Blog categorie: pvc
31 januari, 2023

Geschikte vloeren voor een kleine ruimte

Geschikte vloeren voor een kleine ruimte

Iedereen droomt er van om ooit groot te wonen, maar al het groots begint klein. Van je eerste studentenkamertje naar een appartement, rijtjeshuis of vrijstaande woning. Hoewel de oppervlakte wezenlijk verschilt, hebben al jouw woningen ook iets gemeen: het moet een plek zijn waar jij je thuis voelt, waar je tot rust komt en waar je kunt genieten met vrienden en familie. Dit gevoel is in een grote ruimte misschien iets makkelijker te creëren, maar ook in een kleinere ruimte is dit gevoel zeker te evenaren. Met de juiste tips kun je een kleine woonkamer in een handomdraai omtoveren tot een gezellig en knus geheel. 

De perfecte vloer

Zoals we al meerdere keren hebben aangegeven, is de vloer letterlijk de basis voor ieder interieur. Wanneer je een kleinere ruimte hebt is het belangrijk om de sfeer en aankleding rustig te houden. Kies bijvoorbeeld voor een lichte eiken vloer met weinig noesten en kleurverschillen. Zo komt de ruimte het best tot zijn recht en wordt het natuurlijke licht van buiten weerkaatst door de vloer waardoor de ruimte optisch groter lijkt. Binnen ons omvangrijke assortiment vind je lichte laminaat, pvc en vinyl vloeren. Iedere vloer heeft zijn eigen charme en unieke kenmerken. Zo is een laminaat vloer niet alleen gemakkelijk zelf te leggen maar haal je met deze houten vloer ook letterlijk de natuur in huis. Ben jij op zoek naar een waterbestendige vloer? Ontdek dan onze levensechte pvc vloeren. Pvc is niet alleen waterbestendig, maar ook enorm sterk en bij uitstek geschikt voor vloerverwarming. Ons vinyl is beschikbaar op 400cm breed, waardoor jij je woning binnen een paar uur voorziet van een compleet nieuwe look. Omdat vinyl veel eigenschappen heeft die onze pvc vloeren ook hebben, zouden we zelfs kunnen stellen dat vinyl de pvc vloer op 400cm breed is.

Spelen met patronen

Om een kleine ruimte optisch groter te laten lijken, moeten we ons brein een klein beetje foppen. Een kleine ruimte kun je gemakkelijk optisch groter laten lijken, door een paar kleine trucjes toe te passen. De eerste stap naar een optisch grotere woonkamer hebben we net al een beetje verklapt. Houd de vloer zo licht mogelijk qua kleur. Op een lichte vloer wordt natuurlijk licht namelijk weerkaatst, waardoor de ruimte groter aanvoelt. Beige, lichtgrijs en naturel zijn dan perfecte kleuren voor jouw vloer. Dit kleurgebruik geldt trouwens niet alleen voor de vloer, maar is ook een uitstekende keuze voor op de muur. Net als lichte vloeren, geven ook lichte muren een ruimtelijk effect. Onze specialisten krijgen vaak de vraag of een visgraat vloer wel geschikt is voor kleine ruimtes. Deze vraag kunnen wij volmondig met ja beantwoorden. Door te kiezen voor een lichte visgraat vloer met weinig kleurnuances krijgt je ruimte meer diepte en valt het drukke patroon minder op. Wil jij liever een rechte plank? Kies dan voor een extra brede laminaat vloer. Dankzij dit patroon heb je minder planken nodig voor jouw ruimte en ontstaat er een rustige uitstraling.

 

Ga de hoogte in

Wanneer je weinig vloeroppervlakte ter beschikking hebt, is het verstandig om de muren in jouw ruimte bij je interieur te betrekken en de hoogte in te werken. Met wandplanken creëer je sfeer in je woning, zonder dat het ten koste gaat van het ruimtelijke effect van je vloer. Ook een wandpaneel is een goed idee wanneer je meer ruimte wilt creëren. Een wandpaneel bestaat uit diverse lange en smalle latten op een donkere achtergrond. Deze panelen benadrukken de lengte van jouw muren en zorgen voor een betere akoestiek in de ruimte. Door minder accessoires op het vloeroppervlak te plaatsen houd je deze vrij en creëer je diepte in je interieur. Oh, en vergeet de plakplint! Kies daarentegen voor een hoge witte of zwarte decorplint. Zo laat jij de vloer meer spreken en begint je muur optisch hoger.

Houd je vloer schoon

Misschien wel één van de belangrijkste tips die we je kunnen meegeven: houd je vloer schoon en opgeruimd. We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken maar als je teveel spullen in je woning laat rondslingeren, oogt dit al snel rommelig. Probeer daarom iets wat je pakt en niet meer gebruikt, direct op te ruimen. Ook een schone en goed onderhouden vloer doet wonderen. Stofzuig daarom minimaal één keer per week je vloer en maak deze schoon met water en/of een Co-pro reinigingsmiddel. Is schoonmaken niet jouw grootste hobby? Zorg er dan voor dat je er zo min mogelijk werk mee hebt. Een schoonloopmat kan je hierbij helpen en doet wonderen. Door je schoenen goed te vegen op een kwalitatieve schoonloopmat blijven vuil en kleine steentjes in de mat achter en verspreiden ze zich niet over jouw vloer.

Vergelijk producten (0)