Blog categorie: pvc
6 juni, 2023

Ontdek deze tips voor een ideale badkamer vloer

Ontdek deze tips voor een ideale badkamer vloer

Vochtvlekken op de vloer: het is de nachtmerrie van iedere interieurliefhebber. Toch komt de vloer in de badkamer dagelijks in contact met water. De keuze van de juiste vloer in de badkamer is daarom belangrijker dan je misschien denkt. Met de vloeren van Ambiant creëer je als het ware een wellness-uitstraling mét een waterdichte ondergrond. Hieronder vertellen we je alles over waar een ideale vloer voor de badkamer aan moet voldoen.   

Tip 1: waterproof!

Waarschijnlijk is ‘ie niet verrassend, maar zo belangrijk: de waterbestendigheid van de vloer! Niet iedere vloer kan namelijk goed tegen verdwaalde spetters op de vloer. Om te voorkomen dat het vocht ten koste gaat van het uiterlijk van de vloer, is het belangrijk dat je vooraf goed kijkt naar een waterproof karakter van de vloer.

Maar welke vloeren zijn nu vochtbestendig? Bij Ambiant vind je prachtige vloeren in ons assortiment, die uitstekend samen gaan met het water in jouw badkamer. Pvc vloeren en laminaat vloeren zijn namelijk perfect voor vochtige ruimtes. Zo stap je dus met een gerust hart onder de douche vandaan, zonder bang te zijn voor lelijke vlekken over je pvc vloer.

Tip 2: eenvoudig onderhoud

Je hebt waarschijnlijk wel wat beters te doen dan uren je badkamer te moeten schrobben. Dat begrijpen wij helemaal. Voor je badkamer is het daarom prettig als je kiest voor een vloer met een eenvoudig onderhoud. Zo ben je wekelijks niet veel uur kwijt aan het schoonhouden van jouw badkamervloer, maar houd je de ruimte toch hygiënisch. Toch prettig voor de plek waar jij jezelf schoon wilt maken.

Zowel pvc als laminaat staan bekend om hun simpele en snelle onderhoud. Voor een vloer die je snel schoon kan maken, moet je dus bij deze twee zijn.

 

Tip 3: combineer met vloerverwarming

Stap je net uit een warme douche, dan wil je niet dat je voeten meteen weer koud worden. Het is daarom fijn als de vloer een goede combinatie vormt met vloerverwarming. De ene vloer is hiervoor geschikter dan de ander. Een ideale vloer voor vloerverwarming is pvc. Pvc is een uitstekende warmtegeleider en zorgt er daarom voor dat je altijd met warme voeten over de badkamervloer kunt lopen.

Tip: wist je dat je pvc ook in tegelvorm kunt kiezen? Pvc voelt warmer en zachter aan de voeten dan een echte tegelvloer en is nauwelijks te onderscheiden van natuurgetrouwe tegels. Een uitstekende optie dus als je fan bent van een tegellook, maar toch wilt genieten van de voordelen van pvc!

Tip 4: creëer een ontspannen uitstraling

De badkamer is een plek waar je even tot rust kunt komen. En dat is fijn na een drukke werkdag. Kies daarom voor rustige kleuren in de badkamer. Ook natuurlijke materialen helpen om een ontspannen sfeer te creëren. Bij Ambiant hebben we een breed assortiment met prachtige vloeren, waardoor jij altijd de ideale sfeer kunt creëren in de badkamer.

Het is slim om vooraf te bedenken welke sfeer je wilt creëren in de badkamer. Misschien ben je fan van een landelijke sfeer of houd je meer van een moderne uitstraling. Waar je ook van houdt, bij Ambiant vind je de perfecte vloer voor jouw interieur. Zo ontwerp je jouw persoonlijke kuuroord in de badkamer. Dat is pas ontspannen.

 

Doe inspiratie op bij anderen

De ideale tip: binnenkijken bij anderen! Misschien heb je nog geen idee welke sfeer je wilt creëren of hoe je de badkamer vloer combineert met de het sanitair en de badkamermeubels. Gelukkig zijn veel anderen je al voor geweest en hoeft het helemaal niet moeilijk te zijn om op ideeën te komen. Van inspireren kun je leren; die uitspraak is er niet voor niets! Vaak ontdek je door andere interieurstijlen al snel waar jij gelukkig van wordt. Doe er je voordeel mee!

Vind de perfecte badkamervloer bij Ambiant

Bij Ambiant hebben we een prachtige collectie aan waterdichte vloeren voor de badkamer. Kies bijvoorbeeld voor een unieke visgraatvloer van pvc of leg een mooie tegellook vloer aan in je badkamer. Voor iedere interieurstijl is er bij Ambiant een passende vloer te vinden. Heb je een ideale vloer gevonden, maar twijfel je of je deze in de badkamer kunt leggen? Onze specialisten adviseren je graag over de vloeren in onze collectie en denken met je mee voor een ideale waterbestendige vloer.

Vergelijk producten (0)