Blog categorie: laminaat
11 juli, 2022

Laminaat, een goed alternatief voor parket

Laminaat een goed alternatief voor parket

Parket is verkrijgbaar in allerlei vormen, maten en patronen. Dat maakt parket nou juist zo populair. Een parket vloer kun je de uitstraling geven die bij jouw woonstijl past, maar om dit te realiseren ben je heel wat tijd, geld en energie verder. Toch is er een uitstekend alternatief voor een parket vloer. We hebben het dan over laminaat. Een laminaat vloer is in veel gevallen goedkoper, gemakkelijker in onderhoud en gaat ook nog eens jaren mee. Wil jij meer weten over een laminaat vloer? Wij leggen het aan je uit. 

Natuurgetrouw en levensecht

Op zoek naar een sterke, warme en natuurgetrouwe vloer? Dan zul je snel uitkomen bij een authentieke parket vloer. De luxe uitstraling van hout geeft gelijk sfeer aan een ruimte, dat willen we allemaal toch? Ambiant vloeren heeft de natuurgetrouwe uitstraling van een parket vloer tot in de kleinste details nagebootst in een prachtige laminaat collectie. Door de matte toplaag en realistische structuur, die niet alleen zichtbaar is maar ook nog eens voelbaar, komt de vloer letterlijk tot leven in jouw woonruimte. Zo heb je alle gemakken van een laminaatvloer, en het authentieke karakter van parket.

Altijd een passende laminaat vloer

Door het brede scala aan kleuren en patronen durven wij te garanderen dat jij je droomvloer vindt in onze laminaat collectie. Door het natuurlijke kleurverloop in de planken en het warme kleurenpalet komen onze laminaatvloeren met houtdecor uitstekend tot hun recht in iedere woonstijl. Wil jij extra ruimte creëren? Dan kun je ook kiezen voor één van onze laminaat vloeren met extra brede planken. En dat is nog niet alles. Onze betonlook vloeren versterken een industrieel interieur en zijn een echte eyecatcher in een landelijke woning. Wil je echt iets unieks? Dan is onze visgraat laminaat vloer Marquant echt iets voor jou. Met visgraat laminaat zorg je ervoor dat je ruimte een klassieke en luxe uitstraling krijgt.

Dagelijks gemak met laminaat

Waar het onderhouden van een parketvloer erg intensief is, is het onderhouden van een laminaat vloer zo gepiept. Om je parket vloer in topconditie te houden heb je olie, een schuurmachine, lak en onderhoudsmiddelen nodig. Bij laminaat heb je aan een emmer water en een Co-pro laminaatreiniger meer dan genoeg. Dat maakt het niet alleen budgetvriendelijk, maar is ook nog een tijdbesparend. Je houdt je laminaat vloer als nieuw door regelmatig te stofzuigen met een zachte borstel en te dweilen met een uitgewrongen dweil. Wist je trouwens dat wij ook een waterbestendige laminaat collectie hebben? Deze vloeren zijn voorzien van een speciale coating tot diep in de groef. Daardoor heeft het water tot 24 uur geen schijn van kans om in de vloer door te dringen.

Eenvoudige legwijze

Het leggen van een parket vloer kun je beter overlaten aan een specialist. Je zou in eerste instantie misschien verwachten dat de legwijze van laminaat en parket hetzelfde is, maar er zijn wel degelijk verschillen. Zo moeten de planken van een parket vloer worden verlijmd aan de basisvloer. Daarnaast worden de planken met een speciale hamer in elkaar geslagen zodat de panelen zonder naden en kieren op elkaar aansluiten. Het plaatsen van een laminaat vloer is een stuk eenvoudiger en eigenlijk door iedere doe-het-zelver wel uit te voeren. De panelen van een laminaat vloer zijn voorzien van een unieke clickverbinding waardoor de vloer gemakkelijk in elkaar te clicken is. Door dit eenvoudige systeem bespaar je niet alleen tijd, maar ook een hoop kosten. Zo heb jij meer tijd over voor andere leuke dingen.

Vergelijk producten (0)