Blog categorie: traprenovatie
11 april, 2022

Je trap renoveren, dit moet je weten

Je trap renoveren dit moet je weten

In de loop der jaren verandert je stijl en smaak. We worden natuurlijk ouder, maar ook je gezinssituatie kan veranderen of je wilt gewoon lekker meedoen met de laatste trends. Dit geldt ook voor jouw woonstijl. De laatste jaren krijgt de trap steeds meer de aandacht die het verdient. Dit komt mede door de publiciteit die er aan wordt gegeven in bekende woonbladen en televisie programma’s. Een trap wordt daardoor steeds meer gezien als een belangrijk onderdeel van je interieur. Is je trap met gaatjes, deuken en beschadigingen toe aan een nieuwe look? Lees dan snel verder!

ga terug naar de collectie

Nieuw of make-over

In veel gevallen is het mogelijk om je bestaande trap een make-over te geven. Als je trap nog in een prima staat is en alleen wat beschadigingen of deukjes heeft, kun je de trap in een handomdraai een nieuwe en verfrissende look geven. Een traprenovatie is al binnen een dag uit te voeren voor zowel een open als een gesloten trap. Bij een make-over worden de zogenaamde ‘slabs’ of het tapijt over de bestaande traptreden geplaatst. Het grootste voordeel van dit systeem is dat je de trap geheel passend kunt maken bij jouw unieke woonstijl, zonder hak- en breekwerk. Is jouw trap echt in een slechte staat en heeft het bijvoorbeeld houtworm of betonrot? Dan zal de hele trap vervangen moeten worden, maar dit is zelden van toepassing.

Maak de meest veilige keuze

Voordat je hebt vastgesteld voor welke stijl je gaat kiezen, is het minstens zo belangrijk om even kort stil te staan bij de veiligheid van jouw trap. Je wilt natuurlijk dat deze goed past bij jouw thuissituatie. In een gezin met kleine kinderen is het ontzettend belangrijk dat je trap niet te glad is, zodat je voorkomt dat ze uitglijden als ze je toch stiekem volgen naar boven. Gelukkig zijn al deze dingen gemakkelijk op te lossen met een pvc traprenovatie van Ambiant. De pvc stroken zijn namelijk voorzien van een antislip laag. Daarnaast is het mogelijk om een profiel te plaatsen op de traptreden. Dit profiel zorgt voor extra grip waardoor de trap nog een beetje veiliger wordt. Ook een traprenovatie met tapijt is een veilige keuze. Het is niet alleen heerlijk warm en zacht onder je voeten, maar heeft ook een antislip werking.

Oneindig veel mogelijkheden

Met maar liefst 20 verschillende Ambiant en vtwonen dessins, de keuze uit gelijk kleurende of witte stootborden en bijbehorende aluminium profielen in zwart, matzilver en RVS zijn er wel 120 verschillende combinaties mogelijk. En dat alles voor een vlijmscherpe prijs! Door de grote slabs kun je de trap vrijwel naadloos bekleden. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je trap niet aansluit bij je bestaande vloer. In de Ambiant traprenovatie collectie vind je niet alleen houtdecoren, maar ook prachtige betonlook tegels. Van een trendy beige tint, tot een industriële en stoere antraciet kleur. Wij hebben gegarandeerd een uitstraling die aansluit bij de rest van je interieur. Wist je dat je bij ons in een handomdraai zelf je trap kunt samenstellen en meteen een offerte kunt opvragen? Start direct jouw zoektocht met onze trapconfigurator.

Onderhoud van je trap

Je zult het misschien niet meteen verwachten, maar de trap wordt vaker gebruikt dan je denkt. Even naar zolder wat spullen pakken, de was ophangen of de slaapkamers van de kinderen opruimen. Je rent ongemerkt heel wat op en neer in een dag. Het is daarom belangrijk om een trapbekleding te kiezen die wel tegen een stootje kan. Om je gerenoveerde trap in topconditie te houden is het belangrijk om deze goed schoon te maken. Voor een trap die bekleed is met pvc is het belangrijk om deze te reinigen met een vochtige doek, eventueel voorzien van Co-pro pvc reiniger. Op deze manier bescherm je de toplaag en behoudt je trap zijn matte uitstraling. Het gebruik van zomaar een huis-tuin-en-keukenmiddeltje raden we ten zeerste af. Dit kan de toplaag van jouw trapbekleding aantasten. Bij het onderhouden van een trap die bekleed is met tapijt is het belangrijk om deze regelmatig te stofzuigen. 

Vergelijk producten (0)