Blog categorie: pvc
8 augustus, 2023

Prachtig: zo combineer je een vloer met licht eiken meubels

Prachtig zo combineer je een vloer met licht eiken meubels

Combineren kun je leren. Waar sommige kleuren en materialen perfect samen gaan, kunnen andere wat minder goed door één deur. Wil je voorkomen dat je in jouw interieur de plank misslaat? We zetten de tips op een rij om de juiste, trendy vloer te kiezen bij jouw licht (eiken) meubels. 

De magie van licht eiken meubels

Eikenhout is al sinds jaar en dag ontzettend populair. Naast dat er regelmatig vloeren van eikenhout of met een eiken uitstraling gelegd worden, komt het materiaal ook steeds vaker bij meubels om de hoek kijken. Eikenhout is namelijk enorm flexibel om met andere kleuren of materialen te combineren. Naast dat eikenhout ontzettend stijlvol is kan het daarom eenvoudig als basis gebruikt worden in iedere interieurstijl.

Wat is eikenhout?

Waarschijnlijk heb je al eens van eikenhout gehoord. Dit materiaal is namelijk één van de bekendste houtsoorten. Eikenhout is vrij hard, maar daarentegen wel makkelijk te bewerken. Dit maakt het tot een van de favoriete houtsoorten voor meubels, kozijnen en vloeren. Daarnaast is eikenhout over het algemeen een fijne keuze voor je portemonnee: het materiaal is namelijk goed betaalbaar. Niet gek dus dat je eikenhout in talloze gedaantes in interieur terug ziet komen.

 

Welke kleur vloer bij licht eiken meubels?

Over het algemeen heeft eikenhout een vrij lichte kleur. Heb je de keuze gemaakt voor licht eiken meubels in huis? Dan is het fijn als je een vloer kiest die hier mooi bij aansluit. Lichte meubels kun je uitstekend combineren met een donkere vloer. Door de combinatie van licht en donker ontstaat er een strak contrast, waardoor zowel de vloer als de meubels goed tot hun recht komen. Je zorgt er namelijk voor dat de lichte meubels als het ware uit het interieur spatten. En dat betaalt zich terug in een unieke uitstraling.

Donkere vloeren bij Ambiant

Ook bij Ambiant zijn we fan van donkere vloeren. In onze collectie vind je talloze robuuste vloeren met een donkere uitstraling. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze donkere Supreme Calvados eikenvloer van vinyl. Zo blijf je trouw aan de houtsoort eiken, maar kies je toch voor een donkere kleurtoon. De bijzondere uitstraling van deze vloer maakt dit tot één van onze favorieten.

Liever geen houten look and feel? Dan kun je ook overwegen om een tegellook te creëren in huis. Zo is de Piero dryback betonlook tegel donker van kleur en zorgt dit daarmee ook voor een prachtig contrast in jouw interieur. Ook zijn de pvc-tegels vochtbestendig, waardoor je deze optimaal kunt combineren met een eiken badkamermeubel of keukenkast.

Licht met licht combineren

Betekent dit dan dat je licht eiken meubels niet met een lichte vloer kunt combineren? Uiteraard niet. De combinatie van een lichte vloer en meubels kan juist ook heel mooi werken. Zeker in een modern interieur komt dit extra goed tot zijn recht. Door hier vervolgens weer donkere accessoires aan toe te voegen, zorg je toch voor een bijzonder contrast, maar houd je de basis licht.

Zeker als je weinig daglicht hebt in huis of een bepaalde ruimte groter wilt laten ogen, kan de combinatie van lichte meubels en een vloer goed uitpakken. Je benadrukt als het ware het licht in de ruimte, waardoor er een optisch effect ontstaat.

Kies voor een donker vloerkleed

Let met de combinatie van lichte meubels en een lichte vloer wel op dat er geen fletse indruk ontstaat. Je kunt dit doen door andere donkere elementen toe te voegen, zoals kussens, vloerkleden of andere accessoires. Zo zorg je ervoor dat er niet één lichte vlakte ontstaat. Dit kan namelijk vrij ‘koel’ overkomen.

Bij Ambiant vind je prachtige donkere vloerkleden om jouw lichte vloer extra pit te geven. Een van onze favorieten is het Blocks vloerkleed met een warme bruine uitstraling uit onze vtwonen collectie. Karakteristiek, maar toch ontzettend sfeervol.

Laat je inspireren door anderen

Weet je niet hoe je jouw lichte eiken meubels kunt combineren? Online vind je eindeloos veel mogelijkheden en inspiratietips. Zo ontdek je al snel welke vloer jij wel of niet mooi vindt. Daarnaast denken onze specialisten graag mee met een kleuradvies voor je nieuwe trendy vloer. Zo vinden we de vloer die perfect aansluit bij jouw licht eiken meubels.

 

 

Vergelijk producten (0)