Jouw pvc-vloer naadloos laten opgaan in je interieur? Zonder oneffenheden en met maximaal comfort? Dat begint bij de juiste manier van plaatsen. Ontdek welke basisvloer of welke ondervloer je voor pvc nodig hebt en creëer dé sfeer waar jij blij van wordt.


Wanneer je geen ondervloer nodig hebt
Met een ondervloer tussen je kale basisvloer en je pvc-vloer creëer je extra comfort in huis. Niet alleen heeft een ondervloer een geluidswerende werking en dempt dit geluid in huis zoals die van voetstappen. Ook isoleert het de warmte in je woning en verlengt het – door de bescherming tegen vocht – de levensduur van jouw vloer. Maar wist je dat een (losse) ondervloer onder pvc niet altijd nodig is, om nog steeds te profiteren van de genoemde voordelen? Dit is het geval in 2 situaties:
1. Bij een SRC pvc vloer van Ambiant
In onze collectie click pvc vloeren vind je zogenoemde SRC vloeren. Een SRC click pvc vloer is van zichzelf al uitgerust met een geïntegreerde ondervloer en deze hoef je er dus niet nog eens los onder te plaatsen. Dat laat jou profiteren van een groot gemak: je hoeft je maar één keer te buigen over het plaatsingsproces van een vloer. Zo bespaar je op moeite, tijd én kosten.
2. Bij plak pvc op een egale basisvloer
Kies je voor plak pvc? Ook dan hoef je je niet af te vragen welke ondervloer het pvc zou moeten hebben. Plak pvc laat je namelijk rechtstreeks aan de basisvloer verlijmen en een ondervloer plaatsen is hierbij dus niet nodig. Wel is het belangrijk dat de basisvloer (zoals beton of cement) glad en egaal is, zonder gaatjes, korreltjes of scheurtjes. Zo voorkom je oneffenheden op het pvc en verrijk je je woning met een vloer die er volledig strak bij ligt.
Welke ondervloer pvc: voor het mooiste effect
Voorzie jij jouw woning graag van plak pvc, maar is de basisvloer niet egaal? Of heb je je oog laten vallen op een klik pvc vloer zonder geïntegreerde kurken ondervloer? Ontdek hieronder welke ondervloer voor pvc jij in dat geval nodig hebt.




Welke ondervloer voor klik pvc zonder geïntegreerde onderlaag?
Welke ondervloer je voor klik pvc zonder geïntegreerde onderlaag nodig hebt? Dat hangt af van factoren als jouw woonsituatie en voorkeuren. Waar een rubberen ondervloer bijvoorbeeld erg geluiddempend is en daardoor een gewilde keuze is in kantoorpanden en appartementen, blinken ondervloeren van kurk en zilverfolie dan weer uit in het weren van vocht.
Wat in ieder geval een belangrijke voorwaarde is voor jouw ondervloer, is dat hij een drukvastheidswaarde heeft van minimaal 125 kPa bij stroken en 400 kPa bij visgraat. De drukvastheidswaarde zegt iets over de mate waarin de vloer fysieke belasting kan weerstaan. Hoe hoger de drukvastheid, hoe steviger de ondervloer is.
Een goede optie hiervoor is bijvoorbeeld de Co-pro gold-pack. Deze ondervloer is hard, heeft antislip-eigenschappen voor extra stevigheid én dempt geluiden naar ondergelegen ruimtes met maar liefst 10 decibel.
Welke ondervloer voor plak pvc, als je geen egale basisvloer hebt?
Heb je een egale basisvloer, zonder gaten of scheuren, dan heb je bij plak pvc geen ondervloer nodig. Maar wat doe je als jouw basisvloer niet egaal is? Welke ondervloer voor plak pvc heb je dan nodig? Je hebt grofweg 2 opties:
- Maak jouw basisvloer egaal. Vul gaatjes en scheuren met egaline. Is jouw basisvloer vervolgens helemaal vlak, dan kun je het plak pvc alsnog rechtstreeks op de basisvloer plaatsen. Zonder ondervloer ertussen.
- Gebruik een zelfklevende ondervloer. Een zelfklevende ondervloer, zoals de Co-pro graphite-line, plak je tussen de basisvloer en de plak pvc vloer, om zo alsnog een egaal oppervlak te creëren. Deze vloer is geschikt voor het opvangen van oneffenheden tot 0,79 mm, anders adviseren wij het gebruik van egaline.