent Rigid Click pvc is namelijk voorzien van een geïntegreerde ondervloer die voldoet aan de 10dB geluidsreductie, zoals in veel appartementen is vereist. Daarnaast zijn deze vloeren net wat dikker dan andere pvc vloeren, wat een SRC pvc vloer ook nog eens enorm sterk maakt. Wist je trouwens dat je met een Silent Rigid Click pvc vloer een boel kosten bespaard? Je hebt namelijk geen losse ondervloer meer nodig om de ondergrond te egaliseren, omdat deze al is geïntegreerd in jouw pvc vloer. Door te kiezen voor eer SRC pvc vloer kies je voor jarenlang woonplezier, Ambiant biedt namelijk levenslange garantie op de productspecificaties. Wil jij weten wat dit precies inhoudt? Laat je dan inlichten bij een Ambiant verkooppunt in jouw buurt.

SRC pvc vloeren in een handomdraai gelegd

Een vloer die nog makkelijker gelegd kan worden dan laminaat? Het bestaat! Silent Rigid Click pvc. Dankzij deze unieke ‘fast’ clickverbinding leg je deze pvc vloeren een stuk sneller dan andere vloeren met een clickverbinding. SRC pvc vloeren hebben een uniclick verbinding, waardoor de planken eenvoudig en razendsnel in elkaar clicken. Wanneer je tijdens het leggen het clickgeluid hoort, weet je zeker dat de panelen goed vastzitten. SRC click pvc is ook nog eens in talloze decoren en kleuren verkrijgbaar, zodat je voor een iedere woonstijl een passende oplossing hebt.

Vergelijk producten (0)