Blog categorie: pvc
4 augustus, 2023

Tijdloos en chique: dit is waarom je een klassieke vloer wil hebben

Tijdloos en chique dit is waarom je een klassieke vloer wil hebben

Een romantische touch met een warm, elegant gevoel: dat ontstaat er bij een klassiek interieur. De interieurstijl is een knipoog naar de Romeinse cultuur en heeft daarmee een tijdloze uitstraling. Hoewel de wereld in razend tempo verandert blijft een klassiek interieur een populaire keuze die de tand des tijds doorstaat. Dit zijn de favoriete keuzes van Ambiant voor een klassieke vloer.  

Wat is een klassiek interieur?

Een klassiek interieur ademt charme en geschiedenis. Kijk daarom niet raar op als je antieke meubels of accessoires terug ziet komen in deze woonstijl. Een klassiek interieur herken je aan tijdloze elementen, denk aan kroonluchters en sierlijke vormen, die samen zorgen voor een elegant, maar trendy geheel. De klassieke woonstijl heeft veel oog voor detail en wordt vaak getekend door diepe, warme kleuren.

Materialen in een klassiek interieur

Materialen spelen een belangrijke rol in een klassiek interieur. Om de juiste keuze voor een klassieke vloer te maken, is het dus van belang om in kaart te brengen welke materialen typerend zijn in een klassieke woonstijl. Over het algemeen worden voornamelijk natuurlijke materialen, zoals hout, marker en leer, gebruikt om een gevoel van warmte en authenticiteit te stimuleren. Deze materialen zijn tijdloos en dragen daarmee bij aan de klassieke uitstraling van de ruimte.

Maak je een keuze voor een klassieke vloer, dan is het dus goed om deze typerende materialen in het achterhoofd te houden.

 

Houten klassieke vloeren

Je zult waarschijnlijk niet raar opkijken als we zeggen dat de houten vloer een van de favoriete vloeren is in een klassiek interieur. Doordat hout een geliefd materiaal is in de klassieke woonstijl, komt deze vloer perfect tot haar recht. Hout is een tijdloos, authentiek materiaal die een chique uitstraling geeft aan een woning.

Waar de keuze voor een houten vloer vroeger beperkt was, kun je tegenwoordig houten vloeren in diverse materialen verkrijgen. Laminaat en pvc vloeren zijn nauwelijks meer van echt hout te onderscheiden en streven een unieke houten look and feel na. Met deze vloeren zit je daarom helemaal goed voor een klassieke woonstijl. Hierbij onderscheiden we twee (klassieke) vloerpatronen: visgraat en de Hongaarse punt.

Visgraat: dé favoriete klassieke vloer

Visgraat geeft een ruimte direct een klassieke uitstraling. Bij een visgraatvloer worden de planken loodrecht (in een hoek van 90 graden) op elkaar geplaatst, waardoor er letterlijk het patroon van een visgraat ontstaat. Visgraat wordt al sinds jaar en dag in huizen geplaatst: de oorsprong van dit vloerpatroon ligt zelfs in de 16e en 17e eeuw. Dit maakt visgraat tot een van de oudste legmanieren van een vloer.

Met de visgraat vloer waan je je weer even in het charme van de 16e eeuw, waarmee de vloer dus gemaakt is om een klassieke uitstraling te creëren. Hoewel visgraat al jaren populair is, heeft het vloerpatroon nog steeds een luxe imago en mag het zich vandaag de dag één van de grootste trends noemen in het vloerenlandschap. Ben je op zoek naar een klassieke vloer, dan staat visgraat dus met stipt op nummer één. Daarbij geldt: hoe donkerder de visgraat vloer, hoe klassieker de uitstraling.

Ontdek de Hongaarse punt

De Hongaarse punt is een minder bekend vloerpatroon dan de visgraatvloer, maar wordt ook wel het zusje van visgraat genoemd. Beide vloerpatronen hebben namelijk ontzettend veel van elkaar weg. Toch zijn er wel degelijk verschillen tussen de Hongaarse punt en het visgraatpatroon. Bij de Hongaarse punt worden de planken namelijk in een hoek van 60 of zelfs 45 graden geplaatst. Daarmee zorgt de Hongaarse punt misschien wel voor een nóg klassiekere uitstraling dan de visgraatvloer. Hoewel dit vloerpatroon nog niet zo bekend is als de visgraatvloer, mag deze dus absoluut niet in het rijtje van onze favoriete klassieke vloeren vergeten worden.

Vind jouw klassieke vloer bij Ambiant

Nu je weet welke vloeren goed passen in een klassiek interieur, is het tijd om jouw unieke woonstijl te creëren. Bij Ambiant vind je prachtige vloeren van pvc en laminaat met een Hongaarse punt of visgraatpatroon in talloze kleuren. Wil je onze vloeren eens in het echt bekijken of heb je vragen over de mogelijkheden om dan langs bij één van onze lokale specialisten. Wij helpen je graag om jouw eigen klassieke uitstraling in huis te creëren.

 

 

 

 

Vergelijk producten (0)