Blog categorie: pvc
28 juli, 2023

Wauw! Zo mooi is een art deco interieur

Wauw Zo mooi is een art deco interieur

Het art deco interieur is het levende bewijs dat alle interieurstijlen weer terugkomen. Deze mengeling aan invloeden stamt uit de jaren ’20 van de vorige eeuw, maar is vandaag de dag weer ontzettend populair. Ook bij Ambiant zijn we fan van een art deco interieur. We vertellen je wat een art deco interieur is en hoe je het combineert in huis.

Het ontstaan van het art deco interieur

De oorsprong van het art deco interieur gaat heel wat jaren terug. Het ontstaan van deze interieurstijl ligt namelijk in 1920. Dit betekent echter niet dat het art deco interieur een oubollige uitstraling heeft. Zeker niet. Art deco staat namelijk voor een ‘jazzy’ look met een luxe, moderne sfeer. Wie eens de Great Gatsby heeft gezien, weet meteen wat er met art deco bedoeld wordt. Het interieur kenmerkt zich namelijk door glimmende materialen, geometrische lijnen en bijzondere spiegels.

Art deco interieur kleuren

Een shiny woonkamer met een extravagante uitstraling, zonder dat het kitscherig wordt: dat is het doel van een art deco interieur. Wil je een artdeco interieur nastreven, dan is het fijn om te weten welk kleurenpallet je kunt gebruiken. De basis van art deco begint met de kleuren zwart en wit. Deze kleuren kun je vervolgens combineren met rijke kleuren zoals paars, blauw, okergeel met zowel gouden als zilveren tinten. Met deze diepe kleuren kun je vervolgens een statement maken in het interieur en een chique uitstraling creëren.

Kies voor spiegelende voorwerpen

Spiegels en andere reflecterende voorwerpen horen helemaal thuis in een art deco interieur. Dit geeft het art deco interieur een mysterieuze, extravagante uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan hoogglanzende materialen met metalen details, zoals messing, koper en chroom, maar aarzel ook vooral niet om een wand met meerdere spiegels te bekleden. Ga je aan de slag met de spiegels, kies dan voor geometrische vormen om het art deco interieur nóg meer te benadrukken.

Voeg ook nog andere glanzende materialen zoals marmer, gelakt hout of kristalglas toe om het artdeco interieur helemaal af te maken. Wij houden ervan.

 

Zo begin je met een art deco interieur

Wil je je interieurstijl op de schop nemen, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Begin dan bij de basis, zoals de muren en de vloer. Omdat de muur en vloer een groot oppervlak van de ruimte in huis bedekken, kun je hiermee meteen de toon zetten voor de woonstijl. Voor de muurkeuze gebruik je simpelweg een van de kleuren uit het kleurenpallet. Zo kun je bijvoorbeeld de basis wit en zwart maken en kies je voor een felle tegenhanger. Dat brengt ons op de volgende keuze: de vloer.

Welke vloer in een art deco interieur?

Een houten vloer is een prachtige basis voor een art deco interieur. Voegen we hier de geometrische vormen aan toe, dan brengt dit ons tot dé trend van het moment: een visgraatvloer. De prachtige strakke, rechte lijnen in dit vloerpatroon maken visgraat tot perfecte vloer in een art deco interieur. Bij een visgraatvloer worden de planken in een hoek van 90 graden aan elkaar gelegd, wat meteen veel charme in huis brengt. Daarnaast straalt visgraat veel luxe uit. Precies wat je kunt gebruiken in een art deco interieur.

Bij Ambiant vind je prachtige visgraatvloeren van pvc en laminaat in het assortiment die in iedere woonstijl prachtig tot hun recht komen. Deze visgraatvloeren geven je woning een stijlvolle uitstraling en zijn tegenwoordig nauwelijks meer van echt hout te onderscheiden.

 

Verschil art deco en art nouveau interieur

Het art deco interieur heeft veel weg van een art nouveau interieur. Hoewel beide woonstijlen op elkaar lijken, zijn er wel degelijk verschillen tussen beide stijlen. Art deco kenmerkt zich door symmetrie, geometrische vormen en zigzaglijnen, terwijl een art nouveau interieur juist meer sierlijke lijnen en asymmetrie bevat.

Creëer jouw unieke art deco interieur

Tijd om jouw art deco interieur in de praktijk te brengen? Begin met een unieke, trendy vloer van Ambiant. Kies bijvoorbeeld voor een van onze prachtige visgraatvloeren of creëer een rustige, simpele basis. Twijfel je of jouw gekozen vloer past in een art deco interieur? Grote kans van wel. Onze lokale specialisten adviseren je natuurlijk graag of bekijk het zelf met onze AI-tool.

 

 

Vergelijk producten (0)