Blog categorie: pvc
17 januari, 2023

Zo creëer je een modern interieur

Zo creer je een modern interieur

Een interieurstijl die helemaal bij de tijd van nu past, is de moderne interieurstijl. Deze inrichting is al jarenlang populair en ook vandaag de dag nog steeds in trek. De moderne woonstijl kenmerkt zich door rechte lijnen, een rustig kleurenpalet, weinig details en een lichte uitstraling. In deze woonstijl worden vaak lichte of neutrale kleuren gecombineerd met witte en donkere meubels, (enkele) accessoires en vloeren. Wil jij weten hoe jij deze woonstijl creëert in combinatie met de trendy vloeren van Ambiant? Wij leggen de verschillende mogelijkheden aan je uit.

Wat kenmerkt een modern interieur?

Zoals in de inleiding al door ons aangegeven, kenmerkt een modern interieur zich door weinig details en een ruimtelijk gevoel. Dit gevoel wordt gecreëerd met strakke meubels zonder veel franje in neutrale kleuren. Ben je voornemens om kleur te gaan gebruiken? Kies dan voor matte kleuren in groen-, rood- of blauwtinten. Een ander kenmerk van de moderne interieurstijl is het gebrek aan accessoires. Het gezegde ‘less is more’ is dan ook leidend in deze woonstijl. Dit kan je wel stimuleren om te kiezen voor een vloer in een bepaald patroon, zoals een visgraat, betonlook tegel of Hongaarse punt. Ook een ronde of ovalen tafel sluit perfect aan bij deze interieurstijl. Een patroonvloer geeft niet alleen een unieke uitstraling aan je ruimte, maar zorgt er ook voor dat je een bepaalde vorm van speelsheid creëert. Doordat je weinig gebruik maakt van accessoires creëer je met de moderne interieurstijl een ruimtelijk effect die een vorm van rust geeft.

De perfecte vloer voor een modern interieur

Een vloer is allesbepalend voor de uiteindelijk uitstraling in je woning. Om een modern interieur te creëren, is het belangrijk dat je een vloer kiest die luxe uitstraalt. Maar welke vloeren kun je dan het beste kiezen? Een natuurgetrouwe, matte pvc vloer of een karakteristieke laminaat vloer in een lichte of juiste hele donkere tint zijn de perfecte basis voor een modern interieur. Deze vloeren geven jouw woning een klassiek tintje en zijn daarom ontzettend populair. De sfeer en kleur van een lichte houten vloer is daarnaast ontzettend tijdloos en is een uitstekende combinatie met zowel lichte als donkere meubels. Een donkere vloer daarentegen kun je beter alleen combineren met lichte meubels om het moderne karakter te behouden.

 

Maak je interieur af met een vloerkleed

In een moderne interieurstijl wordt veel gebruik gemaakt van lichte en donkere vloerkleden in een neutrale kleur en een extra grote afmeting. Een vloerkleed zorgt ervoor dat jij je meubels met elkaar kunt verbinden en dat er een eenheid ontstaat. Vloerkleden zijn vaak verkrijgbaar in standaard afmeting die in veel gevallen niet perfect aansluiten bij jouw woonsituatie. Zo is een vloerkleed vaak net te groot of te klein of niet op de gewenste manier afgewerkt. Een vloerkleed op maat van Ambiant is dan een uitstekende keuze. Met een vloerkleed van Ambiant neem jij de touwtjes in handen en kies je zelf de afmeting en afwerking. Zo weet je zeker dat jouw vloerkleed perfect aansluit bij jouw woning.

Vergelijk producten (0)