Blog categorie: pvc
5 september, 2023

Unieke combinaties in huis: ontdek staal en visgraat pvc

Unieke combinaties in huis ontdek staal en visgraat pvc

Woontrends: bij Ambiant kunnen we er geen genoeg van krijgen. Onze specialisten volgen de nieuwste ontwikkelingen op de voet. Zoek jij naar unieke combinaties voor je interieur en wil je meer pit creëren in huis? Dan is deze combinatie niet te missen in jouw woonstijl: staal en visgraat pvc. Waarom je hier echt niet meer omheen kunt, vertellen je hieronder. We nemen je mee in deze gouden mix.

De industriële look in huis

Rauw, stoer en recht voor z’n raap: dat tekent een industriële woonstijl. De industriële look is niet meer weg te denken uit de woonbladen en dat snappen wij als geen ander. De trendy woonstijl heeft namelijk een opvallende, strakke uitstraling. Zeker in nieuwbouwwoningen komt de industriële look perfect tot zijn recht. Als er één materiaal is die bekend staat om haar industriële uiterlijk is het staal. Staal heeft een stoere uitstraling en heeft zowel een strakke als moderne afwerking.

Voeg hier visgraat aan toe en er ontstaat een compleet nieuwe dimensie. Waar staal voornamelijk de industriële woonstijl weerspiegelt, brengt visgraat een geheel andere uitstraling met zich mee: klassiek én chique.

Het beste van twee werelden

Hoewel je staal en visgraat op het eerste oog misschien niet met elkaar zou combineren, passen deze perfect bij elkaar. Juist dit maakt de combinatie zo bijzonder. Het is er namelijk één die je niet zomaar zou verwachten. Staal en visgraat vullen elkaar aan waar nodig en versterken elkaar op alle fronten. Waar visgraat vooral een zachte uitstraling heeft, geeft staal hier nét wat extra pit aan. Vond je staal voorheen te hard, dan maakt visgraat dit meteen extra chique. Ofwel: ze halen het beste in elkaar naar boven.

 

Chique én stoer

Dacht je dat chique en stoer niet te combineren waren, dan bewijst de combinatie tussen staal en visgraat het tegendeel. Juist het complete plaatje zorgt ervoor dat jouw prachtige visgraat vloer extra geaccentueerd wordt en er een unieke beleving ontstaat. Waar visgraat vooral een rustige, chique basis legt, geven de ruige, stalen accessoires hier een waardevolle toevoeging aan. De juiste ingrediënten voor een industriële, maar warme woonstijl.

De ideale stalen accessoires

Misschien vraag je je af aan welke stalen accessoires je kunt denken. Toch kan het gebruik van staal op talloze manieren terugkomen in je inrichting. Zo kun je ervoor kiezen om zwarte, stalen deuren te installeren in je woning of kun je stalen meubels plaatsen, zoals een tv-meubel, kast of tafel. Waar je voorkeur ook naar uit gaat, de stalen accessoires geven een originele uitstraling aan het houtpatroon en zorgen voor een bijzondere sfeer in huis.

Visgraat pvc of laminaat?

Bij Ambiant vind je bijzondere visgraat vloeren in diverse stijlen en materialen. Onze laminaat en pvc vloeren zijn niet van echt hout te onderscheiden en hebben een prachtige natuurgetrouwe uitstraling. Daarvoor voelt het zowel letterlijk als figuurlijk alsof je over een authentieke houten vloer loopt. Heb je vloerverwarming in huis liggen, dan is pvc de beste oplossing. Dit materiaal is namelijk een uitstekende warmtegeleider, waardoor je woning optimaal verwarmd wordt. Dat is fijn voor je energierekening én je portemonnee.

 

 

De juiste visgraatvloer bij staal

Een visgraat vloer past letterlijk in iedere woonstijl. Hierbij geldt wel: hoe donkerder de vloer, hoe klassieker de uitstraling. Wil je vooral een stoere indruk maken in combinatie met de stalen details, dan kan het wenselijk zijn om een lichte visgraatvloer in huis te plaatsen. Ondanks dat visgraat nog steeds met een klassiek interieur geassocieerd wordt, zorgt de lichte visgraattint er dus voor dat er meer moderniteit in de vloer gebracht wordt. Dit biedt de perfecte basis om met staal aan de haal te gaan én de industriële look and feel te bereiken.

De uitstraling van nu

De mix tussen staal en visgraat is enorm populair. Je hoeft maar een interieurblad te openen en de inspiratie vliegt je om de oren. Twijfel je nog over deze combinatie, dan liggen de ideeën dus letterlijk voor het oprapen. Maak daar gebruik van! Het is de ideale manier om snel te ontdekken of staal en visgraat bij je passen of dat je misschien beter nog even verder kunt kijken.

Ben je er helemaal over uit dat jouw woning uit de gouden ingrediënten staal en visgraat moet bestaan? Duik dan snel in het assortiment van Ambiant om jouw perfecte visgraat vloer te vinden.

 

 

Vergelijk producten (0)